Реклама
Реклама
Реклама

Співбесіда при прийомі на роботу головного бухгалтера

  1. Що потрібно знати генеральному директору при прийомі на вакантне місце головного бухгалтера?
  2. Співбесіда з претендентом на вакансію
  3. До чого бути готовим кандидату на посаду

Щоб бути головним бухгалтером в сучасній компанії, мало знань податкового кодексу і досконалого володіння бухгалтерським обліком. Необхідно дотримання національного законодавства на тлі врахування інтересів компанії. Беручи на роботу головного бухгалтера, генеральні директори пред'являють ці вимоги. Співбесіда при прийомі на роботу головного бухгалтера має яскраво демонструвати його вміння.

Що потрібно знати генеральному директору при прийомі на вакантне місце головного бухгалтера?

З огляду на те, що головному бухгалтеру часто доводиться поєднувати свою посаду з іншими обов'язками, вимоги до нього досить високі:

  1. Щоб бути головним бухгалтером в сучасній компанії, мало знань податкового кодексу і досконалого володіння бухгалтерським обліком Вища освіта (економічна). Перевага такого бухгалтера перед фахівцем зі спеціальною освітою в тому, що він володіє знаннями в суміжних областях, крім тонкощів обліку.
  2. Хто має досвід роботи від трьох до п'яти років головним бухгалтером, а також в аудиторство, що важливо.
  3. Перевага віддається претенденту на вакансію, яка має знання в галузі, якою займається компанія. Також важливо, якою кількістю персоналу він завідував. Слід надавати перевагу фахівці, які керували приблизно такий же за чисельністю бухгалтерією, як і на новому робочому місці.
  4. Важливо, щоб претендент мав кваліфікований атестат. Це підтверджує його знання в області обліку і аудиту.
  5. Не останнім вимогою є вільне володіння сучасними технологіями. Ведення обліку по-старому не є порушенням, але інтересам сучасної компанії відповідає знання комп'ютера.
  6. Знання англійської мови дуже бажано.

Співбесіда з претендентом на вакансію

Зустріч з потенційним співробітником повинна проводитися такими посадовими особами:

  • начальник служби персоналу,
  • співробітник аудиторської корпоративної компанії,
  • фінансовий директор.

Співбесіда з головбухом, як з однією з ключових фігур у веденні бізнесу, проводиться в три етапи: начальник відділу кадрів - фінансовий директор - генеральний директор. Після проведення співбесід, обрані посадовими особами претенденти підлягають оцінці генерального директора або іншої відповідальної особи.

Який би вердикт не винесли перші два інтерв'юера, останнє слово завжди за найвищим чином. Йому належить пред'явити всі вимоги, які має посаду головного бухгалтера великий бізнес-структури. Серед таких є і володіння англійською мовою, хоча б на рівні знання термінології. Це необхідно тому, що компанії такого рівня мають, як правило, міжнародне значення.

В ході співбесіди кандидату на посаду пропонують відповісти на ряд питань. Кращим способом оцінки його професійних якостей є своєрідний тест. Здається проблемна ситуація в компанії. Те, з якою швидкістю і результативністю претендент на посаду переймається тим, здатне сказати багато про що.

Співбесіда з головним бухгалтером при прийомі на роботу має на меті з'ясувати наступне:

  • вивчення особистого резюме кандидата на посаду;
  • частоту зміни робочих місць;
  • сподівання суми заробітної плати кандидата і відповідність з планами фірми на цей рахунок;
  • з'ясування спірних або недостатньо розкритих в резюме питань;
  • запит рекомендацій (з урахуванням нюансу: якщо кандидат все ще перебуває на службі в іншої організації і не хоче оприлюднення інформації про пошук їм нового робочого місця, рекомендацій він надати не зможе).

До чого бути готовим кандидату на посаду

Співбесіда з генеральним директором не включатиме звичайних тестів на визначення професійної придатності майбутнього головного бухгалтера великої компанії. зате:

  1. Питання і тести стосуватимуться виключно його здатності вести комп'ютерний, програмний облік, так як в великих компаніях бухгалтерський облік за великим рахунком автоматизований.
  2. З`ясовуватимуться здатності претендента справлятися з нестандартними ситуаціями, які виникають в процесі ведення обліку, а також здатності до навчання новим технологіям.
  3. Часто потрібно декілька варіантів виходу з проблемної ситуації. Це показує не тільки знання бухгалтерії, а й демонструє гнучкість розуму.
  4. Слід підготувати себе до стрес-співбесіди , З огляду на те, що такі перевірки, як правило, розраховані на непідготовленість, мають на меті перевірити стресову стійкість.

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Що потрібно знати генеральному директору при прийомі на вакантне місце головного бухгалтера?
Що потрібно знати генеральному директору при прийомі на вакантне місце головного бухгалтера?