Реклама
Реклама
Реклама

кадастрова карта

Для виконання землевпорядних та   геодезичних робіт   необхідно інженеру-землевпоряднику перевірити всю необхідну інформацію на публічній кадастровій карті

Для виконання землевпорядних та геодезичних робіт необхідно інженеру-землевпоряднику перевірити всю необхідну інформацію на публічній кадастровій карті. Так що ж таке кадастрова карта, а це графічне зображення яке в собі містить відомості про об'єкти державного кадастру, а це все земельні ділянки на території України. Будь-якій ділянці які перейшов у власність, присвоюватися унікальний номер. У народі це кадастровий номер який складається з 19 унікальних цифр, які не повторюються по всій території України. Останнім часом обов'язковим пунктом для фізичних і юридичних осіб які оформляють право приватизації на земельну ділянку необхідно, взяти і оплатити викопіювання з кадастрової карти.
Яку ж інформацію можна отримати з публічної кадастрової карти? Крім того що можна дізнатися сам кадастровий номе р ділянки якщо він внесений до державного кадастр, а також кордону, площа, форму власності, цільове призначення, згідно з класифікатором, власника, адреса.

Скільки ж коштує викопіювання з кадастрової карти? Згідно чинного законодавства за викопіювання з картографічної основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти становить 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Що робити, якщо вашої ділянки немає на кадастровій карті? Потрібно розуміти, а повинен? Якщо ви власник земельної ділянки і у вас на руках є ДОС акт, але сам кадастровий номер не присвоєно. Тоді вашого ділянки не буде на публічній кадастровій карті. Якщо отримали рішення від міськради про розроблення землевпорядної документації тоді вам необхідно розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У цьому вам допоможуть землевпорядні організації які в своєму штаті мають сертифікованих інженерів-землевпорядників та інженерів-геодезистів. Після виконання геодезичних і землевпорядних робіт розроблятися проект землеустрою про формування нової ділянки з новими правами на нього. Після узгодження різних організацій ваш проект потрапляє на перевірку до державному кадастровому рестораторові, де він приймає рішення про внесення вашої ділянки до державного земельного кадастру. Протягом періоду встановленого чинним законодавством реєстратор відкриває поземельну книгу і привласнює кадастровий номер, протягом двох днів з'явитися на публічній кадастровій карті.

Потрібно розуміти, а повинен?