Реклама
Реклама
Реклама

Інвестування у Франції: Нерухомість Франції: Купити нерухомість Франції: Нерухомість за кордоном на zagranitsa.net

В середині 80-х років уряд Франції придумало цікаву схему залучення додаткового грошового потоку в туристичний сектор економіки В середині 80-х років уряд Франції придумало цікаву схему залучення додаткового грошового потоку в туристичний сектор економіки.

Воно запропонувало французам, а також і громадянам всіх без винятку країн світу - від мільйонерів до представників середнього класу - взяти участь в будівництві об'єктів розміщення туристів.

Державна програма під назвою Residence du Tourisme мала на увазі чесну угоду. Ви вкладаєте гроші в певні квартири, котеджі, вілли і зобов'язуєтеся на кілька наступних років здавати власність уповноваженим державою фірмам - фахівцям в готельному бізнесі або по здачі нерухомості в оренду туристам.

А ми за це звільнимо вас від ПДВ, при цьому фірма-партнер заплатить за вас і всі інші податки, а також покриє поточні витрати на утримання квартири, включаючи комунальні платежі і заміну меблів. Ви ж при цьому будете отримувати гарантований чистий дохід, зростаючий з урахуванням інфляції, і навіть зможете пару тижнів на рік своєю квартирою користуватися.

Ця схема, відома також під міжнародним терміном Lease-Back ( «покупка з наступною обов'язковою здачею в оренду») у Франції дуже добре прижилася і успішно проіснувала вже 20 років. Це легко пояснити.

Утримуючи пальму першості за кількістю відвідувань туристами, (77.000.000 туристів відвідали Францію в 2002 р, і принесли їй дохід в розмірі 34.500.000.000 євро), країна хоче приймати все більше і більше гостей, забезпечуючи зайнятість сотням тисяч французів. Друга бере участь сторона - власне приватні інвестори - теж задоволена, і нестачі в клієнтах продавці об'єктів категорії Residence du Tourisme не знають.

Сильні сторони пропозиції очевидні. З огляду на «спеціалізацію» житла, розташоване воно завжди в найпопулярніших туристичних центрах Франції: як правило, це серце Парижа і Лазурний берег. З правильним вибором помилитися складно: підраховано, що з 95 департаментів країни привабливими з точки зору іноземного покупця є близько 20, а реально з цієї двадцятки 80% приватних зарубіжних інвестицій осідає всього в 4 адміністративних одиницях. Нерухомість Франції в таких місцях краще всього захищена від коливань цін на ринку і з часом стабільно дорожчає.

Об'єкти на умовах обов'язкової здачі в оренду пропонуються найрізноманітніші: апартаменти біля моря, котеджі в горах, скромні однокімнатні квартири-студії і вілли вартістю в мільйони євро. Рідше це реконструйоване житло - столітні паризькі багатоповерхові будинки з видом на Сену, і частіше - новобудови на Лазурному березі. Останні становлять найбільший інтерес, оскільки податкове звільнення виходить максимальним.

Тим, хто фінансує зведення нових квадратних метрів під оренду, французька держава повністю повертає ПДВ в розмірі 19,6%. Тобто це мінус 16,4% від середньої ринкової ціни житла. Квартира, зазвичай стоїть 100.000 євро, обійдеться вам всього в 83.600 євро.

Тож не дивно, що в найбільш затребуваних у покупця містах-курортах на кшталт Сан-Тропе, Антіба і Ніцци багато проектів розкуповуються англійцями, німцями, голландцями ще на нульовому циклі. ПДВ забудовник з покупця або просто не бере, або повертає йому гроші через якийсь час, після взаєморозрахунків з державою. У разі придбання житлоплощі в старовинних реконструйованих будинках ПДВ відшкодовується в розмірі 10%.

Що з себе являє типове житло Lease-Back, наприклад, на Лазурному Березі в Вільфранш-сюр-Мер? Це новий будинок з однотипними одно- і двоспальними квартирами, в яких є телефон і які для здачі в оренду навіть не треба меблювати і обставляти технікою - цим займається компанія-партнер.

На першому поверсі такий резиденції обов'язково є консьєрж, на обгородженій території - парк, дитячі майданчики, парковка, відкритий басейн і тенісні корти. Якщо це окремий котедж в закритому селищі, то обстановка, як правило, ще більш сприяє відпочинку.

У відпочиваючих об'єкти цієї так званої «системи альтернативного розміщення» користуються великим попитом. Для сім'ї з декількох чоловік оренда житла у Франції з власною кухнею і мінімальним набором послуг обходиться дешевше, ніж проживання в готелі, де платити потрібно за кожного.

Необхідність здавати таку нерухомість Франції в оренду для більшості покупців-інвесторів є не обтяженням, а вельми вигідною пропозицією. Адже зазвичай інвестиційна нерухомість або взагалі не розглядається ними як житло для власних потреб, або воно потрібно всього на тиждень-другий на рік - на період відпустки.

Займатися здачею самостійно і на відстані дуже клопітно, і з урахуванням сезонних спадів і злетів попиту це заняття не гарантує стабільного доходу. Компанія ж, яка орендує у власників квартири і будинки за програмою Residence du Tourisme, гарантує щоквартальну фіксовану суму надходжень: як правило, це 5-6% річних.

При цьому власника не турбує, низький сезон або високий, скоротився Чи турпотік з-за міжнародного тероризму або погодних катаклізмів - згідно з контрактом, своє він отримає в будь-якому випадку. Причому це практично чистий дохід: всі поточні витрати керуюча компанія бере на себе.

Період, на який нерухомість Франції належить віддати в роботу, найчастіше становить 9 років, але може бути продовжений і до 20. Однак це не означає, що весь такий довгий термін ви не зможете свою власність відвідувати. За домовласником в контракті зазвичай закріплено право жити в будинку або квартирі один-два тижні в році, нічого не доплачуючи компанії-орендаря.

Через цих самих тижнів деякі люди іноді плутають Lease-Back з Таймшер. Але між ними немає нічого спільного: в даному випадку ви і тільки ви є одноосібним власником, і після закінчення дев'ятирічки зможете розпоряджатися укомплектованим меблями і побутовою технікою житлом як забажаєте.

Можете переселити в нього на час навчання старших дітей (в Ніцці є університет) або залишити порожнім. Продовжити договір оренди з компанією і продовжувати отримувати стабільний дохід або ж з вигодою продати значно виросла в ціні квартиру.

У будь-якому випадку, в порівнянні з банківським вкладом вкладені в таку нерухомість гроші напевно принесуть великий прибуток. Потрібно тільки правильно вибрати агента, що спеціалізується на продажу саме такої власності.

джерело: zagrandom.ru



Що з себе являє типове житло Lease-Back, наприклад, на Лазурному Березі в Вільфранш-сюр-Мер?