Реклама
Реклама
Реклама

Заява в поліцію, прокуратуру за фактом шахрайства: зразок, приклад, подача

  1. Куди звертатися?
  2. Зразок заяви в поліцію за фактом шахрайства
  3. Як написати?
  4. Як подати?
  5. прокуратура
  6. Як написати?
  7. Як подати?
  8. суд
  9. Як написати?
  10. Як подати?

Кожен неправомірний вчинок, досконалий по відношенню до окремої особистості або їх формальному об'єднанню у вигляді офіційного зареєстрованого юридичної особи , Підлягає відплати відповідне вчинку, яке необхідно виконувати за допомогою органів правопорядку і правосуддя, щоб законність була дотримана, а допустимі заходи впливу не були перевищені. Отже, куди писати і подавати заяву за фактом шахрайства , Читайте далі.

Куди звертатися?

Для того, щоб справедливість взяла верх, будь-якого потерпілому від шахраїв слід звернутися із заявою до відповідної органи, які в залежності від ситуації повноважні виконати наступні дії:

  • поліція - встановити і знайти зловмисника;
  • прокуратура - встановити вину порушника цивільних прав і норм законності;
  • суд - визначити запобіжний захід і порядок її застосування до порушника.

Виходячи з напрямку діяльності, приймаючи рішення про написання заяви за обставинами, що призвело до втрати грошей або майна в результаті обману або власної довірливості, потерпілому слід пам'ятати наступне:

  1. Поліція займається первинним збором доказів, доказів і пошуком зловмисника для того, щоб порушити кримінальну справу і передати його в прокуратуру, тому якщо злочинець невідомий, а підтвердження злого умислу відсутня, слід звертатися саме сюди.
  2. Прокуратура має широкі повноваження і крім того, що розслідує передані їй поліцією факти злочинних дій, компетентна в проведенні перевірок будь-яких організації та установ, якщо буде написано відповідну заяву з проханням провести аудит.
  3. Коли винного шукати не потрібно, а докази зібрані, можна минувши попередні етапи, перейти безпосередньо до покарання шахрая, подавши позовну заяву до відповідного органу юстиції, яке при обов'язково повинна передувати спроба досудового вирішення спору.

Зразок того, як скласти, написати заяву в поліцію про шахрайство, а також про те, як його подати, читайте далі.

Зразок заяви в поліцію за фактом шахрайства

Як тільки обманутий індивід зрозумів, що його ввели в оману і дані в борг гроші або надана власність пропали безповоротно, слід негайно звернутися до найближчого відділення поліції, співробітники якого незалежно від територіальної приналежності повинні приймати заяви від постраждалих громадян. Якщо потерпілий проживає на підвідомчій відділу території, то розшукові дії і збір доказів належить виконати їм, в іншому випадку всі документи, включаючи протокол, заява і будь-які додаткові матеріали будуть передані в повноважне відділення поліції.

Як написати?

Для того, щоб заява була прийнята слід дотриматися деякі формальні ознаки, найпростіше цього досягти, викликавши наряд поліції, щоб співробітники склали протокол про інцидент і під їх диктовку заповнити бланк або написати все з чистого аркуша. Якщо такої можливості немає, тоді прийде запам'ятати кілька нескладних правил:

  1. Написання прохання про порушення кримінальної справи може бути виконано від руки або надруковано будь-яким доступним способом.
  2. Заява пишеться на ім'я керівника відділу поліції, в яке подається, що визначене поряд з посадою, найменуванням органу правопорядку і ПІБ в правому верхньому куті листа.
  3. Після вказівки адресата слід перерахувати дані заявника, що включають в себе ПІБ повністю, адреса проживання та телефон для контакту.
  4. Будь-який документ повинен бути названий відповідному чином, в даному випадку посередині листа пишеться «ЗАЯВА».
  5. Опис будь-якого доконаного протиправної дії повинно включати в себе дату, час і місце події, а також максимально докладний опис обставин, яке дозволило б класифікувати інцидент саме як кримінальне діяння, яке підлягає віднесенню до розряду шахрайства.
  6. На підставі викладених обставин та факту заподіяного збитку слід звернути з проханням про порушення кримінальної справи за відповідною статтею, знайти винного і повернути викрадене майно або гроші.
  7. Всі наявні документальні підтвердження, в тому числі аудіо, фото та відеоматеріали повинні бути вказані в тексті, в якості додатків, і додам до заяви.
  8. Після того як вся необхідна інформація вказана, необхідно власноруч поставити підпис і дату подачі заяви.

У нас ви можете завантажити приклад заяви в поліцію про шахрайство.

Зразок заяви про шахрайство в поліцію

Зразок заяви про шахрайство в поліцію - 1 Зразок заяви про шахрайство в поліцію - 2 Зразок заяви про шахрайство в поліцію - 3

Далі розберемо, як відбувається подача в поліцію заяви про шахрайство.

Як подати?

Подати заяву можна безпосередньо звернувшись до чергової частини, або викликавши співробітників поліції на місце події, що особливо актуально, якщо потрібно його огляд та опитування очевидців для підтвердження факту злочинних дій по відношенню до заявника.

Не виключена можливість направлення заяви поштовим відправленням і шляхом безпосереднього звернення до дільничного.

Наступне відео більш детально розповість про тонкощі складання заяви в поліцію:

прокуратура

Двояка функція прокуратури, яка відноситься і до правоохоронних і до судових інстанцій, дозволяє громадянам писати заяви про випадки втрати грошей або майна, минаючи звернення в поліцію, безпосередньо до відповідного підрозділу. Однак в більшості випадків заяву в прокуратуру пишеться, коли необхідно провести перевірку діяльності організації або щодо приватної особи, дії яких носять шахрайський характер, але факт наявності складу злочину не встановлено і не зафіксовано.

Як написати?

Структура написання заяви аналогічна описаній для випадку звернення до поліції і для гарантованого прийняття до розгляду повинна відповідати наступним правилам:

  1. Адресатом є орган прокуратури, а не посадова особа, вказувати яке в кутовому штампі не потрібно.
  2. Обов'язково слід вказати заявника та його контактні дані для можливості зворотного зв'язку, анонімні звернення прокуратурою не розглядаються.
  3. Якщо заявник не впевнений в трактуванні злочину і до якої статті КК РФ його віднести, краще утриматися від помилок і обмежиться загальними фразами про необхідність проведення перевірки.
  4. Не слід вказувати неправдиву інформацію або дані не відповідають дійсності, так як по всьому, що викладено в заяві буде проведено перевірку, а лжесвідчення підлягає кримінальній відповідальності.

Приклад-зразок заяви в прокуратуру за фактом шахрайства можна скачати тут .

Зразок заяви в прокуратуру про шахрайство

Зразок заяви в прокуратуру про шахрайство

Як подати?

Подача заяви здійснюється шляхом безпосередньої передачі відповідальній особі у відповідному підрозділі прокуратури або відправленням його поштою.

суд

Звертатися до органів правосуддя має сенс тоді, коли заявник може довести факт обманних маніпуляцій у своєму ставленні, які стали причиною втрати коштів, прав або майна і вказати конкретного зловмисника, документально обгрунтувавши його провину і наявність умислу в скоєний вчинок. Перш ніж звертатися до суду необхідно спробувати врегулювати спір самостійно, написавши претензію винній особі і передавши її з рук в руки і отримавши на другому екземплярі відмітку про отримання, альтернативою може бути поштове відправлення рекомендованим листом із зворотним повідомленням.

Крім зазначеного випадку, звернення до суду є необхідною для оскарження рішення прокуратури або поліції про відмову в порушенні кримінальної справи.

Як написати?

Аналогічно заявою в прокуратуру звернення до органів правосуддя носить знеособлений характер і вимагає вказівки тільки найменування адресата, без вказівки конкретної особи. Вказівка ​​повних контактних даних заявника або його офіційного представника (адвоката) є необхідним для забезпечення зворотного зв'язку.

Описова частина позовного звернення крім інформації, яка описує злочин, вчинений відносно потерпілого, повинна включати історію і наслідки взаємодій зі зловмисником і правоохоронними органами, підтверджені офіційними документами.

Прохання до суду, в залежності від причини звернення, може полягати в наступному:

  1. Витребувати суму збитку і неустойку з особи, яка вчинила шахрайські дії щодо потерпілого приватного або юридичної особи, якщо відомий злочинець і його вина доведена, також, як і збиток.
  2. Порушити кримінальну справу і зобов'язати правоохоронні органи виконати розслідування або дослідування, якщо в її порушенні відмовлено необгрунтовано.

У нас ви можете завантажити зразок заяви в суд за фактом шахрайства.

Зразок заяви до суду за фактом шахрайства

Зразок заяви до суду за фактом шахрайства - 1 зразок заяви до суду за фактом шахрайства - 2 Зразок заяви до суду за фактом шахрайства - 3

Як подати?

Подача заяви в суд здійснюється безпосередньо разом з усіма додатками, що включають в себе документальні підтвердження фактів, зазначених в позові у вигляді текстових, аудіо, відео та фотоматеріалів, а також інших доказів і доказів. З огляду на масу тонкощів, пов'язаних з судовим діловодством, для звернення з позовною заявою слід звернутися до професійних юристів, які допоможуть грамотно його скласти з урахуванням специфіки конкретного випадку шахрайства.

Куди звертатися?
Як подати?
Як подати?
Як подати?
Куди звертатися?
Як написати?
Як подати?
Як написати?
Як написати?