Реклама
Реклама
Реклама

Кошторис на ремонт квартири

Кошторис на ремонт квартири - основний критерій для вибору підрядника, коли не вистачає рад знайомих. Стандартний підхід - пошукати в Інтернеті відповідні компанії і вислати їм запит для розрахунку вартості ремонту. Отримавши файли, можна зіставити цифри і вибрати тих, хто пропонує оптимальні ціни . Здавалося б, все просто, але є деякі чинники, які необхідно все ж врахувати.

Вартість за 1 квадратний метр

Більшість компаній викладають на сайтах вартість за 1 квадратний метр, вказуючи нижню межу. Варто врахувати, що це вартість тільки за роботу, в неї не входять будівельні матеріали. Зазвичай в Києві заявлена ​​ціна стартує від 800 грн. / Кв.м за косметичний ремонт, 1200 грн. / Кв.м - капітальний і далі по висхідній.

Вартість типового ремонту вказується вкрай рідко, оскільки в реальності вона становить набагато більше зазначених 1200 грн. за квадратний метр при комплексному (або капітальному) ремонті.

У початковій кошторисі підрядник може не вказувати всіх робіт, які мають бути, щоб отримати клієнта. Надалі такий кошторис може подвоїтися або потроїтися за рахунок додаткових робіт або матеріалів. Також буває, що вартість типових пунктів кошторису (шпаклювання, поклейка шпалер) вказується занижена, а ось на додаткові роботи, наприклад, логістику або вивезення сміття, навпаки, завищують в кілька разів - собі в збиток ніхто не працює, і підрядник прагне таким хитрим чином взяти своє.

Вартість ремонту цілком

Скільки ж коштуватиме ремонт? В тому-то й справа, що залежить це не тільки від якості і кількості будівельних робіт, але і від матеріалів, які використовуються в обробці приміщень. Якщо вартість стяжки або штукатурки ще якось можна усереднити, то вартість покриття підлоги, наприклад, неможливо. Лінолеум буде, як правило, в рази дешевше паркету. Плінтуси можуть бути дерев'яними або пластиковими. Можна пофарбувати найдешевшої фарбою стіни або поклеїти найдорожчі шпалери зі складним малюнком. Стеля можна зробити натяжною, а можна просто побілити. Плитку у ванній можна укласти знизу доверху, а можна тільки метр біля душової.

Також питання: чи включати у вартість ремонту, наприклад, унітаз або раковину? Установку розеток і світильників?

Незважаючи на всі складнощі, в Profirem все ж порахували, що повний капітальний типовий ремонт квартир в Києві "заходь і живи" в середньому обійдеться:

  1. 40 м2 - 220 000 грн.
  2. 70 м2 - 320 000 грн.
  3. 110 м2 - 450 000 грн.

У вартість такого ремонту входять не тільки роботи, але і всі необхідні для нього матеріали, включаючи ламінат, плитку, двері, сантехнічні прилади, розетки, освітлення, декоративні елементи, шпалери і фарби. Зі зрозумілих причин не включена вартість меблів, техніки і кухні.

Чому така вартість?

Це ремонт без надмірностей, оскільки зараз тенденція - економити на всьому, на чому тільки можна. Матеріали обрані середнього цінового діапазону. Так, не елітні, а й не дешеві китайські. Можна зробити як дешевше, так і дорожче, але якщо ви хочете мати приблизне уявлення про можливу кошторисі, в зазначені суми точно можна вкластися.

висновок

Ремонт квартири все-таки не є товаром, це скоріше виріб, послуга. Кожна фірма зробить такий ремонт по-своєму: хтось краще, хтось гірше, є ті, які зроблять зовсім погано, а є і ті, хто доб'ються wow-ефекту. Відповідно, і вартість в кожному випадку буде різна. Фактично порівняння підрядників за вартістю досить важко, оскільки це не одне і те ж, що товар, зроблений на одному заводі, але продається в багатьох магазинах. Неможливо домогтися кращої ціни, просто вивернувши руки дилера і пригрозивши купити в іншому місці.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Також питання: чи включати у вартість ремонту, наприклад, унітаз або раковину?
Установку розеток і світильників?
Чому така вартість?