Реклама
Реклама
Реклама

кредит нерезиденту


Ще статті по темі

Кредити сьогодні пропонують все банки, на ринку є і споживчі готівкою, і кредитні карти, і автокредити, і іпотеку. Ось тільки у всіх обов'язкова вимога - наявність паспорта громадянина РФ, та ще й наявність прописки бажано (хоча б тимчасової). А що робити тим, хто є нерезидентом, а зайняти грошей необхідно?


Раніше банки більш лояльно ставилися до «приїжджим» з інших держав. Їм головне було, щоб була реєстрація хоча б тимчасова, людина тривалий час перебував на території Росії, бажано при цьому і підтверджене працевлаштування. Кредит іноземцям, які володіють майном на території Росії взагалі видавали без проблем.


Банки і мікрофінансові організації зрозуміти можна, їм доводиться оцінювати ризики неповернення отриманих кредитів і позик. Але що ж робити іноземцю, який бажає отримати кредит?
Кредити готівкою, споживчі кредити і кредитні карти
Кредит готівкою або кредитну карту нерезидентам не одержати однозначно, можна навіть не пробувати.


Єдиний варіант - це домовлятися зі знайомими-громадянами РФ, які погодяться оформити кредит «на себе», а гроші віддати «нужденному». Схема, з одного боку, «красива», але з іншого боку, небезпечна для такого благодійника. Якщо нерезидент перестане платити - юридично і фактично всі вимоги банку (або іншого кредитора) будуть звернені до того, хто підписав кредитний договір і отримав гроші. Ніякі доводи про те, що реально кредит брав інша людина і «обіцяв платити» не матимуть ніякої юридичної сили. І ті ж пристави в результаті прийдуть і заберуть ваше майно, якщо ви не будете платити за таким кредитом.


Не врятує вас і договір позики або розписка, по якому ви передасте отриманий кредит нерезиденту. До ваших зобов'язаннями за основним кредитом це ніякого відношення мати не буде. Гірше того, банк може подати заяву та завести на позичальника кримінальну справу. Явно адже, що в заявці на кредит ви не вкажете в якості мети «дати в борг нерезиденту», а раз так, то це потрапляє під статтю кримінального кодексу «подача неправдивих документів з метою отримання кредиту».
автокредит
Що стосується автокредитів , То варіант взяти кредит від банку не пройде, а ось кредит або розстрочка безпосередньо від автосалону або автовиробника - цілком можливий варіант. Продавцям машини головне адже, щоб купили. А то, що покупець-позичальник нерезидент, так ну і що, машина-то буде в заставі, тим більше зареєстрованому в поліції.
Крім того, деякі автовиробники білоруських і китайських марок «неофіційно» надають кредити на покупку своїх автомобілів громадянам-резидентам своїх країн (Білорусі та Китаю).
іпотека
Ось з іпотекою справи йдуть набагато краще, в цьому питанні навіть банки готові йти на поблажки. Зокрема, Альфа-банк дозволяє взяти іпотеку нерезидентам. Головне, щоб нерезидент був легальним, тобто мав або виклик на роботу, або посвідку на проживання. Ну, власне кажучи, тільки такий нерезидент і зможе зібрати повний пакет документів для отримання іпотеки, а він, треба сказати немаленький. При цьому національність і «рідна» країна не мають абсолютно значення.
Які ще варіанти?
Є, насправді, альтернативний варіант - звернутися за допомогою до професійних кредитних брокерів . Тобто не до тих, хто в газетах і на зборах дає оголошення типу «допоможу отримати кредит нерезиденту РФ», а саме в організації, які давно існують на ринку типу Кредитмарт, ФосборнХоума. Правильний кредитний брокер знає і банки, в яких саме зараз (може бути навіть тільки тимчасово) видають кредити і кредитні карти нерезидентам, і як отримати такий кредит. При цьому ймовірність бути обманутим в «чужий» для нерезидента країні при зверненні за кредитом через професійного кредитного брокера буде мінімальна.


До речі кажучи, перевірив особисто, в інтернеті маса пропозицій на тему «допомогти отримати кредит іноземцям», але, на жаль, за цими рекламними посиланнями ховаються або стандартні форми заявок на отримання звичайних банківських кредитів або пропозиції від шахраїв.

Никанор Бабурін , Спеціально для Занімаем.ру. 15 Июня 2012

Друзям це теж може бути корисно:

А що робити тим, хто є нерезидентом, а зайняти грошей необхідно?
Але що ж робити іноземцю, який бажає отримати кредит?
Які ще варіанти?