Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн однокімнатної квартири. 50 різних варіантів

  1. Квартира 39 кв.м. з заскленій спальнею
  2. Дизайн однокімнатної квартири, як в готелі, але для життя. 30 кв.м.
  3. Стильна квартира в Львові від Grits Creative Group
  4. 36 кв.м. в Нью-Йорку з розсувним ліжком і вбиральні

Однокімнатні квартири користуються сьогодні шаленою популярністю. Справа в тому, що невелику за площею квартиру придбати набагато простіше з огляду на її відносно невисокій вартості. Після покупки перша проблема, з якою ви стикаєтеся - дизайн однокімнатної квартири. Як робити затишно, красиво і не дорого.

Звичайно, багато хто мріє, якщо не про шикарному особняку або пентхаусі, то хоча б про свій власний куточку, який можна буде прикрашати виходячи зі свого смаку і дизайнерських здібностей. «Краще синиця в руках, ніж журавель у небі» - так вважають багато людей, які купують однокімнатні квартири. Але при великому бажанні навіть з неї можна зробити справжню «цукерку», яка припаде до смаку не тільки вам, а й членам вашої родини, і гостям. У цьому матеріалі ми розглянемо дизайн однокімнатної квартири на багатьох прикладах.

Подивіться наші додаткові розділи з однокімнатними квартирами:

Однушки до 30 кв.м.

Однушки від 30 - 40 кв.м.

Однушки від 40 - 50 кв.м.

м

Найважливіша особливість такої квартири полягає в функціональності. Найчастіше її простір є і вітальнею, і спальнею, і їдальнею одночасно. Тут можуть робити абсолютно різні речі: читати, дивитися телевізор, працювати, відпочивати і віддаватися сну. Слід врахувати безліч чинників, щоб квартира була максимально комфортною, затишною і при цьому стильною.

Безумовно, головне завдання - це візуальне розширення простору так як навіть найбільша площа однієї кімнати значно програє, наприклад, трикімнатній квартирі. якщо
в будинку проживає більше однієї людини і серед них є діти, то задача значно ускладнюється. Адже необхідно грамотно організувати простір, щоб тут могли повноцінно жити всі члени сім'ї.

Якщо ви розумієте, що своїми силами вам не впоратися, тоді
звертайтеся за допомогою і консультацією дизайнера. Саме професіонал своєї справи впоратися з поставленим завданням головним чином за рахунок того, що проведе продуману планування. У дизайнерів зі стажем є свій «маленький чемоданчик», в якому зберігаються практичні ідеї, реалізація яких допоможе зробити однокімнатну квартиру максимально зручною. Розглянемо деякі з них. Отже, дуже часто біля вхідних дверей утворюється «мертве» простір, використовувати яке можна і навіть потрібно. Найдоцільніше розмістити там гардероб або комору. Так ви заощадите значний простір житлового приміщення, з якого можна буде прибрати, до
Наприклад, шафа і частина тумбочок з речами. Бажано віддати перевагу варіантам шаф з дзеркалами. Справа в тому, що площа приміщень можна розширити за допомогою дзеркал, візуально, звичайно. Наступний крок до оптимізації простору
- це найбільш радикальний метод, який передбачає знесення стінки, що розділяє кімнату і кухню. На її місці можна встановити обідній стіл, причому, дозволяється вибирати досить нескромне за розмірами варіант.

Процес оформлення вашого інтер'єру повинен починатися з «вішалки», а саме, з правильного вибору кольорової гами. Насправді, колір грає не меншу роль, ніж меблі та аксесуари. Кольори мають не тільки своїми особливостями з точки зору
психологічного впливу, але можуть бути і вкрай функціональними. Для того, щоб візуально розширити інтер'єр необхідно використовувати світлі м'які і ненав'язливі кольору. Звичайно, все залежить від вашого смаку, але краще всього вибирати такі кольори, як зелений, кремовий і пісочний. Штори повинні бути підібрані саме в тон до стін.

На окрему увагу заслуговує питання розміщення меблів у квартирі. Занадто громіздка масивна меблі можуть займати весь простір і створювати господарям незручності. Поки замок з «троном» і величезна спальне ліжко з балдахіном у вас тільки в мріях, можете обмежитися вбудованою або легко трансформується меблями. Вона заощадить простір, і ваша кімната не буде виглядати заставленій і захаращеній. Ось кілька прикладів: всередині дивана можна зберігати постільну білизну. Хороший варіант - це ліжко, вбудована в шафу.

У квартирі повинна знаходитися меблі, яка дійсно вам потрібна. Не варто тягнути в будинок все, що погано лежить. Крісло-гойдалка або торшер цілком непогано впишуться, скажімо, в дачний інтер'єр. Якщо ви багато працюєте, рідко їсте будинку і вважаєте за краще ходити в гості, ніж запрошувати когось до себе на звану вечерю, то можна
купити невеликий, навіть дуже скромний за розмірами, столик, який займе дуже мало місця. Він, до речі, може бути складним. Якщо ви звикли до того, що роботу з комп'ютером ви можете виконувати виключно на улюбленому дивані, то зовсім не обов'язково бігати для себе комп'ютерний стіл, а папери, до речі, можна зберігати в полках і етажерках.

Не варто також купувати супер громіздкі предмети меблів, на зразок шафи, в який хоч і влізе добра половина ваших речей, але і який займе половину вашого скромного по площі простору.

Приділити увагу не тільки кольором стін, але і меблів. Втім, побажання залишається все тим же: світлі тони підійдуть для «одинички» ідеально. Бажано поєднувати білий колір з яким-небудь іншим ніжним кольором, на зразок блакитного або бежевого. Тоді у вашій квартирі не буде панувати гнітюча лікарняна атмосфера.

Яскраві або темні кольори вводите допомогою акцентів. Але ні в якому разі не робіть їх фоном, адже тоді ваша кімната стане і зовсім крихітною. Якщо ж темний фон для вас - це ідея фікс, то можна, звичайно, застосувати її на практиці. Правда, вам буде необхідно обов'язково придбати білі предмети меблів. Таке поєднання - це не просто класика, а це і непоганий хід, для того щоб розширити простір.

Таке поєднання - це не просто класика, а це і непоганий хід, для того щоб розширити простір

Не варто забувати і про освітлення, якого повинно бути не просто багато, а дуже багато. Адже навіть незважаючи на скромні розміри, ваша квартира повинна виглядати теплою і затишною. Бажано
не обмежуватися однією лампою, а придбати кілька світильників, які потрібно буде розмістити в різних функціональних зонах, на які розділена однокімнатна квартира.

Звичайно, брак певних меблів, ви легко можете компенсувати великою кількістю аксесуарів. Втім, в цій справі теж потрібно знати міру і використовувати їх зі смаком. В іншому випадку вони зроблять інтер'єр трохи недбалим і безладним.
Обмежтеся чудовими пейзажами або натюрмортом на стіні і парочкою зелених рослин в стильних горщиках, які не завадять ніколи. Якщо у вас є великі підвіконня, то розставте рослини там. Якщо ж ні - то можете поставити їх на будь-яку вільну поверхню в приміщенні.

Працюючи над інтер'єром однокімнатної квартири, ви повинні прагнути до того, щоб вона була не тільки функціональної, але і стильною, затишною і красивою.

Деякі приклади вдалого дизайну однокімнатних квартир:

Квартира 39 кв.м. з заскленій спальнею

Дизайн однокімнатної квартири 39 кв.м. з заскленій спальнею і стильним сірим інтер'єром

Це приклад , Однокімнатної квартири з хорошим зонування і створенням затишної спальні, який не виглядає, як окрема кімната за монолітною стіною, а це візуальне продовження всієї квартири.

Дизайн однокімнатної квартири, як в готелі, але для життя. 30 кв.м.

30 кв.м., які відмінно спроектовані для життя однієї людини

Якщо придивитися до цій квартирі , То можна побачити, що дизайнер використав кожен сантиметр, щоб використовувати його максимально для життя.

Стильна квартира в Львові від Grits Creative Group

Продуманий дизайн однокімнатної квартири в Льлове

У цієї однокімнатної квартири прекрасно все, починаючи від стильового рішення, до чіткого розмежування зон. Зверніть увагу, як елегантно витримано рішення з відділення спальні.

36 кв.м. в Нью-Йорку з розсувним ліжком і вбиральні

Одне з найцікавіших рішень, які доводилося зустрічати в однокімнатних квартирах.

Квартира в Нью-Йорку , Яка легко трансформується під будь-які потреби господарів, а коли необхідно ставати справжній холом для прийому гостей.