Реклама
Реклама
Реклама

Леді Діану могли вбити через суперсучасної лазерної гвинтівки

  1. Орфографічна помилка в тексті:

20 серпня 2013, 2:52 Переглядів: 20 серпня 2013, 2:52 Переглядів:   Діана

Діана. Фото з сайту weddingspastandpresent.co.uk.

У розпорядженні британської поліції випадково опинилися відомості, які спростовують колишні висновки слідства. За офіційною версією, аварія в паризькому тунелі сталася з вини п'яного водія Діани, який, втім, міг бути агентом британських спецслужб.

З'явилися в британській пресі сенсаційні свідчення про загибель принцеси Діани могли бути розцінені як ще одна вигадка конспірологів, якби не одне але: вперше на таку інформацію серйозно звернув увагу Скотленд-Ярд. "Ми уважно вивчаємо нову інформацію в зв'язку зі смертельним випадком, оцінюємо її адекватність і достовірність, - повідомили у відомстві. - Підсумкову оцінку результатів аналізу цих даних потім підготують фахівці з криміналістики і операційного командування".

Згідно з новими фактами, смерть Діани в автокатастрофі могла бути спланованим вбивством, до організації якого причетні британські спецслужби. Сенсаційні відомості спливли назовні випадково - в ході судового процесу у справі сержанта спеціальної повітряної служби Денні Найтінгейл, якого судили за незаконне зберігання зброї. Одним зі свідків у цій справі проходив його товариш по службі. В матеріалах справи позначений як "солдат N". Як стверджується, саме він зізнався своїй дружині в тому, що фатальна аварія в Парижі була результатом ретельно продуманої операції.

"Батьки колишньої дружини військовослужбовця направили лист командуючому Спеціальної повітряної служби, в якому вони стверджували, що колишній чоловік їх дочки розповів їй про причетність служби до смерті принцеси Діани, - повідомляє Скотленд-Ярд. - Цей факт, за його словами, довгий час старанно приховувався ".

Спеціальна повітряна служба - це спецназ британських ВПС. Елітний підрозділ, створене для проведення складних операцій як за кордоном, так і всередині країни.

Деталі можливого вбивства принцеси Діани і її супутника - єгипетського мільярдера Доді аль-Файєда - поки ніхто не публікує, але журналісти згадали про версії, яка активно обговорювалася відразу після трагедії. Відповідно до неї, коли чорний "Мерседес" принцеси в'їхав в тунель під площею Альма, напівтемрява раптово розрізала яскравий спалах світла. Через мить, автомобіль врізався в 13-ту опору тунелю. Британські та французькі газети навіть публікували заяву колишнього агента британських спецслужб Річарда Томплісона про те, що в ту ніч в Парижі була випробувана новітня лазерна гвинтівка. але суд на ці свідоцтва уваги не звернув і назвав причиною аварії величезну швидкість і підвищений вміст алкоголю в крові водія.

Чи буде ця версія оскаржена, зараз залежить від слідчих Скотленд-Ярду. Уже відомо, що в першу чергу вони планують допитати колишню дружину того самого "солдата" N ", щоб з'ясувати, що саме їй розповідав екс-чоловік.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Леді Діану могли вбити через суперсучасної лазерної гвинтівки". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ