Реклама
Реклама
Реклама

Як зняти гроші в Таїланді і де міняти, все про комісіях і конвертаціях

  1. Як зняти гроші в Таїланді
  2. Як знайти банкомат
  3. Яку валюту можна зняти в банкоматі
  4. Курс обміну в банкоматі (ВАЖЛИВО!)
  5. Комісія і максимальна сума в банкоматі
  6. Як зняти гроші в тайському банку
  7. важливі моменти
  8. Блокування російських карт
  9. Карти тайського банку і Webmoney
  10. Як перевести велику суму з Росії в Таїланд
  11. Де міняти гроші в Таїланді

Накопичивши досвід кількох зимівель, знімаючи гроші в різних банкоматах / банках і з різних карт, а також розібравшись нарешті у всіх конвертаціях, пишу статтю про зняття грошей в Таїланді. Так, і чесно кажучи, занадто багато стало зустрічатися в інтернеті неправильних висновків про комісіях, про те, як треба економити на зняття. Люди навіть не вникають в тему, а потім кажуть, що одна карта вигідніше інший.

У даній статті ми поговоримо тільки про те, де знімати і як знімати. Вибір банківської карти для для подорожей залишимо для іншого поста, інакше стаття стане занадто довгою.

Як зняти гроші в Таїланді

Знімати готівку можна з будь-якої карти, що працює за кордоном. Для цього вам потрібен тільки пін-код (банкомат) або паспорт (банк). Існує всього 2 способи зняти гроші з банківської картки в Таїланді. Розповім про кожного докладно.

  • У банкоматі
  • У самому банку

Як знайти банкомат

Банкомат в Таїланді називається ATM і питати у місцевих потрібно саме ATM (агов-ти-ем), а не якось інакше. Підписані, до речі, вони теж всюди, як ATM. Є Банкомати не ATM, вони вам не підійдуть.

Банкомати на вулицях працюють цілодобово, а розташовані в торгових центрах, природно, закриваються разом з ними. Немає жодної проблеми знайти банкомат в Таїланді, вони є практично скрізь. Часто вони розташовані біля входу в 7-eleven .

Торгові центри зазвичай працюють з 8 ранку і до 10 вечора. Знаходяться в них відділення банків закриваються зазвичай близько 19 годин, але банкомати розташовані терміналами назовні і ніяк не залежать від закриття відділення. Хоча можуть бути і винятки, при мені банкомати Aeon відрубали, як тільки банк почав закриватися, ледве-ледве карту встиг дістати.

Хоча можуть бути і винятки, при мені банкомати Aeon відрубали, як тільки банк почав закриватися, ледве-ледве карту встиг дістати

Як зняти гроші в Таїланді

Яку валюту можна зняти в банкоматі

Завжди банкомат вам видає тільки Батия. Ні долари, ні євро, ні рублі, а саме бати, і це не залежить від того, що у вас на карті лежить. Ви знімаєте відразу бати і міняти нічого після зняття не потрібно. Зняли гроші і пішли з ними в магазин. Але, якщо магазин великий (Теско, Бігс), то краще платити карткою, але про це нижче.

Якщо ви хочете вблагати собі задачу, то оформляйте картку Тінькофф , Відкривайте рахунок в батах і знімайте 1 до 1. За посиланням отримаєте 3 місяці обслуговування в подарунок. Якраз вистачить випробувати карту в справі. Тоді не потрібно буде взагалі морочитися на курси валюти. Як я знімав бати з карти .

Оформити карту Тінькофф →

Якщо ж вам знадобитися та чи інша валюта, то вам потрібно буде знайти обмінник. З їх пошуком теж немає ніяких проблем, вони є, як окремо стоять, так і в кожному банківському відділенні.

Єдине місце в Таїланді, де можна зняти долари - транзитна зона аеропорту Бангкока Суварнабхумі (зона Duty Free), там є валютні банкомати (долари, євро, фунти). Я спеціально перевірив, коли відлітав з Таїланду. Так, саме під час відльоту ви будете мати доступ до цих банкоматів. Під час прильоту, поки ви йдете до паспортного контролю, я подібних банкоматів не бачив.

Під час прильоту, поки ви йдете до паспортного контролю, я подібних банкоматів не бачив

Валютний банкомат в транзитній зоні аеропорту Суварнабхумі

Курс обміну в банкоматі (ВАЖЛИВО!)

Банкомат не змінює вам гроші, він тільки їх видає. Всі обміни здійснює ваша платіжна система (Mastercard або Visa) і ваш російський банк. Тому не має ніякого значення, в якому банкоматі знімати гроші.

Однак, все-таки обмін може бути, якщо ви на нього самі погодьтеся. Деякі банкомати пропонують конвертацію по курсу тайського банку. На дисплеї з'являється питання - «Мовляв, давай конвертує, курс такий-то, хочеш?». Якщо побачили таке, треба відмовитися і вибрати without conversion! Курс тайського банку невигідний, і він гірший, ніж у вашій платіжної системи. ось моя інструкція по зняттю грошей в конкретних тайських банкоматах, подивіться фото, як все це виглядає на ділі.

Якщо ж ви погодитеся, з картки знімуть зовсім не те, що ви очікували. Це помилку часто здійснюють люди, які не читають, що пише банкомат, а потім лаються, на погані курси обміну з тих чи інших картах.

Комісія і максимальна сума в банкоматі

Тайські банкомати завжди беруть свою власну фіксовану комісію 220 бат. Вона ні від чого не залежить, ні від суми зняття, ні від вашої карти, ні від вашого громадянства, ні від російського банку. Комісія постійна.

Також у всіх банкоматах є обмеження на максимальну суму зняття в 20-30 тис бат. Щоб не платити комісію кілька разів, можна знімати відразу по-максимуму на місяць вперед. І, навпаки, маленькі суми знімати не варто, будете за кожну операцію віддавати зайві 220 бат.

Комісія 220 бат за зняття в банкоматі Таїланду Комісія 220 бат за зняття в банкоматі Таїланду   Банкомат каже, скільки максимум можна зняти за один раз Банкомат каже, скільки максимум можна зняти за один раз

Як зняти гроші в тайському банку

Кажуть, що деяких банках комісія теж з'явилася і становить 180-220 бат. Сказати за все банки не можу, так як в останній раз в кінці 2018 знімав в касі відділення жовтого банку Krungsri і там комісії немає.

Заходьте до відділення і говорите по-англійськи «cash advance» або «withdraw from credit card». Також можна дістати картку, паспорт, і помахати, що, мовляв, гроші з карти хочу зняти. Найголовніше не забудьте паспорт! Без нього в банку вам нічого не дадуть, сам вже кілька разів наколювався і доводилося знімати в банкоматі.

При знятті грошей часто робиться скан вашої банківської карти, так що параноїкам це може дуже не сподобається, як і те, що не завжди запитують пін-код. Хоча останнім знову ж часто залежить від налаштувань вашої карти.

Далеко не у всіх відділеннях вас обслужать, іноді тайці кажуть, що у них немає апарату для картки і відправляють в банкомат ... Іноді роблять вигляд, що не розуміють, або радять піти в інший банк.

Якщо банкомати цілодобові, то банки працюють найчастіше з 8.30-15.30 з понеділка по п'ятницю. У торгових центрах довше, годин до 19-20.00, включаючи вихідні та свята.

У банку вам можуть не дати зняти маленьку суму, за типом 2-3 тис бат, скажуть йдіть в банкомат (але воно і не треба). Обмежень зверху як таких немає, в Siam Bank мені взагалі сказали, що анлімітед (необмежена). Я знімав пару раз 60-80 тис бат, більше не перевіряв. Для великих сум банк все одно вигідніше, так як краще зняти в банку 100 тис бат і заплатити 1 раз комісію, ніж вставляти картку 5 раз в банкомат і платити 5 разів комісію.

важливі моменти

Комісії при знятті грошей

Найголовніше вам потрібно запам'ятати кілька моментів.

  • Рубль давно не дорівнює бату і не треба їх прирівнювати. 1 бат = 2 рубля і треба «молитися», щоб не було гірше.
  • Втрати на зняття готівки в банкоматі / банку або при оплаті картою в магазині будуть в будь-якому випадку і по будь-якій карті, так як відбувається конвертація валют, часто два рази: Бати => Долари => Рублі. І саме в такому порядку. Якщо карта доларова, то буде тільки одна конвертація: Бати => Долари. Кожна конвертація може містити свою комісію, і тарифи потрібно дивитися у вашого банку, а не у тайського.
  • У магазині треба платити карткою! Дуже багато російських банки мають свою комісію за зняття грошей в банкоматі стороннього банку (в даному випадку тайського), тому вигідніше розплачуватися картою в магазині, замість того, щоб знімати готівку і платити потім нею. Правда, платити карткою в Таїланді можна мало де, тільки в великих супермаркетах (Tesco, BigC, Macro, Tops Market) і торгових центрах.

Крім теорії, я спеціально перевіряв чи є різниця в якому банкоматі / банку знімати гроші, знявши однакові суми в один день по одній і тій же карті. Різниці немає. Якщо, звичайно, не погоджуватися на конвертацію тайського банкомату. Також аналізував і вважав, по яким курсам відбуваються конвертації при оплаті в магазині.

Якщо ви хочете більш докладно розібратися, як же відбуваються конвертації на конкретному прикладі, які бувають комісії у російських банків, чи є різниця якщо знімати гроші з доларової карти, то читайте мій пост Як правильно перевести бати в рублі . Там я все докладно розібрав.

Не зайвим буде прочитати інший мій пост про добірка карт для подорожей , В тому числі і Таїланду це теж стосується.

Блокування російських карт

Таїланд входить в зону ризику, тому російські банки люблять свої карти блокувати. Часто зустрічав відгуки про Сбербанк і Альфабанк, але сам стикався тільки з блокуванням Альфи. Вирішилося питання по дзвінку. Тому обов'язково потрібно мати кілька карт.

Перед від'їздом зателефонуйте в банк і уточніть, чи треба додавати країну вашого майбутнього перебування в виключення. Також обов'язково запам'ятайте кодове слово для звернення в техпідтримку і покладіть грошей на скайп / вайбер. У разі блокування карти вам потрібно дзвонити буде в Росію в банк. Також бажано, щоб ваша російська сімка працювала в роумінгу, з банку можуть зателефонувати прямо під час транзакції, і якщо ви не візьмете трубку, то вони заблокують і транзакцію, і карту (Альфа, привіт). Детальніше, про те, як дзвонити дешево в Росію з-за кордону .

Карти тайського банку і Webmoney

Якщо ви перебуваєте в Таїланді довго, то бажано зробити карту тайського банку. Зазвичай це зелений банк Касікорн, тому що інші видавати карти по тур візами відмовляються. Власне, і похід в Касікорн може бути невдалим. В цьому випадку треба просто спробувати щастя в іншому відділенні. Взагалі, не раз зустрічав відгуки, що якщо ви не просто карту хочете відкрити, але ще і деяку суму грошей покладіть (депозит), то дадуть карту мало не в будь-якому банку.

Крім того, що ніхто вам тайську карту не заблокує, вони ще зручні тим, що на них можна з російського рахунку перевести гроші і вони там будуть зберігається в батах, що позбавляє вас від частого моніторингу курсів валют. Хоча долар в цілому зростає (і в Таїланді теж), тому доларова карта теж хороший вибір зараз.

І це ще не все. Тайські карти підходять для виведення Webmoney через ось цей обмінник , Там відмінні курси. Краще буде тільки якщо з приватною особою домовиться, ви йому Вебмані, він вам бати.

Як перевести велику суму з Росії в Таїланд

Тайські банківські карти, а точніше рахунок в тайському банку, вам стане в нагоді і для перекладу великої суми з Росії в Таїланд, наприклад, для покупки квартири. Адже не готівкою же вести.

Тільки треба правильний російський банк вибрати, щоб переклад пройшов з мінімальними комісіями і за хорошим курсом, на великих сумах втрати особливо помітні. Наприклад, для таких перекладів добре підходить Альфабанк, тільки там тариф треба взяти максимальний (тариф Максимум), що 3000 руб / міс варто. Тоді комісія за переказ буде всього 0.1%, конвертація по курсу ЦБ і далі по курсу тайського банку. Можна перегнати пристойну суму в інтернет-банку (за кілька підходів, так як є ліміти), а потім переключиться на тариф дешевше або зовсім закрити рахунок в Альфабанк.

Необхідно пам'ятати, що переклад за свій закордонний рахунок можливий, тільки якщо у вас на руках буде папір про те, що ви повідомили податкову про відкриття рахунку за кордоном. В іншому випадку банк відмовить у перекладі. Вихід - переводити гроші не собі на іноземний рахунок, а третій особі, наприклад, дружині / чоловікові.

Де міняти гроші в Таїланді

Обміняти валюту можна в будь-якому обміннику, або у відділенні будь-якого банку в окремо розташованих будках, котрі часто зустрічаються в курортних місцях. Курси відрізняються, але не сильно (ну для тих, хто змінює не дуже великі суми). В аеропортах курс трохи гірше, ніж в місті. Для великих сум зазвичай радять Superrichthailand, вони є в Бангкоку.

Також є різниця, яку суму міняти. Зазвичай завжди є 3 курсу: 1-50 $, 50-100 $ і від 100 $. Відповідно, найкращий курс для сум від 100 доларів.

Типовий обмін валюти в Таїланді

PS Решта інформації про тарифи банків російських, про вибір карти, про схему конвертації, в інших статтях.

На дисплеї з'являється питання - «Мовляв, давай конвертує, курс такий-то, хочеш?