Реклама
Реклама
Реклама

Навчання в Канаді: все про провінції Британська Колумбія

  1. Провінція Британська Колумбія
  2. Географія Британської Колумбії
  3. Економіка Британської Колумбії
  4. Кар'єрні перспективи для студентів в Британській Колумбії
  5. Особливості імміграційного законодавства

Ми продовжуємо розповідати Вам все найважливіше про канадських провінціях! Дізнайтеся, чим цікава провінція Британська Колумбія! Крім основної інформації, ми надаємо коментарі менеджерів "Старт Плюс", які побували в цьому регіоні і можуть поділитися власними враженнями, виходячи з особистого досвіду.

Провінція Британська Колумбія

Розташування на мапі Google

Територія 944 735 км2 (5 місце за площею серед усіх провінцій)

Населення 4 707 021 чол. (13,1% від загального числа населення)

Столиця: Вікторія

Великі міста: Ванкувер, Вікторія, Келоуна, Абботсфорд, Камлупс, Нанаймо.

Провідні навчальні заклади: Camosun College , College of New Caledonia , Columbia College , ILAC , ILSC , LaSalle College , Royal Roads University, Thompson Rivers University , Vancouver Island University .

Географія Британської Колумбії

Провінція Британська Колумбія розташувалася в західній частині країни на узбережжі Тихого океану. Варто відзначити унікальні природні багатства цієї провінції. Велика частина території Британської Колумбії - це гориста місцевість, покрита лісами. Берегові хребти, які є частиною гірської системи Кордильєр - найбільшої за довжиною гірської системи світу, приваблюють мандрівників з усього світу і підкорюють своєю красою і величністю.

Більше 12% території провінції знаходиться під захистом держави. У категорію охоронюваних земель входять численні національні заповідники, парки, а також сільськогосподарські угіддя.

Цікаві факти:

  • Ліси покривають понад 60% території Британської Колумбії, а гори - 70%.
  • На території провінції знаходяться 7 національних парків. Крім того, Британська Колумбія може пишатися найширшої мережею провінційних парків - другий за величиною серед усіх провінцій Канади.
  • Значна частина провінції - це дика природа. У тайгових лісах мешкають грізлі, чорні ведмеді, північні олені, вапіті, койоти, вовки, а також широке розмаїття птахів (яструби, сови, гагари, сойки, зарянки і ін.)
  • Ванкувер - найтепліше місто Канади.

Клімат Британської Колумбії різноманітний і залежить від регіону. На узбережжі переважає м'який, дощовий клімат, в той час як внутрішні регіони провінції страждають від нестачі вологи та посухи. Середня температура за рік становить в середньому +10, що є найвищим показником по країні.

  • Коментарі менеджера "Старт Плюс"

"Ванкувер - один з найкрасивіших міст, які я відвідала. Це місто - казка, місто-сад, райський куточок на планеті, розташований на березі Тихого Океану. У перші хвилини перебування в місті я відзначила для себе разючу чистоту і достаток зелених насаджень, кольорів, живоплоту. Потім я змогла переконатися, що це дивовижне місто з красивими парками, квітучими сакурами, з достатком химерних рослин, необмеженими можливостями для занять спортом і безліччю місць для відпочинку.

Мені пощастило, я була кілька днів у Ванкувері і не було дощу. Але багато хто говорить, що дощі в місті з листопада по березень - це звичайне явище. Хоча це не проливні дощі, а дрібно мжичку і дуже часто місцеві жителі навіть не беруть парасольки. А ось сніг взимку - досить рідкісне явище, тут найтепліша зима в Канаді! "

Ми продовжуємо розповідати Вам все найважливіше про канадських провінціях

Населення Британської Колумбії

Регіон, на який припадає територія Британської Колумбії, заселявся досить повільно в порівнянні з іншими регіонами країни - особливо в порівнянні зі східним. Основний "стрибок" чисельності населення тут стався в 50-х - 60-х роках ХХ століття і за більш ніж 50 років виріс з 1,5 млн. До 4,7 млн. Чоловік.

Велика частина населення (57,3%) - це корінні британці (англійці, шотландці, валлійці), більше 15% вважають себе ірландцями. Національні меншини складають майже 25% населення - це найвищий показник по країні. В основному представники меншин - це німці, французи, китайці, індійці.

Цікаві факти:

  • Найбільш густонаселений місто провінції - Ванкувер. Щільність населення тут становить понад 5 тис. Чол. на км2.
  • Майже половина жителів Британської Колумбії живуть до 80 років і більше.
  • Українці входять в ТОП 10 за чисельністю національних меншин (близько 198 тис. Чол., 4,8% від загальної кількості населення).

За побутовим особливостям жителі Британської Колумбії більше схожі з американцями, ніж з британцями. Заможні канадці не заводять прислугу, ведуть порівняно скромне життя. Жителі Британської Колумбії одягаються в просту, нехитру, але яскравий одяг. У вільний час канадці люблять проводити час на природі, влаштовувати пікніки, займатися спортом. Улюблений вид відпочинку - оренда бунгало в лісовій місцевості на лоні природи.

  • Коментар менеджера "Старт Плюс"

"У Ванкувері мені все дуже сподобалося. Величезне місто, але ти не відчуваєш суєти і не відчуваєш вплив мегаполісу. Люди все дуже привітні і уважні. Екскурсоводи - товариські, енергійні і привітні люди."

Економіка Британської Колумбії

Однозначним лідером в промисловому секторі економіки є видобуток природних ресурсів. Основна сфера, яка грає роль економічного локомотива регіону - це лісове господарство. Ця область дає робочі місця значної частини населення, а також є основним донором державних доходів. Однак за останні кілька років в Британській Колумбії набирають обертів і інші високоприбуткові сфери. Наприклад, напередодні і після проведення Олімпійських ігор у Ванкувері в 2010 році активний темп в розвитку взяла туристична сфера. З інших прогресуючих галузей економіки слід виділити будівництво, роздрібну торгівлю і сферу послуг.

Цікаві факти:

  • Ванкувер неодноразово визнавався найкращим містом для життя в усьому світі. До уваги бралися такі фактори, як рівень життя, економічна ситуація, медицина та освіта.
  • Ванкувер називають "північним Голлівудом", оскільки в цьому місті дуже розвинена кіноіндустрія. Це місто займає третє місце за кількістю знімаються фільмів в Північній Америці (після Лос-Анджелеса і Нью-Йорка).
  • У Британській Колумбії знаходиться найбільший порт Канади - це морський порт Ванкувера. Протяжність берегової лінії становить 247 км. У порту працює понад 30 тис. Чоловік.

Ванкувер є одним з найпопулярніших міст серед туристів. Однак не менш перспективною можна вважати і столицю провінції - Вікторію. Тут дуже розвинена сфера послуг і туризм. Щорічно столицю відвідують понад 4 млн. Туристів.

  • Коментарі менеджера "Старт Плюс"

Так, можливості для туристичної сфери в цьому регіоні дуже широкі. Я, як турист, змогла оцінити всі достоїнства Ванкувера і його околиць. Найбільш вражаючим для мене, мабуть, був парк Стенлі, що межує з центром міста, з приголомшливими видами на океан і займає 400 гектарів. На території парку розташовані тенісні корти, поля для гольфу, літній театр, ігрові майданчики, бігові та велосипедні доріжки, облаштовані пляжі, озера. Абсолютно незабутні враження від відвідування Акваріума з божевільною кількістю риб, дельфінів, земноводних і ссавців. Без сумнівів, туристу в Ванкувері є на що подивитися! "

Кар'єрні перспективи для студентів в Британській Колумбії

Закінчивши один з ВНЗ Британської Колумбії, студенти отримують не тільки якісні знання, а й хороші перспективи з працевлаштування. Яку б спеціальність Ви не обрали, Ви отримаєте відмінну теоретичну і практичну підготовку, з якою зможете достойно конкурувати на ринку праці. Кар'єрні перспективи відкриваються ще на етапі навчання і проходження практики. Коледжі та університети сприяють у пошуку роботи для своїх випускників. Та й сама провінція може надати для шукачів чимало вартих пропозицій. Оскільки економіка Британської Колумбії постійно розвивається, нові робочі місця не змушують на себе чекати.

Найпопулярніші сфери для працевлаштування:

  • видобуток природних ресурсів;
  • будівництво;
  • туризм;
  • сфера розваг;
  • сфера послуг;
  • готельно-ресторанний бізнес;
  • сільське господарство;
  • консалтингові послуги;
  • кінематограф;
  • інформаційні технології.

Особливості імміграційного законодавства

Британська Колумбія проводить власну провінційну імміграційну програму. Вона спрямована в першу чергу на залучення кваліфікованих фахівців і бізнесменів. На кожну із спеціальностей щорічно видаються квоти, тому конкуренція за окремими спеціальностями може бути досить високою. Ситуація ускладнюється у зв'язку з великою популярністю цієї провінції серед іммігрантів з країн Азії (особливо з Китаю).

Однак, шанси отримати посвідку на проживання все одно залишаються для українців досить непоганими. Найголовніше - отримати контракт на роботу. Для випускників канадських ВНЗ ця задача є реально здійсненним, тому навчання в Канаді залишається одним з найефективніших і легко реалізованих способів для імміграції в цю країну.

Огляд інших провінцій Канади:

Освітнє агентство "Старт Плюс" є офіційним представником канадських навчальних закладів в Україні! Ми співпрацюємо тільки з найкращими ВНЗ Канади, які пропонують високоякісну освіту з найпопулярніших спеціальностей.

Отримайте більше інформації про навчальні заклади в розділі "Вища освіта в Канаді".

Перейти в розділ "Вища освіта в Канаді". Каталог ВНЗ

Ми беремо на себе всі клопоти, пов'язані з надходженням в будь-який канадський ВНЗ, гарантуємо індивідуальний підхід і максимальну віддачу команди!

Хочете вчитися в Канаді? Телефонуйте!

Тел .: +38 044 580 31 26
Моб .: +38 097 954 80 19

ВІДПРАВИТИ ОНЛАЙН-ЗАПИТ

ВІДПРАВИТИ ОНЛАЙН-ЗАПИТ

Хочете вчитися в Канаді?