Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: У російських дитсадках захопилися боротьбою з корупцією і забороняють запрошувати до дітей Діда Мороза

Керівництво кількох дитячих садків Новосибірська заборонило запрошувати на новорічний ранок Діда Мороза, пише РБК з посиланням на джерело. Подібні повідомлення надходять і з інших міст

Керівництво кількох дитячих садків Новосибірська заборонило запрошувати на новорічний ранок Діда Мороза, пише РБК з посиланням на джерело. Подібні повідомлення надходять і з інших міст.

Батьки називають різні причини такої заборони, починаючи від боротьби з тероризмом і закінчуючи протидією поборів в освітньому закладі. Антикорупційні заходи підтвердили в міській мерії. Там розповіли, що в дитячих садках не дозволяють збори грошей на послуги аніматорів в костюмах зимових чарівників. Якщо батьки хочуть, щоб в групу їх чада прийшов професійний Дід Мороз, від батьківського комітету має надійти заява про те, що батьки готові оплачувати його послуги добровільно.

А в департаменті культури, спорту та молодіжної політики мерії заявили, що малюки не знають, хто такий Дід Мороз, і звати його до них не потрібно. "Діти дуже малі, і Дід ​​Мороз для них незрозумілий - так пояснюють експерти. Тому в молодші групи можна кликати тільки Снігуроньку, але цього психологи не радять", - розповіла глава департаменту Анна Терешкова.

Якщо батьки вирішать обійтися своїми силами і попросити вбратися Дідом Морозом когось із пап дітей, це буде не так вже й просто: аніматор повинен заздалегідь оформити медичну книжку і отримати довідку про відсутність судимостей. "Це продиктовано певними нормами роботи з дітьми", - пояснила Терешкова.

Відзначимо, таким радикальним способом, як заборона на виклик Діда Мороза, боротися з корупцією вирішили в дитсадках та інших міст. Напередодні, 27 грудня, портал "Свойкіровскій.рф" повідомляв з посиланням на батьків вихованців дитсадка, що в Кіровському дитячому закладі заборонили запрошувати артистів на роль Діда Мороза - тепер її повинен виконувати хтось із вихователів або батьків. "Але ж Дід Мороз для кого-то до сих пір залишається дивом. І коли в його ролі з'являється хтось знайомий, у дитини відбувається перелом свідомості, і свята більше немає", - поскаржилася мама одного з дітей.

Якщо батьки все ж наймуть професіоналів, тим разом з фотографами доведеться платити за використання муніципальної майданчики: тобто, як виходить відповідно до підписаного ще 31 жовтня наказом, Діди Морози будуть платити за використання майданчика, а вже батьки - добровільно - ім.

У Казані ж після скандалів через побори з батьків завідувачі дитсадків вирішили заборонити запрошувати акторів з боку і наказали клеїти бороди вихователям. Ті незадоволені, тому що за роботу аніматором їм не доплачують, повідомляє "Вечірня Казань" .

У дитсадках Самари зіграти Снігуроньку також наказали нянечкам з сусідніх груп. Дідом Морозом, як пише 63.ru з посиланням на одну з матерів, може побут чийсь тато, але, знову ж таки, який надав медкнижку і довідку про відсутність судимостей. Мама дитини з іншого дитячого саду розповіла виданню, що в установі також заборонили збирати з батьків гроші на походи в театр і оплату послуг фотографа. У департаменті освіти заявляють, що новорічні свята з фотографами і аніматорами можливі, але підкреслюють добровільність їх оплати батьками.