Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | Мер пояснив, чому не будуть добудовувати очисні споруди на околиці Житомира

Добудовувати очисні споруди на околиці Житомира недоцільно, а велику земельну ділянку краще використовувати для залучення інвестора.

Про це мер Сергій Сухомлин сказав на брифінгу після позачергової сесії міськради 29 серпня.

«У нас питання щодо земельних ділянок особливо під великі виробництва стоїть досить гостро, в Житомирі не так багато вільної землі, навколо Житомира земля давним-давно вже фактично розпайовані і зараз якраз директор комунального підприємства (« Центр інвестицій ») докладає зусиль, щоб знайти вільні ділянки, щоб можна було залучити інвестора », - сказав Сухомлин.

Він також пояснив, чому продовження будівництва очисних споруд, які планувалися на цій ділянці ще в 90-і роки, безперспективно.

«Кілька тижнів тому оголошений тендер Світового банку по будівництву нових очисних. Працювали європейські консультанти, були враховані перспективи розвитку Житомира і цим тендером будуть побудовані абсолютно нові очисні споруди. Зараз є два майданчики очисних споруд, а будуть побудовані одні, які будуть закривати всю необхідну потребу міста Житомира. Другі очисні переводяться в резерв: або будуть використовуватися як резервні або як додаткові в разі збільшення потреби з очищення стічних вод - при збільшенні чисельності населення або розвиток промисловості. Ці очисні свого часу фінансувалися з державного бюджету, на 90% зараз знос цих споруд і за цією технологією вже немає сенсу вкладати гроші. Фактично ми цим рішенням (сесії) очищаємо цю площадку і готуємо її під інвестора. Ми повинні цю ділянку продати з аукціону. Мінімальна оцінка буде близько 40 мільйонів гривень », - розповів мер Житомира.

Сергій Сухомлин також заявив, що фактично на даній земельній ділянці немає очисних споруд.

«За ці роки там місцеве населення та інші риють пісок, утворилися великі котловани, які фактично заповнені відходами м'ясокомбінатів. Це все перетворилося в скотомогильники. І екологічна ситуація по цій ділянці не дуже хороша, і фактично там нічого будувати, нічого розвивати », - уточнив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 21 серпня на сайті міськради з'явилося кілька проектів рішень , Які стосувалися земельних ділянок для КП «Центр інвестицій». На сесії міськради 29 серпня депутати проголосували за передачу цьому комунальному підприємству 24,6 га землі на території Станишівська сільради, які раніше належали КП «Житомирбудзамовник». Також депутати своїм рішенням змінили цільове призначення цієї земельної ділянки і тепер він може використовуватися для розміщення промислових підприємств.

як повідомляв Житомир.info , 29 серпня відбулася позачергова сесія Житомирської міськради, на якій розглянули 13 питань .

Житомир.info