Реклама
Реклама
Реклама

Гендиректор "Запоріжсталі": "Спроби блокування роботи комбінату загрожують економічній і національній безпеці України"

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

19 жовтня 2014 року, 15:36 Переглядів: 19 жовтня 2014 року, 15:36 Переглядів:   Гендиректор МК Запоріжсталь Ростислав Шурма

Гендиректор МК "Запоріжсталь" Ростислав Шурма. Фото: & nbsp; iz.com.ua.

Ростислав Ігорович, на цьому тижні за останні три дні МК " Запоріжсталь "Намагалися двічі заблокувати і зупинити роботу невідомі люди в масках. Як розвиваються події в даний час?

Спочатку 15, а потім і 18 жовтня, агресивно налаштовані люди, явно кримінального вигляду, в масках і балаклавах і з символікою "Правого Сектора" блокували і намагалися зупинити діяльність комбінату. Спочатку вони прийшли з екологічними гаслами, які відразу ж переросли в політичні. Практично одночасно з цим пішли погрози на мою адресу, на адресу моєї родини, на адресу інших керівників МК "Запоріжсталь". Коли почалися прямі погрози, стало остаточно зрозуміло, що тут діє криміналітет.

Йде пряме розгойдування ситуації в місті та регіоні. Під загрозою не тільки моє життя, життя членів моєї сім'ї, життя співробітників МК "Запоріжсталь", але і благополуччя кожного з 15-тисячного колективу підприємства, членів їх сімей, під загрозою - соціальна і економічна стабільність в місті.

Як ви думаєте, чого насправді домагаються радикали?

Якими б не були гасла і партійна символіка, якими прикриваються екстремісти, ми впевнені - то, що відбувається зараз навколо комбінату - це спроба дестабілізувати ситуацію в області, перетворити Запорізький край в палаючий регіон. "Запоріжсталь" - одне з небагатьох стабільно працюючих підприємств в регіоні. Зупинка комбінату завдасть величезний удар по економіці регіону і чинитиме серйозний психологічний тиск на наших земляків.

Спроби блокування роботи МК "Запоріжсталь" загрожують економічній і національній безпеці України. Комбінат "Запоріжсталь" входить до трійки найбільших експортерів країни. Якщо припиниться надходження валютної виручки в Україну від реалізації продукції комбінату, то це на собі, на своїй кишені, відчує кожен українець: в Запоріжжі, в Чернігові, у Львові. У нас більше не буде курсу гривні до долара ні 14, ні навіть 20. Чи піднімуться ціни на продукти, на ліки, виростуть комунальні тарифи . Благополуччя українців засноване на ефективних підприємствах, це закони економіки і не інакше.

Чому робота комбінату впливає на національну економіку?

Запоріжжя - шосте місто в Україні за величиною і займає провідне місце в економіці України. Ми забезпечуємо роботою запорожців, платимо в бюджет держави понад 100 мільйонів гривень щомісяця, піднімаємо соціальну інфраструктуру Запоріжжя та області. Якби комбінат зупинився, то в місті давно б уже нічого не робилося, і настав би соціальний колапс.

Ми в Україні намагаємося побудувати цивілізоване суспільство з трьома основними складовими: безпека кожного, екологія і гідне життя. Як ми можемо говорити про безпеку, коли по місту ходить натовп маргіналів в балаклавах і масках ?! Сьогодні радикальні елементи блокують "Запоріжсталь" і намагаються внести дестабілізацію в регіон. Завтра вони підуть в будь-який будинок, де стоять пластикові вікна, або де у дворі припаркована особиста машина городян. Ніхто не може почуватися безпечно.

Що вимагають ці люди від комбінату, приходячи в масках до прохідних і блокуючи його роботу?

Складно говорити конструктивно, коли особи закривають масками і йдуть агресивні погрози зупинити повністю роботу комбінату.

Ми готові спілкуватися з відкритими обличчями, готові не тільки вислухати, але і відповісти на всі питання. Чи хочуть нас слухати? Навряд чи, мета зовсім інша - загрози, агресія, дестабілізація.

МК "Запоріжсталь" навіть в дуже складній ситуації, в якій на сьогоднішній день знаходиться економіка країни, продовжує масштабні проекти з екологічної модернізації. Побудована газоочистка на агломашин №1, будується газоочистка на другий агломашин. Впроваджено систему аспірації на доменній печі №4, вводиться в експлуатацію новий травильний агрегат, який на 83% скорочує викиди парів сірчаної кислоти і повністю ліквідують скиди в Дніпро від цеху холодної прокатки №1. · Комбінат стабільно працює, виплачує заробітну плату, щомісяця перераховує сотні мільйонів гривень податків до бюджету.

Ми повинні розуміти, що екологічна модернізація - це великі інвестиції. Хто буде інвестувати в комбінат, коли його блокують радикальні елементи ?! Інвестиції роблять тільки в умовах стабільності. Це розуміють в усьому світі.

З серпня 2012 року в екологічну модернізацію комбінату інвестовано понад 250 мільйонів доларів. Я хочу підкреслити, що ми в екологічному плані за два роки зробили стільки, скільки не було зроблено за останні 20 років. У нас великі плани на майбутнє, але це вимагає інвестицій.

Як інакше вирішити екологічні проблеми? Є інші методи?

Ви прекрасно знаєте європейське суспільство, яке категорично проти будь-яких проявів радикалізму. 17 жовтня на МК "Запоріжсталь" побувала місія ОБСЄ, якій я розповів про ситуацію. Європейське співтовариство стурбоване ситуацією, сложівшеся в Запоріжжі. Все це буде відображено в звіті ОБСЄ.

Я твердо переконаний, що прикриваючись гаслами, люди, які брали участь в блокуванні комбінату, забувають про стабільність в місті і регіоні.

Від імені трудового колективу комбінату хочу висловити слова подяки правоохоронним органам, які оперативно в ці складні для нас дні - 15 і 18 жовтня - зреагували на заяву комбінату і навели порядок, розблокували роботу підприємства. 18 жовтня, коли ця численна група вдруге намагалася заблокувати комбінат, правоохоронними органами було затримано близько 40 осіб. За фактами блокування комбінату "Запоріжсталь" відкриті кримінальні справи. Я впевнений, що правоохоронні органи доведуть справу до кінця, і всі будуть покарані в установленому законом України порядку.

Зараз комбінат "Запоріжсталь" працює в плановому режимі, але такі провокації потрібно припиняти на корені, всі повинні розуміти, що робота 15-ти тисячного колективу і членів їх сімей поставлена ​​під загрозу.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Гендиректор" Запоріжсталі ":" Спроби блокування роботи комбінату загрожують економічній і національній безпеці України "". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Сергій Рюмочкін

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як розвиваються події в даний час?
Як ви думаєте, чого насправді домагаються радикали?
Чому робота комбінату впливає на національну економіку?
Як ми можемо говорити про безпеку, коли по місту ходить натовп маргіналів в балаклавах і масках ?
Що вимагають ці люди від комбінату, приходячи в масках до прохідних і блокуючи його роботу?
Чи хочуть нас слухати?
Хто буде інвестувати в комбінат, коли його блокують радикальні елементи ?
Як інакше вирішити екологічні проблеми?
Є інші методи?