Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 696. Ризик випадкового знищення або випадкового пошкодження речі :: vuzlib.su

Шукайте Господа коли можна знайти Його, кличте Його, як Він близько. (Біблія, книга пророка Ісаї 55: 6) ТЕКСТИ книг НАЛЕЖАТЬ ЇХ АВТОРАМ І розміщено для ознайомлення Стаття 696. Ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження речі.

Стаття 696. Ризик випадкового знищення або випадкового пошкодження речі

Ссудополучатель несе ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження отриманої у безоплатне користування речі, якщо річ загинула або була зіпсована в зв'язку з тим, що він використав її не відповідно до договору безоплатного користування або призначенням речі або передав її третій особі без згоди позикодавця. Ссудополучатель несе також ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження речі, якщо з урахуванням фактичних обставин міг запобігти її загибель або псування, пожертвувавши своєю річчю, але вважав за краще зберегти свою річ.

Коментар до статті 696

Як і ряд попередніх статей глави, такі положення повинні бути віднесені до новел. У той же час, їх слід розглядати з урахуванням одного із загальних положень розділу ГК "Право власності та інші речові права". Згідно ст. 211 ГК ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження майна несе його власник, якщо інше не передбачено законом або договором.

Інше положення закріплено в ст. 696. В зазначених в ній трьох ситуаціях ризик випадкової загибелі або випадкового пошкодження речі покладається не на власника, а на ссудополучателя. Це можливо, якщо він використовував надану річ не у відповідності з умовами договору або призначенням речі, або передав річ третій особі без згоди позикодавця, або міг з урахуванням фактичних обставин запобігти її загибель або псування, пожертвувавши своєю річчю, однак вважає за краще останню зберегти.

.

назад