Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує ремонт квартири в новобудові?

redfox331 / Fotolia   Ремонт в новобудові економ-класу (або в типовій панельній квартирі на вторинному ринку житла Москви чи області) обійдеться приблизно в 15 тисяч рублів за кв redfox331 / Fotolia

Ремонт в новобудові економ-класу (або в типовій панельній квартирі на вторинному ринку житла Москви чи області) обійдеться приблизно в 15 тисяч рублів за кв. метр. Так, двокімнатну квартиру площею 54 кв. метра можна відремонтувати приблизно за 800 тисяч рублів. Трикімнатну (70 кв. Метрів) - приблизно за 1 млн рублів. Це чистовий ремонт без урахування вартості меблів та установки кухні і додаткового декору (світильників, текстилю і т. П.).

За ці гроші можна буде виконати стяжку підлоги, вирівнювання стін і стелі (установку навісних стель), монтаж перегородок, розведення електрики, вивезення сміття, можливо, пропили в капітальних стінах і заміну батарей. Склопакети та двері традиційно не входять до цю кошторис - найчастіше склопакети залишають від забудовника, а двері замовляють металеві, їх вартість починається від 50 тисяч рублів.

Також кошторис зазвичай включає чистові роботи: фарбування стель, плитку, установку сантехніки.

Чи існують кредити на ремонт квартири в новобудові?

6 речей, на яких можна заощадити при ремонті

Більш дорогий ремонт зазвичай виражається у виборі чистових будматеріалів і декору (це може бути венеціанське скло, дубовий паркет, кухні з Німеччини або висококласна сантехніка). У цьому випадку бюджет ремонту обмежений лише запитами і фантазією господаря.

Дизайн інтер'єру також багато в чому залежить від такси та популярності дизайнера. В економ-і бізнес-класі цілком можна укластися в 750-1000 рублів за кв. м. - це додатково до кошторису по чистової обробки (тобто 1 млн рублів плюс 70-100 тисяч рублів за дизайн).

Кухня в IKEA коштує приблизно 50-70 тисяч рублів без духової шафи, змішувачів, холодильника і т. П. За мінімуму доведеться додати ще 30-50 тисяч рублів.

Більш дорогий варіант - наприклад, з масиву дуба - обійдеться в 35 тисяч рублів за метр. Якщо додати до цього дорогу побутову техніку, наприклад Miele, то тільки обладнання кухні може обійтися в 500 тисяч рублів і більше.

Ванна також може бути обставлена ​​як за допомогою демократичною душової кабінки, так і за допомогою джакузі і буде коштувати від 15 тисяч до 1 млн рублів.

11 сайтів, на яких можна замовити ремонт квартири

Як порахувати витрату матеріалів для ремонту?

Разом в середньому, якщо покупець розраховує на більш-менш пристойний ремонт під ключ, зроблений своїми силами, доведеться викроїти із сімейного бюджету не менше 1 млн рублів. Якщо цей бюджет непосильний, краще придбати квартиру з готовою обробкою (їх на ринку вже більше 20%) або хоча б з виконаної чистової (тут теж хороший вибір - до 15% від загального обсягу пропозиції): такі варіанти не набагато дорожче «чорнових», а часу, грошей і сил заощадять немало.

Доцільно мати матеріальний запас в 100-200 тисяч рублів на непередбачені витрати. Витрати на вирівнювання підлоги і стін, вивіз сміття (будівельні контейнери), спонтанні перепланування (об'єднання / поділ санвузла), вимушену заміну батарей, а то і склопакетів (у багатьох новобудовах їх якість залишає бажати кращого), обладнання комор, гардеробних і комірок, а також інші непрогнозовані випадковості.

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

В яку пору року краще робити ремонт?

Скільки коштує ремонт вашої квартири?

6 речей, на яких можна заощадити при ремонті

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Чи існують кредити на ремонт квартири в новобудові?
Скільки коштує ремонт вашої квартири?