Реклама
Реклама
Реклама

Займайте чергу: українцям розповіли, як отримати ID-паспорт

Представники Державної міграційної служби України планують впровадити послугу із заміни паспорта - "книжечки" на ID-карту. Обмін можна буде робити за бажанням. Таке нововведення планується впровадити в другому півріччі 2018 року, повідомляє Юрліга.

Сьогодні така заміна можлива тільки в разі зміни прізвища, втрати паспорта або його псування, а також за бажанням при досягненні 25-і 45-річного віку.

Сьогодні така заміна можлива тільки в разі зміни прізвища, втрати паспорта або його псування, а також за бажанням при досягненні 25-і 45-річного віку

Також в ГМС нагадали, що громадяни України по досягненню 25-і 45-річного віку можуть самостійно вирішувати, вклеїти фото в паспорт в формі книжечки, або оформити ID-карту.

ID-паспорт - це невелика пластикова картка. На ній встановлено чіп. На ньому інформація про людину - прізвище, ім'я, дата народження, місце проживання, ідентифікаційний номер. Вважати інформацію можуть тільки з вашої згоди. Такими картами вже давно користуються в Європі. І головна причина-безпеку. Адже підробити айди-карту неможливо, стверджують в міграційній службі.

Популярні статті зараз показати ще Популярні статті зараз   показати ще

Як раніше передавав портал "Знай.uа", старий паперовий паспорт відходить у минуле. Українцям Верховний суд заборонив відмовлятися від ай-ді карт через релігійні переконання.

Відомо, що за основу взяли справу, яку нещодавно слухали за позовом мешканки Житомирської області.

Відомо, що за основу взяли справу, яку нещодавно слухали за позовом мешканки Житомирської області

Позов на міграційну службу Наталя подала після весілля, коли їй потрібно було міняти прізвище і робити нові документи. Паперовий паспорт в Україні більше не видають. А id-карту з електронним чіпом Наталя не хоче. У позові написала, що з релігійних переконань, але що саме її бентежить - не вказала.

Суд Наталі відмовив. І зобов'язав отримати id-карту. Більш того - визнав справу зразковим. Тепер інші подібні позови будуть спиратися на це рішення. У підсумку Наталя так і не розповіла, що саме заважає їй, як віруючій, користуватися id-картою.

Нагадаємо, безвізовий режим з Європою дає українцям можливість вільно пересуватися країнами шенгенської зони. При цьому обов'язковою умовою таких поїздок є наявність біометричного закордонного паспорта. "Знай.uа" розповідає, як оформити закордонний паспорт в Україні, які потрібні документи, скільки коштує і куди йти.