Реклама
Реклама
Реклама

Купити монети Фінляндії. Вартість фінських монет від 0 рублів

  1. Історична довідка по монетам
  2. фінська марка
  3. Номінали монет після реформи 1963 року
  4. Марка
  5. Пенні
  6. ювілейні монети

монети Фінляндії

Фінські монети привертають увагу нумізматів всього світу. Сьогодні на території країни випускають безліч колекційних і пам'ятних виробів, які є прекрасним капіталовкладенням, а також поповненням колекції нумізмата. Наш клуб звертає вашу увагу на каталог монет Фінляндії, який складається не тільки з сучасних монет євро, а й грошових одиниць, які використовувалися на території держави до введення євро-валюти.

Історична довідка по монетам

Не секрет, що історія монет тісно пов'язана з країнами, в складі яких перебувала Фінляндія. Наприклад, за часів окупації Швецією тут використовувалися в зверненні ріксдалер, а в період російсько-шведської війни в циркуляції можна знайти монети обох країни. З 1809-го, коли Російська Імперія остаточно перемогла в протистоянні з Швецією, в країні використовується рубль і монети більш дрібного номіналу.

фінська марка

При Олександрі Другому в 1860-м на території Великого Фінської князівства вводиться марка, поділена на сто пенні При Олександрі Другому в 1860-м на території Великого Фінської князівства вводиться марка, поділена на сто пенні. В різні часи марки чеканили із золота і срібла. Відзначимо, що дані грошові одиниці використовувалися в країні аж до введення євро.

Номінали монет після реформи 1963 року

Номінали монет після реформи 1963 року

Марка
  1. 10 Марок
  2. 5 Марок
  3. 1 Марка
Пенні
  1. 50 пенні
  2. 20 пенні
  3. 10 пенні
  4. 5 пенні
  5. 1 пенні

ювілейні монети

Відносно ювілейних монет Фінляндії, то в період з 1951-го по 2001-й було випущено 43 нумізматичних продукту Відносно ювілейних монет Фінляндії, то в період з 1951-го по 2001-й було випущено 43 нумізматичних продукту. На сьогодні карбування колекційних виробів не припиняється. Країна регулярно радує пам'ятними 2-євровими монетами поводження з унікальним реверсом.

«Нумизмат» буде раз бачити кожного гостя і члена клубу в якості покупця! З усіх питань звертатися за телефоном 8-800-333-14-77.