Реклама
Реклама
Реклама

Як боротися з колекторами в 2019 році - якщо Ви боржник, по телефону, чорними, дзвінки, з погрозами

  1. загальні моменти
  2. Хто це такі
  3. Стратегія їх роботи
  4. Які борги купуються
  5. Чинна нормативна база
  6. Як боротися з погрозами колекторів, якщо Ви боржник
  7. Права неплатника кредиту
  8. Схеми спілкування з колекторами по телефону
  9. Як бути, якщо Ви не є боржником

Знаючи про те, як боротися з дзвінками від колекторів в 2019 році, можна виключити різні протиправні дії і відстояти персональні інтереси в законному порядку.

В останні кілька років через складну економічну ситуацію почастішали разі непогашення боргових зобов'язань перед кредиторами цивільним населенням.

З метою повернення кредитних коштів, багато фінансових установ приймають рішення перепродати заборгованість колекторським компаніям.

Такі агентства часто діють протизаконними способами, які тягнуть за собою не тільки загрозу морального, а й фізичного насильства.

З цієї причини виникає необхідність детально розглянути питання про захист в разі неправомірних дій з боку таких організацій в 2019 році.

загальні моменти

Перш ніж приступати до розгляду методів захисту від протиправних дій колекторів, рекомендується спочатку ознайомитися з базовими теоретичними відомостями і нормативним регулюванням.

Завдяки цьому можна виключити ймовірність фізичного імморального насильства по відношенню до себе і членів своєї сім'ї.

Хто це такі

Під визначенням "колектори" маються на увазі агентства, які беруть на себе функції по стягненню боргових зобов'язань в досудовому порядку.

Велика частина громадян помилково вважають, що дії колекторів є протизаконними. Зокрема мова йде про відсутність прав на будь-яку подібну діяльність без отримання попередньої згоди потенційних позичальників.

Однак це зовсім не так. цивільним Кодексом передбачається можливість передачі боргу, зокрема кредитних вимог третім особам.

Більш того, це може бути зроблено без попереднього повідомлення та отримання згоди боржника.
такий різновид договору на поступку прав вимог іменується цессией.

Стратегія їх роботи

Основні методи впливу на боржників представниками колекторських агентств полягають в наступному:

Телефонні дзвінки в період з 10 вечора до 6 ранку

У разі надійшли телефонних дзвінків в нічний час, це не може класифікуватися як протиправне діяння.

щодня заборгованість зростає пропорційно дня прострочення. Колектори в такому випадку часто попереджають про необхідність погашення боргу в максимально стислі терміни.

Однак є й інша сторона. Ніч - період тиші. Саме з цієї причини колектори не мають права дзвонити в цей час і вимагати повернути гроші.

При наявності даного факту рекомендується звертатися за допомогою до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Образи на адресу боржника

За російським законодавством образи є протиправним діянням. У разі даного факту організація в особі колектора прямо вказує на наявність непрофесіоналізму.

Такі дії є приводом для притягнення до відповідальності співробітниками правоохоронних органів при наявності доказів.

Загроза фізичної розправи не тільки боржникові, а й його членам сім'ї

Психологічний тиск є основним методом тиску на боржників з метою погашення заборгованості в максимально стислі терміни.

За допомогою шантажу і погроз, колектори намагаються повернути гроші не тільки через боржника. але і його близьких родичів.

Можливе нанесення матеріального збитку

В даному випадку мова йде про можливі написах на стінах в під'їзді, псування вхідних дверей, транспортного засобу та іншого цінного майна боржника. Такі методи роботи є популярними серед чорних колекторів.

При виявленні цього факту рекомендується подавати позов до суду і писати заяви в прокуратури і інші правоохоронні відомства з метою притягнення до кримінальної відповідальності і отримання матеріальної компенсації.

Нерідко колектори зв'язуються з тими особами, які зовсім не мають прямого відношення до справи

Часто колектори дзвонять колегам по роботі, близьким родичам, друзям. Це, свого роду, психологічний прийом, оскільки такі особи відразу починають також тиснути на боржника, щоб їм перестали дзвонити.

Необхідно пам'ятати про те, що за нормами російського законодавства колектори не мають права розголошувати персональні відомості третім особам, а також:

  • незаконно проникати в нерухомість боржника;
  • отримувати особисто гроші з метою погашення заборгованості.

Такі дії є протиправними, через що є можливість залучити їх до кримінальної відповідальності. Отже, як боротися з чорними колекторами?

Незалежно від обставин, що склалися необхідно в разі прояву протиправних дій звертатися з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Знаючи про те, як боротися з дзвінками від колекторів в 2019 році, можна виключити різні протиправні дії і відстояти персональні інтереси в законному порядку

Документи для приватизації гаража в гаражному кооперативі дивіться в статті:
.

Оформляють чи кредити пенсіонерам до 75 років без поручителів в Ощадбанку Росії, читайте тут .

Якщо в планах є погашення боргу незабаром, то про це обов'язково слід повідомити колекторів.

Які борги купуються

Борги колекторське агентство отримує двома способами:

Реалізація заборгованості в повному обсязі Наприклад, банк або ж МФО шляхом укладення договору цесії з колекторами змінюють кредитора. Всі права і обов'язки переходять на нове обличчя. Одночасно з цим, боржник бере на себе відповідальність погасити залишок заборгованості не фінансовій установі, а колекторам. Більш того, його згоду на укладення договору цесії не потрібно Шляхом передачі активу на конкретний період У даній ситуації колектор лише виконує завдання по стягненню сум заборгованості. Сам банк зберігає статус кредитора. Колектори за проведення дій отримують певну винагороду

Говорячи про те, які саме борги можуть бути перепродані, то абсолютно все. Починаючи від банального мікропозик і закінчуючи споживчими позиками зі значними сумами.

Часто перепродаж здійснюється при наявності заборгованості на суму від 50 тисяч рублів.

При меншому розмірі первісного кредитора це невигідно, оскільки перепродаж здійснюється за меншу суму.

Чинна нормативна база

Основними нормативно-правовими документами, які регулюють діяльність колекторів, прийнято вважати:

  1. Закон "Про діяльність колекторів на території Росії ".
  2. Чинний КоАП РФ .

В останньому випадку слід засилати на такі статті, як:

Ст. 13.11

Передбачає можливість звернення з відповідною заявою в разі факту постійних дзвінків в прокуратуру Ст. 20.1 Передбачає можливість залучення до адміністративної відповідальності при виявленні факту в області дрібного хуліганства Ст. 5.61 Допускає можливості притягнути до відповідальності в разі доказів факту образи і припинення свавілля

Додатково рекомендується ознайомитися зі ст. 163 Кримінального Кодексу Росії , Яка передбачає відповідальність за наявності факту вимагання.

Таке правопорушення є серйозним, через що передбачається позбавлення волі на певний строк (якщо погрожують розправою).

Як боротися з погрозами колекторів, якщо Ви боржник

Для можливості боротися з ними (колекторами), необхідно знати тонкощі російського законодавства, що супроводжують права і обов'язки боржника.

Тільки в такому випадку можна говорити про можливість гарантувати для себе не тільки безпеку, але і дії в рамках правового поля.

Права неплатника кредиту

Безпосередні неплатники відповідно до норм російського законодавства мають такими правами:

  • бути повідомлення про передачу боргу колекторському агентству;
  • отримувати інформацію про колекторі, який працює з ним;
  • не повідомляти про себе будь-яку інформацію, в тому числі про місце роботи і сумі заробітку ;
  • захищати свої права, які порушують колектори в передбаченому законом порядку;
  • платити тільки за реальну суму заборгованості.

Неправомірні дії колекторів можна оскаржити в наступних органах:

Звернення треба оформити в письмовій формі і навести докази порушення прав. Зразок скарги в прокуратуру на колекторів можна скачати тут .

Схеми спілкування з колекторами по телефону

Існують певні межі, які переходити співробітники колекторських агентств не мають права.

Зокрема мова йде про:

Дзвінки в нічний час доби Це означає, що вони повинні дзвонити тільки з 6 ранку до 10 вечора, в іншому випадку можна притягнути до адміністративної відповідальності Можливих образах і будь-яких формах прояву агресії Від безпосередніх колекторів, в іншому випадку не варто затягувати з скаргою в правоохоронні органи дзвінки близьким родичам, друзям і знайомим В даному випадку потрібно посилатися на Закон "Про захист персональних даних" , Ігнорування якого є підставою для звернення в поліцію з метою притягнення до відповідальності і в деяких ситуаціях до кримінальної

У період першого спілкування по телефону з представниками такого агентства рекомендується дізнатися персональні відомості про представника.

Відповідно до норм російського законодавства. боржники мають право знати:

  • повні ініціали того, хто подзвонив представника агентства;
  • займану посаду ;
  • найменування агентства повністю;
  • актуальні контактні дані агентства.

Зокрема потрібно знати телефонні номери, з яких вони будуть дзвонити в подальшому. Після того, як отримані дані будуть отримані, боржник залишає за собою право припинити телефонну розмову до моменту підтвердження автентичності наданої інформації.

В даному випадку рекомендується передзвонити за вказаними номерами телефонів і упевнитися в існуванні того особи, хто раніше подзвонив з метою оповіщення про необхідність погасити заборгованість .

У разі бажання представника компанії вести розмову на умовах анонімності, а також відмовить у наданні необхідної інформації, включаючи умови поступки прав вимог, то боржник залишає за собою право припинити розмову і ігнорувати подальші телефонні дзвінки.

Не рекомендується спілкуватися в грубій формі, оскільки це може тільки погіршити ситуацію, що склалася.

Відео: як боротися з колекторами

Крім цього рекомендується записувати телефонну розмову за допомогою спеціальних програм, які з легкістю можна скачати в інтернеті безкоштовно.

Як бути, якщо Ви не є боржником

Отже, як боротися з колекторами по телефону якщо ти не боржник? Спочатку необхідно звертати увагу на те, що в такій ситуації можуть турбувати тільки з кількох причин:

  • наявність родинних зв'язків з боржником;
  • при наявності технічної помилки.

У разі необхідно відстоювати свої права і інтереси для виключення протиправних дій з боку колекторів.

Під час бесіди по телефону, вкажіть другій стороні і записи розмови на диктофон.

Як правило, це надає гарний вплив і виключає ймовірності образ. Крім цього, запис є доказом при зверненні до правоохоронних органів.

В ході бесіди потрібно повідомити про відсутність факту оформлення позики і з'ясувати причину ситуації, що склалася коректно. Будь-які грубості неприпустимі.

При відсутності бажання колекторів розбиратися з помилками, необхідно відразу звертатися в прокуратуру.

У разі нанесення боржника матеріальних збитків додатково необхідно звернутися з відповідною позовною заявою до судового органу, але при таких обставинах рекомендується звертатися до кваліфікованих адвокатів для підвищення шансом на успіх розпочатої справи.

Наостанок можна сказати - після введення нового закону в дії, багато колектори стали вести себе коректно, але це не відноситься до "чорних".

Саме з цієї причини рекомендується слідувати зазначеним рекомендаціям для захисту персональних прав.

Отже, як боротися з чорними колекторами?