Реклама
Реклама
Реклама

Як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну - перепланування однокімнатної в програмі «Дизайн інтер'єру 3D»

  1. особливості завдання
  2. Скачайте програму Дизайн інтер'єру 3D
  3. Ідеї ​​організації простору
  4. Які можуть виникнути складності при переплануванні
  5. створення проекту
  6. Зручна розстановка меблів в програмі
  7. Збереження і друк документа


Однушка може здаватися затишним гніздечком тільки до пори, до часу. Вже відчули нестачу простору? Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну стане виходом з положення. Підштовхнути до змін може народження дитини, якій потрібно власна територія, або просто бажання розділити місця для роботи і відпочинку.

Звичайно, хотілося б просто переїхати в житло просторіше, але кошти і можливості є не завжди. На щастя, перетворити однокімнатну квартиру в двушку не так складно, як здається. У статті ми розберемо варіанти перепланування, і навчимося створювати проекти в програмі для дизайну інтер'єру .


Загальний вигляд програми

особливості завдання

Зробити з однокімнатної - двушку мріють багато власників квартир 40 кв.м. Серйозно налаштувалися на майбутні зміни? Обов'язково перед початком роботи ознайомтеся з особливостями процесу.


Скачайте програму Дизайн інтер'єру 3D


Зробіть перепланування правильно!
Перетворіть однушку в двушку сьогодні:


СКАЧАТИ ЗАРАЗ

Мова інтерфейсу: Російська

Розмір дистрибутива: 85 МБ

  • ✔ При переплануванні забороняється демонтувати несучі стіни без отриманого дозволу. Також не можна огороджувати або намагатися приєднувати до квартири горище, підвал і технічні приміщення. У багатоквартирних будинках вони належать всім жителям, а не власникам конкретних квартир.

  • �� є господарем квартири, в житловій частині якої присутні два вікна? Постарайтеся розділити приміщення так, щоб природне джерело світла знаходився в кожній кімнаті.

  • ✔ Найчастіше в житловій зоні передбачено тільки одне вікно, тому завдання зробити дизайн проект однокімнатної квартири виглядає оманливо складною. В такому випадку світлу частину приміщення варто виділити під кабінет або вітальню, а темну перетворити в спальню.

  • ✔ Якщо в квартирі є балкон, то його можна зробити другий кімнатою. В інтернеті представлено багато фото і відео таких інтер'єрів. Досить часто лоджію використовують як міні-кабінету, кімнати відпочинку. Єдина умова: балкон повинен бути засклений.

  • ✔ Перед переплануванням обов'язково подбайте про систему зберігання. Ретельно продумайте місця, в які будете складати речі. Потім переконайтеся, що всі необхідні шафи, комоди і стінки вдало вписуються в локації.

Ідеї ​​організації простору

Не всі готові до таких радикальних заходів, як знесення та будівництво нових стін у квартирі. По-перше, потрібно затяжний капітальний ремонт, по-друге, мають бути тоскний процеси узгодження у відповідних органах. Якщо ж стіна несуча, то чіпати її просто не дозволять. Однак можна обійтися малою кров'ю - скористайтеся ідеями зонування простору. Так як же з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?

1. Чарівні шафи. Ні, мова не про двері в казкову Нарнію, і правда здатну вирішити будь-які проблеми з вільним місцем. Шафа можна використовувати для відділення однієї частини кімнати від іншої - наприклад, відгородити спальну зону з комодом і ліжком від робочої.

Легкі наскрізні полки, як на фото нижче, допоможуть зберегти відчуття простору і легкості, а масивний шафа стане грунтовної заміною міжкімнатних стіни, повністю ізолювавши частина кімнати.


Зонування приміщення за допомогою шафи

Замовте меблі за індивідуальним проектом, щоб замість некрасивою фанери з протилежного боку виявилися полички і ящики. Або ж вчините простіше, купивши два неглибоких шафи і поставивши їх спина до спини.

2. Витончені ширми. Якщо кімната і без того маленька, ставити посередині великий високий предмет - не завжди вдале рішення. Як щодо ширми? Вона зручна тим, що при відсутності необхідності може стояти в складеному стані, практично не займаючи місця. Але ось прийшли гості, і ви вирішили приховати від їхніх очей ліжко - будь ласка, місце для відпочинку зникло за оригінальним декоративним елементом! Вибрати ширму, яка підходить під обстановку буде зовсім нескладно.

3. Штори і фіранки. Чи вважаєте, їх місце тільки на вікнах? Будемо раді вас переконати! Щільні штори, що відокремлюють зону роботи від зони відпочинку допоможуть усамітнитися навіть в однокімнатній квартирі. Головне, прибрати цю деталь інтер'єру, якщо вона набридла або втратила актуальність, простіше простого.


зонування шторами

4. Креативні перегородки. Найбільш грунтовний варіант, який замінить звичайну стіну. Перегородки різного виду і форми виготовляються з дерева, гіпсокартону, скла, спеціальних блоків. З їх допомогою не тільки здійснюється перепланування однокімнатної в двокімнатну, а й додається незвичайна деталь інтер'єру, що надає індивідуальності приміщенню.

Обожнюєте зміни і готові хоч кожен день чаклувати над зовнішнім виглядом кімнати? Оцініть сучасні стіни з блоків, що нагадують конструктор LEGO. З їх допомогою легко вибудувати перегородку довільних форми і розміру, а потім в будь-який момент переробити.

Перегородки з блоків

Щоб в результаті зонування приміщення кімната не перетворилася в дві крихітні клітки, вдамося до ряду простих маленьких хитрощів. Вони дозволять візуально розширити простір, хоча площа залишається колишньою.

  • ✔ Вибирайте світлі, холодні відтінки оздоблювальних матеріалів. Добре, якщо тон шпалер наблизиться до кольору стелі. Так кімната буде здаватися просторіше.

  • ✔ Активно використовуйте дзеркала в інтер'єрі. Вони створюють додаткову глибину і ілюзію великого приміщення.

  • ✔ Вибирайте легку багатофункціональну меблі, тонкі полички і шафи, що не захаращують кімнату.

  • ✔ Розставляйте предмети інтер'єру по периметру, залишаючи центр вільним. Заповнюйте вертикальне простір.

Врахувати всі рекомендації непросто. Відмінних рад багато, а використовувати всі відразу не вийде. Чи не робити ж ремонт щомісяця? «Дизайн інтер'єру 3D» дозволить по наочним макетів оцінити, як будуть виглядати ті чи інші рішення саме у вашій квартирі. Дивіться і порівнюйте, щоб вибрати підходящий.


Наочний проект кімнати в програмі «Дизайн інтер'єру 3D»

Які можуть виникнути складності при переплануванні

Найголовніша проблема при самостійних спробах однокімнатну квартиру переробити в двокімнатну - це складання правильного плану майбутніх робіт. Особливо часто від цього страждають власники осель, які хочуть торкнутися несучі стіни. Їм доводиться офіційно узгоджувати всі передбачувані зміни з вищестоящими інспекціями. Якщо в плані будуть неточності, то доведеться його переробляти і знову витрачати час на затвердження. Дозвіл отримувати не треба в тому випадку, якщо хочеться:

  • ✔ освіжити ремонт: поміняти покриття стін, підлоги або стелі;
  • ✔ засклити балкон;
  • ✔ пересунути газову плиту в межах кухні.

Обов'язково потрібно узгодити зміни з «однушки» в «двушку» 33 кв.м. і будь-який інший квартири при:

  • ✔ бажання об'єднати лоджію з житловою кімнатою;
  • ✔ розширенні ванній або туалетної кімнати;
  • ✔ усунення або зведення перегородок;
  • ✔ перенесення дверних прорізів або повної ліквідації існуючих.

Якщо ви не погодите зміни, то можете отримати штраф при виявленні порушень. Також через пошкодження несучих стін може постраждати сам будинок і мешканці інших квартир.

Економте час! Зробити проект можна в безкоштовній версії програми російською «Дизайн інтер'єру 3D». В результаті ви зможете оцінити вид, який придбає квартира після внесення змін. Озбройтеся запропонованими інструментами і підберіть оптимальне рішення! Тут же подивіться результат. Виберіть кращий варіант і збережіть його в потрібному форматі.

створення проекту

В голові вже зібралася не одна тисяча ідей? Чудово! Тоді пора приступити до роботи, щоб реалізувати їх в зручній програмі.

  • Крок 1. Запускаємо софт. Спочатку слід безкоштовно скачати дистрибутив з сайту і встановити на комп'ютер. Клацніть по ярлику для запуску «Дизайну інтер'єру 3D».

  • Крок 2. Створюємо приміщення. Виберіть кнопку «Намалювати кімнату». За допомогою запропонованого інструменту накресліть стіни потрібної довжини.


  • Створення кімнати в програмі

    Якщо одиничка розташовується в одному з типових будинків, то «Крок 2» спокійно пропускаємо. У програмі передбачені типові планування «хрущовок» і «брежневок». У відповідному каталозі знайдеться вже готовий варіант вашої квартири з точними розмірами.
  • Крок 3. Виконуємо оздоблювальні роботи. Підберіть шпалери, підлогове покриття, встановіть колір і фактуру стелі. Це здійснюється через вкладку «Властивості» в правій частині програми. Пам'ятаємо - хорошим рішенням стане світла обробка, здатна візуально розширити простір.


  • Різноманіття оздоблювальних матеріалів


  • Крок 4. Вибираємо меблі. Тут стануть в нагоді поради, які ми давали з приводу організації простору. У каталозі, що відкривається після натискання кнопки «Додати меблі», виберіть необхідні предмети і розставте по кімнаті.


  • розстановка меблів


  • Крок 5. Завершення роботи. Після того, як закінчите створення проекту, збережіть його, натиснувши на кнопку із зображенням дискети.

Зручна розстановка меблів в програмі

Втілювати ідеї дизайну квартири з однокімнатної в двокімнатну з софтом російською мовою дуже легко. У вашому розпорядженні буде величезний каталог меблів, де неодмінно знайдеться той, що потрібно. При цьому всі параметри від розмірів до забарвлення можна міняти через «Властивості».


Каталог меблів

Розмістіть меблі, де вважаєте за потрібне. При необхідності обертайте її, робіть вище, ширше або глибше. Щоб відокремити одну частину приміщення від іншої, використовуйте шафи, штори або побудуйте перегородку за допомогою відповідного інструменту в програмі.


зонування перегородкою

Збереження і друк документа

Всі важливі етапи проекту слід зберігати. Клацніть по зображенню дискети вгорі і виберіть потрібний формат. Тепер ваші труди нікуди не пропадуть.

При необхідності можна вивести вийшов макет на папір. Для цього натисніть на кнопку з принтером. Вибирайте, який вид хочете надрукувати, щоб отримати потрібне зображення на аркуші.


Друк проекту

Експериментуйте, міняйте, шукайте досконалість! Для цього наш зручний софт пропонує всі можливості. Знайдіть свій ідеальний варіант перепланування разом з програмою «Дизайн інтер'єру 3D»!


Вже відчули нестачу простору?
Серйозно налаштувалися на майбутні зміни?
?� є господарем квартири, в житловій частині якої присутні два вікна?
Так як же з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?
Як щодо ширми?
Чи вважаєте, їх місце тільки на вікнах?
Обожнюєте зміни і готові хоч кожен день чаклувати над зовнішнім виглядом кімнати?
Чи не робити ж ремонт щомісяця?