Реклама
Реклама
Реклама

Котеджне селище для викладачів КФУ і новий ЖК від ЮІТ Казань

Восени 2014 року було прийнято рішення (на основі клопотання Дмитра Ліванова міністра освіти і науки РФ) про те, що велика земельна ділянка передається в безоплатне користування спеціально створеному ЖБК «Університетське містечко КФУ». У нього вже зараз включені всі науково-педагогічні працівники Казанського Федерального Університету.

Передбачається, що нове котеджне селище побудують протягом найближчих чотирьох років, і там будуть жити співробітники Університету. Вже відома приблизна вартість житла, купити будинок в Казані можна буде від 3 млн. до 4,7 млн. рублів. У новому «містечку» буде дитячий садок, загальноосвітня школа, торговий центр, фітнес клуб, різні об'єкти інфраструктури.

Кілька цікавих моментів за проектом:

• 130 індивідуальних будинків

• Населення «містечка» 492 людини

• Більша частина території - знаходиться буквально від 500 м на північний захід від селища Костянтинівка

• Кадастрова вартість ділянки - більше 6 млрд. Рублів.

Придбати будинок в майбутньому селищі зможуть співробітники з числа викладацького складу зі стажем роботи не менше п'яти років і молоді підприємці. коли відкриються продажу будинків в Казані в новому котеджному селищі - не уточнюється.

Нова забудова планується зовсім недалеко від селища Костянтинівка на місці зооботанічному саду Казанського Університету.

Ботанічний сад при КФУ - це особливо охороняється міська природна озеленена територія. На сайті навчального закладу є інформація, що на даний момент в ботанічному саду функціонують розплідник, оранжерея, тепличне господарство, бібліотека зі спеціалізованою літературою. На офіційному сайті зазначається, що аж до жовтня цього року можна було записатися в сад на екскурсію.

Прес-секретар Університету наступним чином коментує питання використання ділянок Ботанічного саду під будівництво нового котеджного селища для викладачів КФУ:

«На даний момент університетом використовуються тільки невелика частина землі під лабораторію, 30 гектарів визначені для будівництва нового котеджного селища, а решта землі буде реалізована для будівництва нового ЖК».

Про який новому житловому комплексі йде мова? У травні 2015 року ЮІТ Казань, відома фінська будівельна компанія, оголосила про покупку землі в Радянському районі міста для реалізації свого нового проекту житлового комплексу «Молодіжний». Територія майбутнього комплексу територіально межує з селищем Костянтинівка і ЖК «Світла Долина». У ЖК «Молодіжний» планується будівництво сучасних багатоквартирних будинків з упорядкованою територією + окремий паркінг і розвинена інфраструктура. Обсяг інвестицій в новий житловий комплекс вражає, і тільки за попередньою оцінкою перевищує більше 2 млрд. Рублів. ЮІТ Казань планує почати будівництво в 2016 році.

З питань нового Університетського містечка Казанського Федерального Університету влади Казані проведуть слухання (публічні). Захід пройде зовсім скоро - вже 18 жовтня о 17.00 за адресою вулиця Груздева 5 (будівля Управління архітектури містобудування виконавчого комітету Казані).

На закінчення можна додати, що котеджі в Казані завжди були затребувані, і за викладачів Університету залишається тільки порадіти.

Про який новому житловому комплексі йде мова?