Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити ІП в 2019 році | Покрокова інструкція для початківців

  1. Як зареєструвати ІП
  2. Де підготувати документи для відкриття ІП
  3. Як отримати документи про реєстрацію ІП

Як стати ІП і що для цього потрібно в 2019 році? Коротко про те, що потрібно для реєстрації як ІП: пакет документів, особливості заповнення заяви за формою Р21001 (завантажити зразок) , Повідомлення про перехід на спрощену систему оподаткування. Повна покрокова інструкція для початківців з перерахуванням всіх необхідних документів і дій в 2019 році!

Індивідуальний підприємець - це фізична особа, яка в офіційному порядку отримала дозвіл займатися підприємницької діяльності. Ми вже розповідали, що буде якщо не реєструвати ІП , Тому тут і зараз зупинимося на головних моментах створення свого бізнесу ...

Хто може відкрити ІП? Реєстрація ІП дозволяє займатися бізнесом практично будь-яким громадянам: безробітним, які працюють, які перебувають у декретній відпустці, пенсіонерам, іноземцям і т.д. Почати свою справу можуть навіть неповнолітні, якщо на це є згода батьків або відповідні рішення державних органів. Відкрити ІП самостійно, до слова, може будь-яка людина, що не має спеціальних юридичних знань.

Відкрити ІП самостійно, до слова, може будь-яка людина, що не має спеціальних юридичних знань

Заборонена реєстрація ІП тільки для деяких категорій фізичних осіб: держслужбовці, військовослужбовці, співробітники прокуратури і МВС. Крім того для ІП є ряд заборонених видів діяльності .

Плюси індивідуального підприємництва:

  • Простота державної реєстрації та подальшого оформлення документації (немає так званих установчих документів ІП );
  • Значно нижчий розмір штрафних санкцій, ніж для юридичних осіб;
  • Додаткові податкові пільги, такі, як податкові канікули , Тобто звільнення від податків на два роки після реєстрації;
  • Можливість вільно розпоряджатися коштами, отриманими від бізнесу;
  • просте припинення підприємницької діяльності ІП , Для чого достатньо лише знятися з реєстраційного обліку;
  • Право працювати по всій території Росії, незалежно від місця реєстрації.

▼ Зарезервуйте розрахунковий рахунок до відкриття ІП
вигідно з калькулятором банківських тарифів: ▼

Наведіть «повзунки», розкрийте і виберіть «Додаткові умови», щоб Калькулятор підібрав для Вас оптимальну пропозицію по відкриттю розрахункового рахунку. Залиште заявку і Вам передзвонить менеджер банку: проконсультує по тарифу і зарезервує розрахунковий рахунок.

ІП - це одна з організаційно-правових форм бізнесу, друга за популярністю після ТОВ.

Як варіант, можна стати самозайнятою на 2 роки, до відкриття ІП. Читайте докладніше в нашій статті про те, які самозайняті громадяни види діяльності 2019 року можуть використовувати, і про плюси і мінуси самозайнятості щодо індивідуального підприємництва.

Як зареєструвати ІП

У пакет документів для реєстрації індивідуального підприємця входять:

При заповненні заяви Р21001 треба бути уважним, так як його оформлення має підкорятися вимогам, встановленим Наказом ФНС Росії 25 січня 2012 р N ММВ-7-6 / 25 @. Неправильне скорочення або не той шрифт при заповненні заяви може привести до відмови в реєстрації ІП, при якому сплачена держмито; не повертається.

Якщо ви подаєте документи в податкову інспекцію особисто, то при собі потрібно мати паспорт для ідентифікації особи Якщо ви подаєте документи в податкову інспекцію особисто, то при собі потрібно мати паспорт для ідентифікації особи. Заява Р21001 підписують подачею на стіл, а лише в присутності інспектора! Документи для реєстрації ІП можна подати через довірену особу або вислати їх поштою, в цьому випадку заява доведеться запевнити у нотаріуса.

Документи для реєстрації ІП можна подати через довірену особу або вислати їх поштою, в цьому випадку заява доведеться запевнити у нотаріуса

Думаєте відкрити інтернет-магазин? Прочитайте нову безкоштовну книгу із серії «Почни свій бізнес»! Завантажити бізнес-книгу

В якій податковій орган звернутися?

Для оформлення ІП необхідно звертатися в свою податкову інспекцію за місцем проживання Для оформлення ІП необхідно звертатися в свою податкову інспекцію за місцем проживання. Якщо прописки в паспорті у вас немає, але є тимчасова реєстрація, то реєструвати ІП треба в ИФНС за місцем перебування. Іноземці оформляють реєстрацію ІП за адресою, вказаною у них в дозволі на тимчасове перебування або посвідку на проживання.

У великих містах документи для реєстрації ІП приймають в спеціальних податкових інспекціях, які займаються тільки реєстраційними діями. У Москві, наприклад, це тільки 46-я ИФНС. Рекомендуємо вам перед тим, як відкрити ІП, уточнити це питання в податковій інспекції за місцем проживання.

Де підготувати документи для відкриття ІП

Заява Р21001 можна заповнити самостійно від руки або на комп'ютері, але при цьому існує ризик його неправильного заповнення і, відповідно, відмови в реєстрації. Все більшої популярності набуває заповнення реєстраційних бланків через онлайн-сервіси.

Найвідоміші безкоштовні сервіси для підготовки документів при створення бізнесу:

  • Підготувати заяву на сайті ФНС;
  • Підготувати заяву, а також дізнатися багато корисної та актуальної інформації про діяльність ВП на порталі 1С-Старт . Цей безкоштовний сервіс рекомендують багато бізнесменів.

Про нашому досвіді підготовки документів через одну таку онлайн-програму читайте в статті Документи для реєстрації ІП: заповнюємо безкоштовно і без помилок .

Не забудьте вибрати систему оподаткування

Щоб ваша підприємницька діяльність була успішною, треба правильно вибрати податковий режим, а для цього є не так вже й багато часу Щоб ваша підприємницька діяльність була успішною, треба правильно вибрати податковий режим, а для цього є не так вже й багато часу. Найпопулярніший податковий режим у індивідуальних підприємців - це ССО. для подачі заяви про перехід на спрощений режим відводиться всього 30 днів після реєстрації. У більшості випадків податкова інспекція приймає повідомлення про перехід на ССО разом з повним пакетом документів для реєстрації.

Як отримати документи про реєстрацію ІП

У 2019 термін реєстрації ВП у ФНС складає всього три робочих дня.

При подачі заяви Р21001 податковий інспектор видає розписку про прийняття реєстраційних документів і вказує дату готовності свідоцтва.

Якщо документи ви забираєте особисто, то треба просто прийти в зазначену дату з паспортом Якщо документи ви забираєте особисто, то треба просто прийти в зазначену дату з паспортом. Якщо ви хочете отримати свідоцтво індивідуального підприємця поштою, то про це треба зробити відповідну відмітку в заяві на реєстрацію ВП. Забрати документи може і ваше довірена особа, для цього треба оформити нотаріальну довіреність.

Реєстрація ІП підтверджується документами:

Тепер ви - індивідуальний підприємець, вітаємо! Після реєстрації ІП вам потрібно буде виконати вже іншу роботу, наприклад, подати повідомлення про початок діяльності (якщо потрібно), відкрити розрахунковий рахунок в банку , підтвердити основний вид діяльності в ФСС і т.п. Не забувайте про те, що незалежно від того, чи почали ви вести підприємницьку діяльність, необхідно своєчасно здавати звітність по вашому податковому режиму і оплачувати страхові внески ІП за себе.

Дякуємо за увагу. Будь ласка, діліться своєю думкою і задавайте питання в коментарях до статті. А нові статті ви можете отримувати собі на пошту - підпишіться:

Хто може відкрити ІП?
Думаєте відкрити інтернет-магазин?