Реклама
Реклама
Реклама

У Дніпропетровську для вагітних підлітків працює «гаряча лінія»

За статистикою, пологів в дитячому віці проходить трохи, щорічно від 3 до 5 максимум, причому народжують дівчинки в основному 15-17 років.

За статистикою, пологів в дитячому віці проходить трохи, щорічно від 3 до 5 максимум, причому народжують дівчинки в основному 15-17 років

У Дніпропетровську висококваліфіковані лікарі готові проконсультувати і відповісти на будь-які питання вагітних підлітків і молоді по телефону «гарячої лінії». Про це лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку центру планування сім'ї та репродукції людини, кандидат медичних наук Ольга Мальцева повідомила в ході прес-конференції в медіа-центрі «Дніпро-пост» .

«До нас в центр стали часто звертатися з питань контрацепції, і це хороший показник. Ми проводимо докладні консультації, і рекомендуємо, якими саме засобами краще користуватися молоді.

У нашому обласному перинатальному центрі є дуже хороший актовий зал, тренінгова кімната в центрі планування сім'ї, тобто ми маємо всі можливості для проведення профілактичної роботи з молоддю. Крім того, існує наша «гаряча лінія» - 37 37 303, де на будь-які питання дадуть відповідь висококваліфіковані лікарі. За статистикою, пологів в дитячому віці проходить трохи, щорічно від 3 до 5 максимум, причому народжують дівчинки в основному 15-17 років. Всупереч поширеній думці, вдаються до аборту діти далеко не з асоціальних сімей, як правило, в таку ситуацію потрапляють діти з інтелігентних сімей, де таку тему просто не прийнято обговорювати, до лікаря ж піти багато дітей бояться. Хочу зробити акцент на тому, що діти можуть приходити до нас за допомогою. Адже коли вони бояться батьків і лікарів, то приходять занадто пізно, коли вже навіть ми не можемо допомогти », - розповіла Ольга Мальцева.

Як раніше повідомлялося на 34.ua, неповнолітні дніпропетровчанки можуть зробити аборт без згоди батьків .