Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Прем'єра документального фільму Кемерона про спуск в Маріанську западину відбудеться на фестивалі в Довілі

Європейська прем'єра документального фільму Джеймса Кемерона "Виклик безодні" відбудеться на 40-му кінофестивалі американських фільмів, який в черговий раз пройде у французькому місті Довіль з 5 по 14 вересня

Європейська прем'єра документального фільму Джеймса Кемерона "Виклик безодні" відбудеться на 40-му кінофестивалі американських фільмів, який в черговий раз пройде у французькому місті Довіль з 5 по 14 вересня. Режисер не тільки представить свій проект, але і удостоїться нагороди за внесок у кіномистецтво, повідомляє російська редакція The Hollywood Reoirter .

"Виклик безодні" покаже глибоководні пригоди Кемерона в водах Маріанської западини, найглибшої точки на Землі. Режисер провів там кілька годин, знімаючи мешканців на спеціальні, створені ним і його партнером Вінсентом Пейс, 3D-камери. "У своєму фільмі Кемерон знову демонструє відвагу, шляхетність і завзятість, бажаючи змінити уявлення глядачів про навколишній світ", - зазначив директор фестивалю Бруно Бард.

Нагадаємо, знаменитий фільм Кемерона "Аватар" став в 2009 році найкасовішим фільмом всіх часів. Він зібрав в цілому 2,7 млрд доларів. В даний час Кемерон готується до зйомок продовження "Аватара". всього заплановано три сиквела фільму. Зйомки першого почнуться в жовтні 2014 року, а на екрани він вийде в 2016 році.

Дія першого фільму відбувається в 2154 році. За сюжетом, людство, практично вичерпавши ресурси на Землі, починає видобувати корисні копалини на інших планетах і космічних об'єктах. На Пандорі - колонізованому людьми супутнику газової планети в зоряній системі Альфа Центавра - перебуває цінний мінерал анобтаніума. Для дослідження Пандори використовуються аватари - штучно вирощені гібриди тел людей і корінного народу супутника 'ві (триметрових синьошкірих гуманоїдів). Головний герой у вигляді аватара відправляється на Пандору для дослідження звичаїв місцевих жителів, що в майбутньому має розширити можливості землян з видобутку анобтаніума.