Реклама
Реклама
Реклама

Як покоління Z змушує люксові бренди міняти бізнес-моделі

  1. доступна розкіш
  2. Особливості споживчої поведінки мілленіалов

До 2025 року мілленіали складуть 45% аудиторії люксового ринку. Цей висновок випливає з нового дослідження Bain & Co. Також в звіті прогнозується, що в наступні три роки продажу люкса в світі повинні вирости з $ 280 млрд до $ 324 млрд, пише buro24 / 7.

При цьому бізнес-моделі сучасних люксових брендів повинні бути перебудовані, так як вони не збігаються з очікуваннями мілленіалов, сказано в звіті. "Цінності мілленіалов радикально відрізняються від цінностей попередніх поколінь. Їм важлива прозорість, їм цікаві пропозиції технологічних гравців, наприклад Amazon", - зауважує автор исследовани Федеріка левате.

Згідно зі звітом мілленіали будуть купувати люксовий продукт онлайн або в монобрендових бутіках. При цьому офлайн-магазини повинні придумати, чим заманити нове покоління.

Автори дослідження говорять про абстрактні "враження, які повинні відображати культуру бренду".

Фото з сайту http://btw.by

доступна розкіш

На мілленіалов, наприклад, робить ставку Gucci. Адже вже зараз 50% прибутку будинку при Алессандро Мікеле - це покупки нового покоління: недорогі вироби зі шкіри, ювелірні прикраси, шовкові шарфи, аромати і сонцезахисні окуляри. За словами генерального директора Марко Біззаррі, два роки тому цей відсоток дорівнював нулю, пише The Wall Street Journal .

Бренди почали робити упор на ефект доступною (насправді, немає) популярної розкоші у вигляді футболок і аксесуарів. Приклади: новий напрямок Balmain Олів'є Рустам, худі і футболки з принтами Givenchy часів Рікардо Тиші і колаборації зі спортивними й вуличними брендами, як дроп Louis Vuitton і Supreme, який був схожий на відвертий заклик скейтерів носити Louis Vuitton.

Марія Грація Кьюрі своєї першої колекцією для Dior привела в бутики бренду юне покоління покупців. У колекції Pre-Fall тема мілленіалов продовжилася в тінейджерські стайлинге, ніжних тюлевих сукнях і все тих же футболках з помітними стейтмент-написами. Ходову лого-футболку як іронію над фейковий продукцією свого бренду зробив Gucci.

Для брендів з історією, таких як Dior і Gucci, хід безпрограшний. По-перше, великі модні будинки можуть іронізувати над собою і випускати відверто комерційні речі. По-друге, за допомогою такої хайповой одягу вони роблять бренд більш зрозумілим і доступним. А речі, в свою чергу, допомагають молоді стати частиною певної спільноти, пише buro247.ua .

Особливості споживчої поведінки мілленіалов

Дані більш ніж 10 глобальних досліджень Nielsen за період з 2013 по 2016 рр., Кожне з яких охоплює більше 30 тис. Онлайн-споживачів більш ніж в 60 країнах, показують, що мілленіали:

1. відчувають себе вільно в режимі багатозадачності;

2. однаково занурені як в реальне життя, так і в онлайн-світ;

3. цінують прояви індивідуальності;

4. хочуть знати більше про компанії - і про їх продуктах, і про їхній бізнес;

5. люблять подорожі (кожен третій з мілленіалов повідомляє, що їздить подорожувати як мінімум 4 рази за рік).

Дослідження Nielsen, присвячене поведінки мілленіалов під час подорожей, показало, що 63% представників цього покоління набувають в аеропортах продукцію преміального і люкс-сегмента: годинники, ювелірні прикраси, одяг, сумки та парфумерію. Преміальний сегмент викликає у мілленіалов інтерес, тому що вони цінують емоції від покупки. 59% опитаних стверджують, що придбання преміум-товару дає їм відчуття радості (серед тих, кому за п'ятдесят - тільки 37%).