Реклама
Реклама
Реклама

"Баварський Версаль" - остання іграшка короля.

21 березня 2014 р 7:58 Прин-ам-Кімзее - Німеччина Вересень 2013

І де ж бункер? І де ж бункер

Баварський король Людвіг II завжди мріяв побудувати досконалий палац на тлі баварської природи, на острові, посередині мальовничого озера на тлі природних декорацій Баварських Альп, і хоча Замок Херенкімзее залишився недобудованим, але Людвіг II впорався з поставленим залачей: був побудований палац, що вражає зараз розкішшю і багатством внутрішнього декору.

Палац Херемкінзее -останній палац Баварського короля Людвіга II, будівництво якого було розпочато в 1878 році за образом і подобою французького Версаля, але через брак коштів було призупинено на 7 років і в кінцевому підсумку палац так і залишився недобудованим. Заплановані два бічних флігелі також не були побудовані.

Палац дуже недовгий час радував короля, в 1885 році він прожив тут лише кілька днів.

Розкішні парадні апартаменти і зали, рясно прикрашені позолотою, величезними люстрами і канделябрами, майсенської порцеляни, дзеркальними коридорами, унікальною меблями. Херенкімзее є найдорожчим з безлічі королівських палацових проектів, виконаним «в версальському дусі». Все це і належить нам побачити-я хотіла б так сказати, але на жаль, фотографувати всередині категорично заборонено-тільки зовсім небагато, одну маленьку прохідну кімнату. Тому фото не завжди відповідають тексту. Отже, почнемо екускурсіі.

Парадні сходи палацу виконана з мармуру, а стіни покриті штучним мармуром-це штучний мармур, що складається з гіпсу, клею і фарби, але коштує він набагато дорожче сьогодення.

З мармуру також виконані і каміни палацу. Крім камінів для опалення приміщень в підвалі побудовано калориферне повітряне опалення.

У двоце представлено дуже багато незвичайної ексклюзивних меблів. Наприклад, панель розкішного шафи в приймальні зроблена з панцира морських черепах, письмовий стіл в робочій кімнаті-копія знаменитого столу, що знаходиться в Версалі.

Незвичайна приймальня з величезними дзеркалами, поставленими навпроти один одного. Якщо встати між ними, то можна побачити, як три люстри, виконані з богемського скла, нескінченно повторюються в цих дзеркалах.

Багато приміщень представлених для туристів, для себе Людвіг жодного разу навіть не використовував.

Аудієнції дня-першу і останню він давав в своїй спальні з ліжка, що символізує Трон. Над оформленням ліжка - Трону майстри працювали 7 років.

Найзнаменитіший приміщення замку - це велика дзеркальна галерея довжиною 98 метрів. (Фото зроблено з листівки)

На 35 люстрах і 52 канделябрах стоять 2200 свічок, останній раз їх запалювали в 1982 році. Влітку в цьому приміщенні проводяться концерти. За часів Людвіга тут не було ніяких святкувань і свічки горіли тільки для нього.

Неймовірної краси унікальна маленька фарфорова кімната, що примикає до їдальні. (Фото зроблено з листівки)

Всі її оформлення зроблено з мейсанского порцеляни. Після виготовлення всіх деталей, Людвіг особисто знищив все ескізи і моделі.

Ваза на столі також виконана мейсанской порцелянової мануфактури, квіти з ніжного НЕ глазурированного порцеляни, листя з шовку.

Стіл також незвичайний, він названий на честь казки братів Грімм «Скатертина самобранка». Для створення повної самоти королю під час трапези, стіл за допомогою ліфта опускали на перший поверх, повністю сервірували і потім піднімали вгору за допомогою ось цього механізму.

Це недобудована сходи повинна була служити входом в особисті приміщення Людвіга II.

З 70 запланованих приміщень побудовано тільки 20, 50 так і залишилися недобудованими. Через розташування палацу будівництво було ускладнене доставкою необхідних матеріалів по воді. Вдалині видно берег і аквапарк.

Перед палацом влаштований парк у французькому стилі, що тягнеться на 900 метрів прямо до озера. За зразок було взято Версальський.

Парк украсішен фонтанами, скульптурами, елементами французької паркової архітектури. Кожні півгодини блискучі струмені фонтанів злітають на висоту понад 10 метрів.

Фонтан "Латона" створений в 1883 році за подобою Версальського.

У центрі фонтану мармурова скульптура грецької богині Латона зі своїми дітьми Діаною і Аполло.

Згідно з легендою, богиня і її діти відмовилися пожертвувати води селянам, в якості покарання, вони були перетворені в жаби.

І останній вгляд на палац.

І улюблені мною кадри-поверх квітів.