Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує квартира в Запоріжжі: аналізуємо ціни за лютий

  1. За скільки можна купити квартиру в Запоріжжі
  2. Скільки коштує оренда квартири
  3. Як проводилися підрахунки

Вартість квартир в Запоріжжі в основному продовжує знижуватися, що особливо помітно при аналізі пропозицій на ринку нерухомості, об'єктом яких є житло з числом кімнат більше двох. Це стосується як продажу квартир, так і їх оренди. Ціна квадратного метра одно- і двокімнатного житла майже стабілізувалася, що може свідчити про усталеному рівновазі попиту і пропозиції. Такий висновок напрошується, якщо уважно проаналізувати детальну інформацію, надану ресурсом Flatfy.com , Який забезпечує простий і зручний пошук житла вже в 37 країнах світу.

За скільки можна купити квартиру в Запоріжжі

Якщо брати середню ціну, по якій пропонуються квартири в місті, то ця цифра складе близько 15 тисяч доларів США. Спираючись на великий обсяг даних, зібраних і оброблених на пошуковику, а це ні багато ні мало 12 тисяч пропозицій про продаж житла в Запоріжжі, легко визначити район, в якому вартість квартир зараз найменша.

Найнижча ціна, як і раніше, залишається в Заводському районі - тут вартість однокімнатного житла склала 10 тисяч доларів США. Найдорожче цінується квадратний метр в Олександрівському районі - однокімнатна квартира коштує 18,5 тисячі доларів, двокімнатна 26,8 тисячі доларів, а трикімнатна вже 40 тисяч доларів США.

Скільки коштує оренда квартири

В середньому вартість оренди становить 2,2 тисячі гривень на місяць для однокімнатної квартири, 4 тисячі для двокімнатної і 6,2 тисячі для квартири з трьома кімнатами. Найдорожче здається житло в Вознесенівському районі - за 3,3 тисячі гривень, 6 тисяч гривень і 8 тисяч гривень на місяць відповідно. Найдешевші квартири знаходяться в Заводському і Хортицькому районах. Їх можна зняти від 1,5 тисячі гривень на місяць.

Як проводилися підрахунки

Слід сказати, що Flatfy.com збирає інформацію з сайтів оголошень, а також з порталів ріелтерських компаній. Після цього з розрахунків виключаються свідомо помилкові ціни, а також 10 відсотків оголошень з максимальними і мінімальними цінами, так як вони з великою часткою ймовірності є результатом спекулятивних дій продавців і орендодавців. І тільки після попередньої обробки бази даних проводиться обчислення середнього медіанного значення вартості житла.

Підсумовуючи, хочеться нагадати - навіть найкращий спосіб обчислення не в змозі повністю виключити ймовірність внесення навмисне або випадково перекручених цін, тим більше, що деякі з них публікуються з поправкою на можливий торг.

Підсумовуючи, хочеться нагадати - навіть найкращий спосіб обчислення не в змозі повністю виключити ймовірність внесення навмисне або випадково перекручених цін, тим більше, що деякі з них публікуються з поправкою на можливий торг

Якщо ви знайшли помилку - виділіть текст і натисніть клавіші Shift + Enter або клікніть сюди . Дякуємо!

comments powered by HyperComments

Інші новини