Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує побудувати будинок з газобетону

  1. вартість газобетону
  2. вартість будівництва
  3. додаткові витрати

Використання даного матеріалу, що відноситься до класу «легких» бетонів, вважається одним із самих економічних варіантів будівництва Використання даного матеріалу, що відноситься до класу «легких» бетонів, вважається одним із самих економічних варіантів будівництва. Саме цим він і приваблює в першу чергу індивідуальних забудовників. Питанням особливих властивостей газобетону, його маркам, «плюсів» і «мінусів» присвячена ця стаття , Зараз ми розглянемо тільки один - скільки буде коштувати будівництво будинку з газобетонних блоків?

Точних даних не зможе привести навіть найавторитетніший професіонал. Кінцева сума витрат визначається безліччю факторів, так як житловий будинок - це не просто бетонна коробка з порожніми «очницями» замість дверей і вікон, а повноцінне спорудження, при зведенні якого використовується безліч матеріалів, обладнання та інженерних рішень.

вартість газобетону

Спочатку розберемося з цінами. Специфіка ціноутворення полягає в тому, що вартість газобетонних блоків визначається не тільки його характеристиками, але і тим обсягом, в якому він купується - чим закупівля значніше, тим істотніше знижки.

Потрібно відзначити, що споруди з газобетону більш ніж в 3 поверхи будувати недоцільно, так як в цьому випадку вступають в «протиріччя» такі характеристики, як несуча здатність окремих блоків і їх теплоізоляційні властивості. «Золотою серединою» при малоповерхової забудови вважаються вироби з щільністю D500. Цього цілком достатньо для оптимального поєднання вищевказаних параметрів.

Якщо орієнтуватися на усереднені показники, то 1 «куб» такого матеріалу обійдеться приблизно в 3 800 рублів.

Але якщо планується будинок меншої поверховості, то досить блоків і з меншою щільністю. Відповідно, і обійдуться вони трохи дешевше.

Відповідно, і обійдуться вони трохи дешевше

вартість будівництва

Тут одне з двох - або будуватися самотужки, або наймати підрядників. Останнім доведеться платити, але скільки? Якщо це просто бригада «добровольців», яких по-старому називають «шабашниками», то візьмуть вони порівняно небагато - в районі 900 руб / м³. Але ось тільки як з них потім запитати, якщо через певний період почнуться проблеми з будинком?

Послуги майстрів, які працюють офіційно від спеціалізованої фірми, обійдуться дорожче - від 1 300 до 1 500 руб / м³. У «руб / м²» це виглядає приблизно так: від 9 500 коробка, готову будову 15 000 (без зовнішнього облицювання) та 19 000 - 22 000 «під ключ».

Звичайно, не факт, що робітники все до одного професіонали екстра-класу і виконають технологічні операції на вищому рівні, але зате в разі чого буде кому пред'явити офіційні претензії. Ну а що краще - заощадити або «спати спокійно» - вирішувати вам, шановний читачу. Не зайве буде почитати відгуки власників газобетонних будинків .

додаткові витрати

Їх теж потрібно оцінити, хоча точному підрахунку вони не піддаються. Все залежить від уподобань господарів і місцевих умов. Відзначимо основні статті витрат, про які слід подумати:

Зрозуміло, що нюансів багато. З урахуванням використання великого асортименту і будівельних, і оздоблювальних матеріалів досить привести такі, чисто орієнтовні дані, на підставі яких можна хоча б спланувати майбутні витрати.

Для того ж газобетону D500 1 м³ ВСЬОГО БУДИНКУ обійдеться в 3 150 рублів (без комунікацій).

Звичайно, цей розрахунок дуже приблизний і має на увазі закупівлю матеріалів середньої цінової категорії, але все-таки загальне уявлення про вартість будівництва він дає.

Останнім доведеться платити, але скільки?
Але ось тільки як з них потім запитати, якщо через певний період почнуться проблеми з будинком?