Реклама
Реклама
Реклама

При якому оптимальному тиску краще клює карась, найкращий час і погода лову риби

  1. тиск повітря
  2. Який тиск краще для карася влітку?
  3. Повітряний тиск і активність карася навесні, взимку, і восени
  4. Вплив на клювання вітру
  5. Кращі погодні умови для лову карася
  6. Яке вибрати час доби для лову карася
  7. Як впливають фази Місяця
  8. Отже, резуміруем, коли краще ловити карася:

Як би не ділилися рибалки на спінінгістів, фідерістов, карпятников, поплавочников і так далі, але карась дійсно є улюбленим трофеєм для кожного рибалки Як би не ділилися рибалки на спінінгістів, фідерістов, карпятников, поплавочников і так далі, але карась дійсно є улюбленим трофеєм для кожного рибалки. Завзятість при вивудженні, непоганий вага і що дуже важливо, чудовий смак роблять небайдужим до карасю будь-якого рибалки.

Про пошук карася, підгодовування, в числі яких і фидерная, про способи лову карася написано дуже багато, але в даній статті піде мова про те, при якому тиску клює риба, і який вплив на активність карася різних погодних явищ з урахуванням пори року.

Не секрет, що клювання карася, як і решті риби, річ непередбачувана і деколи абсолютно не піддається логіці рибалки. На жаль, але ми, на відміну від риби, ще не в змозі врахувати і визначити всі зовнішні передумови, які впливають на клювання.

Опустимо на певний час питання розташування риби, способів прикормки і методів лову і припустимо, що карась в ставку є, а наш корм і наживка йому подобаються. І розглянемо такі питання:

  • При якому тиску клює риба?
  • В яку погоду?
  • В який час доби?
  • Яке найбільш сприятливий напрямок вітру?

Яке найбільш сприятливий напрямок вітру

Всі ці питання піднімаються вже не один десяток років, і для лову риби пропонують брати до уваги: стан погоди на поточний момент і довгостроковий прогноз погоди, пору року, силу, атмосферний фронт, геомагнітну обстановку, температуру водойми, температуру і напрям вітру, фазу місяця, повітряний тиск - і це лише мала частина факторів. Природно, що нормальний рибалка для планування лову враховує лише кілька доступних і, як йому здається, основних факторів і не звертає уваги на інші.

Також не варто забувати, що велика частина людей виходять на рибну ловлю не тоді, коли ловиться і настануть ці сприятливі умови, а коли з'явиться можливість взагалі піти на рибалку . Багато б хотіли жити близько відповідного ставка, мати вдосталь вільного часу, і запланувати рибну ловлю з урахуванням позитивних або негативних факторів клювання. Але, на жаль, багатьом рибалкам доводиться виходити на берег водойми у вільний день або взагалі на пару годин перед або після роботи. Тут вже не до побудови планів, і визначення, чи буде сьогодні ловитися, і який атмосферний фронт.

Рибальський форум вашого району зможе допомогти визначити і зробити прогноз клювання риби.

З підвищенням популярності рибальських форумів у нас виникла чудова можливість «моніторити» стан справ на ставках З підвищенням популярності рибальських форумів у нас виникла чудова можливість «моніторити» стан справ на ставках. Багато рибалки із задоволенням відписуються про свої результати, активність риби і рівень води на найпопулярніших водоймах.

Добре клює зараз карась чи інша біла риба - їдемо на ловлю, відписуються, що клювання дуже поганий - знаходимося вдома або йдемо, щоб довести, що у нас все вийде краще. Маючи уявлення про прогноз погоди і поточний стан клювання можна сміливо планувати і рибну ловлю. Але такий варіант відмінно підходить для рибальських місць біля великих міст. Висока відвідуваність створює активність форумчан і, природно, дарує необхідну для вас інформацію.

Трохи відступаючи від теми, ще раз скажемо, що не треба лінуватися залишати ваші коментарі до статей на цьому сайті та інших ресурсах, ваші відгуки і звіти стануть допомогою іншим рибалкам.

Фактори, які впливають на клювання риби:

  • вітер;
  • Повітряний тиск;
  • хмарність;
  • Рівень води та ступінь прозорості;
  • Температура повітря;
  • Течія;
  • Опади.

При низькому повітряному тиску риба клює краще.

Поради професійних рибалок і вчених-іхтіологів, природно, необхідні, але особистий досвід в цій справі найбільш цінний. Так і визначення активності карася, його повадок, смакових пристрастей для певного водоймища приходять лише з часом. У різних районах або навіть прилеглих водоймах, вітер або тиск чинять різний вплив на карася. Ваші власні спостереження за цими процесами і висновки, зроблені на їх основі, будуть набагато точніше загальних порад від фахівців. А щоб ваш прогноз клювання був максимально точним пропонуємо враховувати наступні фактори.

тиск повітря

Атмосферний тиск і його зміна в будь-яку дуже впливає на клювання риби Атмосферний тиск і його зміна в будь-яку дуже впливає на клювання риби. Спостерігати за тиском можна по метеорологічним сайтам або ж самому. Звичайний домашній барометр обов'язково попередить про зміну погоди та зможе допомогти в прогнозі активності риби.

На питання «При якому тиску активний карась?» Потрібно відповідати, враховуючи поточний час року. Підвищується тиск передбачає поліпшення погодних умов, а знижується - говорить про майбутній циклон (вітер, хмари, опади).

Який тиск краще для карася влітку?

Не секрет, що влітку під час тривалої спеки вся риба неактивна Не секрет, що влітку під час тривалої спеки вся риба неактивна. Найчастіше в цей час карась виходить на годівлю з ранку і ближче до вечора. У цьому випадку саме знижений тиску вказує нам, що наближається циклон і клювання може помінятися. Для карася влітку краще знижений тиск або падаюче, не сильно хмарний день з маленьким вітерцем.

В цей час часто проходять грози, повітряний тиск «стрибає» і клювання може змінюватися від абсолютного нуля до дуже активного. А постійна спека влітку або таке ж тривале похолодання, тривалий циклон з опадами і постійним зниженим тиском змушує карася зменшити активність.

Під час літньої спеки прогноз про снижающемся тиску вказує нам про ймовірну активації клювання. При цьому активність карася підвищується ще до початку зниження тиску, проходить при зниженому тиску, і зберігається певний час після його підвищення.

Повітряний тиск і активність карася навесні, взимку, і восени

У холодну пору року (в певних регіонах також пізнім або раннім літом) вплив повітряного тиску на активність риби інше У холодну пору року (в певних регіонах також пізнім або раннім літом) вплив повітряного тиску на активність риби інше. Не секрет, що на обмін речовин риби впливає температура водойми, а карась, як правило, клює при температурі водойми більше 9 градусів. У холодну пору року постійне підвищений тиск і безвітряна погода спососбтвуют зниження температури. Це, природно, не найвдаліший час для лову. Низький тиск, навпаки, приносить з собою потепління, повітря стає вологим і вітряним, і карась починає переміщатися в пошуках їжі в місця з більш прогрітій водою.

Найчастіше в холодну пору року активність риби поліпшується при зниженні повітряного тиску.

Вплив на клювання вітру

Вітер теж вважається важливим фактором, який впливає на активність риби Вітер теж вважається важливим фактором, який впливає на активність риби. І тут справа не тільки в силу та напрямок вітру. Він перемішує температурну товщу шарів водойми, насичує водойму киснем, може значно збільшити рівень води, змішує сміття і корм і т. Д.

Для нашого району ми, природно, знаємо напрямок вітру, коли клювання сходить нанівець. А при іншому напрямку (часто активність карася підвищується при східних і південних вітрах) клювання карася буде набагато краще. Але бажано, щоб сила вітру була невисока.

Для будь-якого сезону для лову карася сприятливий не сильний вітер до 12 м / с, при штормовому і поривчастим вітром (більше 22 м / с) риба, як правило, бере дуже погано.

Також важлива і температура повітря. У холодну пору з потеплінням і освітою теплих повітряних мас водойму більше нагрівається, активність карася збільшується, що підвищує шанси на піймання риби.

У холодну пору року південні вітру підвищують активність карася У холодну пору року південні вітру підвищують активність карася. У жаркий, навпаки, з приходом більш холодного вітру підвищується час годування карася. Постійний вітер може перерозподіляти кормовий раціон на водоймі. Карась, звичайно ж, враховує це і пересувається в пошуках їжі.

Для водойм без течії спостерігається схильність карася «пересуватися за вітром». І справа тут не тільки в пересуванні кормового раціону, в холодну пору при південному вітрі прогріта вода буде збиратися біля одного берега. На ці ділянки спрямовується карась на пошук їжі, і шанси на улов набагато більше. Вітер змінив напрямок - можуть помінятися і місця клювання.

При хвилі і високому вітрі клювання карася зазвичай досить слабкий. В цьому випадку краще рибалити на захищених від вітру місцях.

Кращі погодні умови для лову карася

Для Карасін лову краще підходить усталена погода. Карась не любить різких змін. В такий час його клювання може повністю припинитися. Клювання активується, якщо погода нормалізується. Але під час спеки і посухи саме погіршення погодних умов може підвищити клювання.

За великим рахунком, найкраща погода для ловлі карася залежить від поточного сезону.

Влітку в спеку відмінно підійде слабкий вітер, повна або мінлива хмарність, ймовірно, навіть грози, похмура і тепла погода. Цікаво те, що карась починає добре або погано клювати ще перед початком нормалізації погоди. Влітку при тривалих опадах активність карася погіршується. За день або за пару годин до нормалізації погоди клювання поступово активізується. Ось тому довгостроковий прогноз погоди і інформація про стан поточного клювання зможуть допомогти вам зробити прогноз майбутнього клювання.

У холодну пору клювання краще під час гарної погоди з не сильним вітром і низьким тиском.

Яке вибрати час доби для лову карася

У літню пору карась годується з ранку і ввечері. При збільшенні температури водойми поліпшується і активність ввечері. У холодну пору року краще ловля карася днем.

Як впливають фази Місяця

Багато рибалки намагаються враховувати також і фазу Місяця при прогнозуванні клювання. Так, Місяць на зазвичай позитивно впливає на клювання. Але на практиці це вплив майже непомітно, по крайней мере, багато рибалок вважають, що звертати увагу на цей фактор зайве.

Важливіше звертати увагу на вплив тиску, вітру і погоди. Ну, і природно, особистий досвід, його вплив на прогнозування майбутньої лову карася буде головним.

Отже, резуміруем, коли краще ловити карася:

  • Після тривалої негоди і нормалізації погоди.
  • У теплі, тихі, похмурі і безвітряні дні.
  • Після тривалої посухи і приходу короткочасних опадів.
  • Перед майбутньою грозою.
  • При невеликому дощику і слабкою мерехтіння на воді.
  • У сонячний день при південному вітрі.
  • При вітрі, який дме проти течії.

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

В яку погоду?
В який час доби?
Яке найбільш сприятливий напрямок вітру?
На питання «При якому тиску активний карась?
Який тиск краще для карася влітку?