Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека для працівників Газпрому: умови і правила надання

  1. спеціальні позики
  2. Умови надання та ставки програми
  3. Правила отримання
  4. надання пільг
  5. Пакет документів
  6. порядок оформлення
  7. Особливості дії програми
  8. недоліки

«Газпром» - одна з найбільших енергетичних компаній нашої країни «Газпром» - одна з найбільших енергетичних компаній нашої країни.

Загальна чисельність його співробітників перевищує 462,4 тисячі осіб. Для мотивації своїх працівників компанія реалізує кілька соціальних проектів, в тому числі і з метою рішеннях житлових проблем.

Для цього в 2006 році розроблена спеціальна програма іпотечного кредитування , Здійснюється яка на базі «Газпромбанку».

спеціальні позики

«Газпромбанк» - це один з найбільших російських банків, клієнтами якого є понад три мільйони осіб.

Для співробітників «Газпрому» банком спільно з керівництвом компанії розроблені спеціальні умови надання іпотечних кредитів. Скористатися програмою можуть не тільки працівники безпосередньо ПАТ «Газпром», а й ті, хто трудиться в його дочірніх компаніях. А це близько 70 російських і 20 іноземних підприємств, в тому числі «Газпром авіа», «Газпром геологорозвідка», «НІІгазекономіка», «Газ-Ойл», регіональні представництва та інші компанії.

Крім громадян, які працюють на цих підприємствах, зараз звернутися за соціальною іпотекою можуть і колишні трудівники, що вийшли на пенсію.

Умови надання та ставки програми

На сьогоднішній день умови, за якими надає кредит «Газпромбанк» для співробітників «Газпрому», є найбільш вдалими і вигідними.

Особливості корпоративної програми:

В першу чергу отримують можливість оформити пільговий кредит ті працівники компанії, чиї житлові умови вимагають поліпшення.

Рішення про надання кредиту приймається не банк, а соціальний відділ ПАТ «Газпром»

Умови надання позики:

  • остаточна сума визначається після вивчення спільного доходу подружжя;
  • можна вибрати дві форми погашення: диференційовану або аннуїтетную;
  • кредит можуть отримати співробітники компанії в віці від 22 до 60 років;
  • максимальний термін - 30 років;
  • оформити позику можна, якщо позичальник проживає в регіоні, в якому є відділення «Газпромбанку»;
  • передбачена можливість погашення заборгованості достроково без штрафів і санкцій.

Якщо співробітники, які взяли кредит, не виконують своїх зобов'язань по виплаті боргу, вони можуть бути позбавлені всіх пільг і субсидій.

Ще одне правило, прописане в договорі, це те, що всі пільги і додаткові виплати передбачені тільки для працівників компанії.

Якщо людина після схвалення корпоративної іпотеки звільняється, то в подальшому для нього будуть діяти стандартні умови і ставки, прийняті «Газпромбанком».

Правила отримання

Оскільки умови діючої програми дуже вигідні, бажаючих скористатися нею серед колективу «Газпрому» дуже багато. Однак фінансові можливості банку обмежені і не можуть задовольнити всі запити клієнтів. У зв'язку з цим керівництво «Газпрому», його соціальний департамент розробили критерії, за якими вибираються претенденти, які беруть участь у соціальній програмі.

В результаті право скористатися корпоративною системою кредитування можуть такі співробітники і члени їх сімей:

Рішення про надання пільгового кредиту приймається відділом соціального розвитку після розгляду всіх документів. В першу чергу задовольняються заявки тих, хто проживає в аварійному житлі, і пенсіонерів - особливо, якщо умови їх проживання потребують поліпшення.

надання пільг

Скористатися пільгою можуть працівники «Газпрому» і його дочірніх компаній із зазначених категорій, вік яких становить від 22 до 60 років.

Перевагою при інших рівних умовах будуть користуватися трудівники з великим стажем роботи в «Газпромі».

Крім того, позичальник повинен відповідати загальним вимогам банку, тобто мати хорошу кредитну історію, достатній дохід, мати реєстрацію в регіоні розташування відділення «Газпромбанку».

Пакет документів

Щоб отримати пільгу і оформити кредит на особливих умовах, позичальник, крім паспорта і копію кожного його сторінок, повинен надати такі документи:

В окремих випадках можуть знадобитися і інші папери:

  • в разі рефінансування діючої іпотеки в іншому банку - договори купівлі-продажу квартири, будинку або ділянки, довідки про обтяження і т.д .;
  • документи на оформлення застави квартири;
  • документи з будівництва об'єкта нерухомості або його продавцеві.

Повний перелік документів в залежності від обставин підкажуть співробітники банку. Заздалегідь їх можна уточнити на сайті «Газпромбанку» або по телефону.

порядок оформлення

Якщо ви вирішили взяти участь в конкурсі і спробувати отримати пільгові умови кредитування, необхідно звернутися до відділу соціального розвитку «Газпрому». Для цього треба буде надати в це відомство заповнену анкету учасника програми, довідку про склад сім'ї та документи, що підтверджують забезпеченість житлом і його стан.

Після розгляду заявки співробітниками відділу приймається рішення про надання пільгового іпотечного позики або відмову в ньому.

У разі відмови позичальник може брати участь в будь-якій програмі іпотечного кредитування «Газпромбанку» на загальних умовах:

Якщо відділ соціального розвитку ухвалив стосовно вашої заявки позитивне рішення, ви отримуєте іменний сертифікат, що підтверджує право на оформлення кредиту за спеціальною програмою. Цей сертифікат треба додати до заяви і документів, які ви здаєте в «Газпромбанк» для оформлення.

Особливості дії програми

При подачі заявки потрібно враховувати такі нюанси корпоративної програми:

  • діє вона тільки в відношенні співробітників компанії, при звільненні всі пільги губляться, і виплата кредиту проводиться на загальних умовах;
  • розрахована тільки на тих, у кого в даний момент житлові умови вимагають поліпшення, нею не можна скористатися, якщо існуючі житлові умови визнані задовільними, і квартира, що купується є ще одним об'єктом нерухомості в сім'ї;
  • якщо відмовлено в участі в програмі, можна скористатися стандартними умовами надання іпотеки «Газпромбанку»;
  • отримати кредит можна в будь-якій валюті;
  • термін виплати боргу - до 30 років.

Якщо ви відповідаєте всім вимогам, незабаром ваша заявка буде прийнята, і ви станете власником житла, придбаного за допомогою однієї з найбільш вигідних іпотечних програм Якщо ви відповідаєте всім вимогам, незабаром ваша заявка буде прийнята, і ви станете власником житла, придбаного за допомогою однієї з найбільш вигідних іпотечних програм.

недоліки

Незважаючи на очевидні плюси іпотеки для працівників Газпрому, є у неї і кілька недоліків, які можуть зупинити деяких претендентів на її отримання:

Ці два мінуса не перекривають великих переваг програми, яку «Газпром» прийняв для своїх співробітників, яка в порівнянні з іншими існуючими соціальними проектами, визнана найкращою в нашій країні.

Про іпотеку від Газпромбанку дивіться в наступному відеосюжеті: