Реклама
Реклама
Реклама

Хлібозавод "Черкізово". Ситуацію контролює влада

Фото: телеканал Москва 24

Перші виплати заборгованостей по зарплаті співробітники хлібокомбінату "Черкізово" отримають 20 грудня, передає телеканал Москва 24. Виплату пройдуть в кілька етапів, уточнив депутат Мосміськдуми Антон Молев.

"Загальні борги із зарплати на даний момент складають близько 28 мільйонів", - зазначив депутат, додавши, що "точними цифрами розпорядженні бухгалтерія". "У повному обсязі цей борг готовий закрити новий інвестор. Зрозуміло, що не разовим платежем, а кількома траншами", - пояснив Молев. За його словами "попередньо зараз обговорювалося перший транш в десять мільйонів". "З урахуванням всіх домовленостей така можливість є вже завтра", - підкреслив представник Мосміськдуми.

Він пообіцяв, що протягом робочого дня в четвер, 20 грудня, працівники хлібозаводу отримають ці гроші. Депутат назвав катастрофою настільки тривалу невиплату грошей співробітникам підприємства.

У свою чергу, в Слідчому комітеті підтвердили виплату співробітникам 700 тисяч рублів заборгованості по зарплаті.

"Завдяки спланованим слідчим діям, з 14 грудня почалися виплати в рахунок погашення заборгованостей перед працівниками. В даний час виплачено понад 700 тисяч рублів", - повідомила старший помічник керівника Головного слідчого управління СК по Москві Юлія Іванова.

Ситуація з виплатами боргу знаходиться на особистому контролі у Сергія Собяніна. він заявив , Що хлібозавод передадуть під управління комбінату "Черемушки".

співробітники хлібозаводу почали безстрокове голодування через те, що не отримували зарплату з серпня. Так вони вирішили висловити свій протест, пояснивши, що звернутися до суду самі не можуть: для цього необхідні довідки про заборгованість.

борг компанії перевищив 10 мільйонів рублів, на керівника ВАТ "Черкізово" завели кримінальну справу. СК пред'явив звинувачення гендиректору хлібозаводу Яну Соловйову. На допиті він частково визнав провину і дав свідчення за обставинами справи.

Слідчі провели обшуки в офісі компанії і за місцем проживання її гендиректора і бухгалтера. Вони вилучили документи і електронні носії, які можуть з'ясувати обставини справи.

Торговий дім "Настюша", афільованим підприємством якого є хлібозавод, виплатив працівникам ВАТ "Черкізово" частина заборгованості. Підприємства ТД "Настюша" виробляють близько 60 відсотків всього столичного хліба. Президент Російської гільдії пекарів і кондитерів Юрій Кацнельсон вважає, що міській владі слід задуматися про продовольчу безпеку Москви.

Затриманий глава хлібозаводу "Черкізово" частково визнав провину

Поділитися в соціальних мережах: