Реклама
Реклама
Реклама

Кличко: наші діти повинні вчитися в комфортних умовах

Освітня галузь є одним із пріоритетних напрямків, в які місто Київ вкладає кошти.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ", повідомляє прес-служба політика.

За його словами, в 2018 році на освіту з міського бюджету виділили 13 млрд грн, це майже на 2,7 млрд грн більше, ніж у 2017-му.

Кличко підкреслив, що головне завдання влади зробити так, щоб школи були забезпечені необхідним обладнанням, сучасними меблями. Зокрема, на підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду в цьому році місто виділило 1,8 млрд грн. Також значні кошти спрямовуються на будівництво та реконструкцію шкіл і дитячих садів. За останні чотири роки чергу в садочки скоротилася на 12,6 тисяч місць.

"Ми будуємо нові дитячі садки високого рівня. І можу сказати, що за три останні роки було побудовано або повністю реконструйовано 19 дитсадків. Цього року ми відкриваємо в цілому ще 8 сучасних - з басейнами, з новими майданчиками, спортивними та музичними залами. Що стосується шкіл - в цьому році ми відкриваємо 3 навчальних заклади. одне нове, одне після реконструкції і ще одну прибудову, - зазначив Кличко. - Наші діти повинні вчитися в комфортних умовах. Це - наша головна інвестиція в майбутнє ", - сказав мер.

Він нагадав, що в цьому році починається реформа системи освіти. За словами Кличка, Київ - єдиний регіон в Україні, який виділив більше коштів на впровадження концепції Нової української школи.

"Держава нам виділила майже 70 млн грн. Місто ж повинен був знайти інші - 30 відсотків. Але ми збільшили нашу частку в 6,5 раз! І виділили на втілення цієї концепції безпрецедентну суму - понад 150 млн гривень. Відповідно, в середньому по місту на кожного першокласника - по 6,3 тисячі гривень ", - підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що на ці кошти кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи і приміщення новими партами-трансформерами, "живими статями", сучасними меблями, комп'ютерами. Для вчителів створюють сучасні робочі місця, обладнані необхідною комп'ютерною технікою.

Ми в Telegram ! Підписуйся! Читай тільки краще!