Реклама
Реклама
Реклама

Британська короткошерста кішка - опис породи

  1. Забарвлення британської короткошерстої кішки
  2. Характер британської короткошерстої кішки

Британці - одна з найбільш популярних різновидів домашніх кішок. Це відмінний приклад кішки-компаньйона, яка, тим не менш, не надто страждає, коли господаря якийсь час немає вдома. Дуже важливо знати опис породи британської короткошерстої кішки, щоб не плутати її з іншими породами.

Забарвлення британської короткошерстої кішки

Породу кішки британська короткошерста легко впізнати за зовнішнім виглядом. Голова у таких кішок кругла і масивна з вираженими щоками. Вуха невеликі і нізкопосаженние, стоячі. Ніс короткий і прямий, а між лобом і носом повинен бути видно перехід. Очі у британських кішок круглі, широко розкриті. Їх колір може варіюватися від жовтого до блакитного. Шерсть у цієї породи густа і коротка. Хвіст досить товстий, середньої довжини, тіло велике, а лапи потужні і не дуже довгі.

Існує спеціальна класифікація зовнішніх ознак британських кішок. Виділяються шість основних видів забарвлення британської короткошерстої кішки : Суцільний, черепаховий, димчастий, таббі, біколор і колор-пойнтового. Суцільний - коли кішка повністю пофарбована в один певний колір. Черепаховий є плями двох кольорів, що покривають всю поверхню тіла кішки. Димчастий - коли забарвлена ​​тільки верхня частина вовни, якщо трохи розсунути волоски, то можна побачити, що в підшерсті забарвлення сходить нанівець. До окрасу таббі відносять всі види смугастих забарвлень кішок. Біколор - кішки з двоколірним забарвленням, коли в якості другого відтінку виступає білий колір. Колор-пойнт - окрас за типом сіамського , Коли у кота спостерігаються досить темні вушка, лапи, хвіст, а також маска на морді.

Характер британської короткошерстої кішки

Цю породу кішок дуже люблять міські жителі за її охайність і акуратність. Кішка ніколи спеціально не зламав якусь річ і не буде хуліганити. У той же час такі кішки досить активні. Вони із задоволенням бігають Цю породу кішок дуже люблять міські жителі за її охайність і акуратність по квартирі, носяться за шматочком папірці або іграшкою.

Британські короткошерсті кішки досить незалежні. Ця порода заслужила назву «кішка бізнесмена», так як може спокійно залишатися на самоті в квартирі, поки господарі на роботі. Британські кішки не дуже люблять милуватися, але терплять, коли їх жаліють. Проте, вони люблять своїх господарів, завжди зустрічають їх біля дверей і з радістю грають з ними. До незнайомим же людям британець буде ставиться з недовірою і постарається триматися подалі. Але ніколи не нападе і не вкусить, кігті ж випустить в самому крайньому випадку.