Реклама
Реклама
Реклама

72 сім'ї в Уральську отримали ключі від нових квартир

9 Июля 2016 11:32 132 9 Июля 2016 11:32 132   Уральська

Уральська. КАЗИНФОРМ - Напередодні святкування Дня Астани в 72 сім'ях р Уральська відбулася радісна подія - отримання житла в одній з новобудов. Новосьолов привітав аким Західно-Казахстанської області Алтай Кульгин.

У своїй вітальній промові аким області зазначив, що це важлива подія співпала зі святкуванням не тільки Дня столиці, а й священного для мусульман Ораза айт, а тому свої добрі побажання він також пов'язав з цими святами.

Говорячи про значення святкування Дня Астани, А. Кульгин підкреслив, що Астана - це дітище Глави держави, і сьогодні ми всі є свідками того, як багато зроблено Н.А. Назарбаєвим для успішного розвитку Казахстану, визнання авторитету нашої країни на світовій арені. В турботі про благополуччя народу була впроваджена програма житлового будівництва, і завдяки її успішної реалізації казахстанські сім'ї мають можливість благополучно вирішити свої житлові проблеми. Черговим прикладом тому є здача 9-поверхового 72-квартирного будинку. Володарі нових квартир - це сім'ї черговиків і вкладників «Жілстройсбербанка». До настання осені, як пообіцяв аким області, в обласному центрі будуть здані ще три будинки. Всього ж до кінця поточного року запланована здача в експлуатацію 14 житлових будинків (понад 1,5 тисячі квартир), один з яких 9-поверховий будинок в Акса.

- Велика частина квартир буде надаватися черговикам, серед яких державні службовці, інваліди, діти-сироти та інші категорії громадян, що відносяться до соціально вразливих і незахищених верств населення, інша частина передбачена для вкладників «Жілстройсбербанка». Будівництво житлових будинків в Уральську ведеться не тільки в рамках державної програми «Нұрли жол», а й в рамках державно-приватного партнерства, в тому числі і по системі домобудівних комбінатів, - зазначив акім області.

Алтай Кульгин підкреслив, що сьогодні в Казахстані створено всі умови для вирішення громадянами своїх житлових проблем, але питання благоустрою населених пунктів повинні вирішуватися не тільки органами виконавчої влади, а й самим населенням. Він закликав новоселів містити двір, під'їзди в чистоті і порядку, піклуватися про озеленення дворів, привчати до змісту чистоти прибудинкових територій і дітей.

Кілька сімей отримали ключі з рук акима області, серед них сім'ї Ербол Ербаева, Раушангуль Орингаліевой, Юлії Довгань та інші. На церемонії вручення ключів новоселам була присутня і директор підрядної організації ТОВ «СКФ« Отделстрой »Валентина Міхно. Алтай Кульгин подякував в її особі всьому колективу «Отделстроя» за їх нелегку працю, адже, незважаючи на зимові погодні умови, вони щодня працювали, щоб вже цього літа 72 сім'ї змогли відзначити таке важливе в житті подія, як отримання житла.

Після виступу акима області практично кожна сім'я новоселів була рада показати А. Кульгінову своє житло, розповісти, як їм вдалося вирішити житлову проблему. Наприклад, сім'я Жайдара Серікова і Гульсім Тулеповой придбала двокімнатну квартиру, накопичивши в «Жілстройсбербанке» потрібну суму. Три з половиною роки молодята відкладали гроші, а сьогодні в їхній родині вже двоє різностатевих дітей 3 і 4 років. За словами глави сімейства, за цей період хоч їм і доводилося часом відчувати фінансові труднощі, проте, умови для накопичення вони вважають доступними.

Як пише обласна суспільно-політична газета «Приуралля» , Сім'ї Ербол і Нургуль Ербаевих очікувати свого житла довелося майже вдвічі більше за часом, оскільки квартиру отримали в порядку черги, на яку встали в 2010 році. У їхній родині дві дочки, і вже через день після отримання квартири подружжя відзначить 10 років з того дня, як зв'язали себе узами шлюбу.

Безумовно, сім'ї, що зустрічали під своїм Шанирак акима області, безмірно щасливі, адже наявність власного житла - одна з основ сімейного благополуччя.