Реклама
Реклама
Реклама

Стратегія просування ріелтора в Інтернеті, як ефективно продавати-купувати-здавати

приклад 1 реклами про продаж нерухомості

На жаль, але на даний момент - червень 2015 року - всі учасники ринку і фахівці відзначають значний спад активності на ринку нерухомості Санкт-Петербурга. (За різними оцінками від 40 до 90%). Ціни завищені, попиту немає. У цих непростих умовах виникає питання що, де і як рекламувати об'єкти, що продаються і як підвищити ефективність реклами? Реклама двигун торгівлі)))

приклад 2 реклами про продаж нерухомості


приклад 2 реклами про продаж нерухомості

приклад 3 реклами про продаж нерухомості

1 частина: Що рекламувати?

В інтернеті на сайтах про продаж житлової нерухомості склалася наступна практика:

Виділяють міську (квартири) і заміську нерухомість (заміські будинки, ділянки, котеджі, котеджні селища)

Міська житлова нерухомість в свою чергу ділиться на:

1 - Вторинну нерухомість - оголошення про продаж окремих квартир;

2 - новобудови - це і оголошення про продаж окремих квартир і реклама Житлових комплексів.

Додатково, можна виділити рекламу агента / ріелтора і рекламу послуг, що надаються ріелтором. Багато в чому цьому може сприяти репутація компанії-роботодавця, сайт компанії-роботодавця, особистий сайт, особистий блог, добровільна сертифікація і членство в об'єднання і асоціації учасників ринку нерухомості. Потрібно пам'ятати - що репутація агента - це най-най важливе! Ринок Санкт-Петербурга насправді такий малий, що все все дізнаються про все і про всіх зі швидкістю звуку!

2 частина: Де рекламувати?

Левова частка потенційних покупців приходить зараз з інтернету зі сторінок спеціалізованих сайтів.

Найбільш відвідувані ресурси Рунета:

Bn. ru, avito. ru, restate. ru, realty. yandex. ru, emls. ru, для оренди ще й arenda- piter. ru

Ресурси другого ешелону:

Bsn.ru, irr.ru, cian.ru, eip.ru, gdeetotdom.ru

Всі інші сайти з оголошеннями про продаж нерухомості - шум.

Тому, моя думка, не має сенсу купувати розміщення реклами на 48-50-60-100 різних сайтах - таку пропозицію Ви можете зустріти всюди, причому за немаленькі гроші. Якщо хочете витратити гроші на рекламу - то тоді платите за просування і виділення свого оголошення на сайтах першого ешелону.

Додатково можна виділити тематичні сайти по новобудовах і форуми.

А ще, звичайно, соціальні мережі - ВК, Facebook - реально є випадки продажу об'єктів через соціальні мережі - для реклами можна використовувати свою сторінку і перепост і групи пайовиків по окремим житловим комплексам - дуже хороший ефект - якщо продаж об'єкта здійснюється безпосередньо або без великої накрутки - наприклад, ВК створені групи пайовиків по ЖК Північна долина, ЖК Академ Парк, ЖК Аврора і т.д. і в кожній такій групі виділена спеціальна тема - про продаж квартир в комплексі. Реклама виходить дуже адресною, оскільки учасники та відвідувачі групи або пайовики, або потенційні покупці квартир конкретно в цих ЖК.

3 частина: Як рекламувати?

Прямуємо правилами:

Правило 1 - Об'єктивність - оголошення повинно бути про реальний об'єкт у продажу з реальними характеристиками і ціною.

Правило 2 - Подробиця - оголошення повинне містити якомога більше інформації про об'єкт. Це допомагає зайняти вигідну позицію в результатах пошуку - оскільки більшість покупців і агентів використовує функцію «розширений пошук (пошук по параметрам) на сайтах при пошуку відповідних варіантів.

Правило 3 - Розташування на мапі - обов'язково в оголошенні ставити крапку - об'єкт - на карті і перевіряти координати.

Правило 4 - Наочність і привабливість - Фотографії гарної якості обов'язкові! А ще краще віртуальний тур по об'єкту! Завжди краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Правило 5 - Гумор та неординарність - реклама повинна бути такою, що запам'ятовується, «чіпляти» і налаштовувати клієнта відчувати позитивні емоції.

Правило 5 - Гумор та неординарність - реклама повинна бути такою, що запам'ятовується, «чіпляти» і налаштовувати клієнта відчувати позитивні емоції

Приклади вдалих рекламних повідомлень:

- Хочете онуків? Купуйте квартиру дітям!

- мстити особисто мені, ecли моя компанія Вас розчарує!

- Купи квартиру і отримай бейсболку!

Приклад словесної краси - це пісня, а не реклама)))

«... Кімната 10 кв.м. в 5-кімнатній квартирі, знаходиться в 5-поверховому будинку, на п'ятому поверсі. Кухня 12 кв.м., коридор 10 кв.м. Пішки від метро 15 хвилин. Чудовий вид на подвір'я. Типовий куточок р Москви. Спостерігаючи з даної кімнати на що відкривається краєвид, розумієш, що головною одиницею Москви є ні вулиці і площі, а будинок і двір.

Московські двори в даному районі, займаючи часом цілі квартали, оточені садами з плодовими деревами. Ці будинки є моделлю традиційного московського побуту, тому Москву часто називають «великим селом». В даному дворі створений образ, повний спокою й умиротворення. Тобто можна припустити, що опинившись в цій кімнаті в момент пошуку московського житла, на Вас налинуть дитячі відчуття, хвилинна, може бути, слабкість або навпаки, момент наснаги. У пошуках такого ось експірієнс Вам потрібно буде побігати по Москві неабияк. Але дійсно, в цих пейзажах, що відкриваються з вікна, якщо що і відчувається відразу, без розбігу, грубо кажучи, то ось як раз це невловимо дитяче сприйняття світу. І якщо подивитися з цієї точки зору, то починаєш помічати, що навколишній світ постає перед нами освітлений яскравим сонцем, що потопає в молодої яскравої зелені, переривається стежками пісочного кольору, що зачаровує блакиттю небозводу і ці таємничі дерева, які ведуть в якийсь сад, як нам здається, з чарівною і незвичайною життям. Легко ковзають по небу хмари, все вище піднімається яскраве і барвисте сонце, нагріваючи своїм теплом землю, запалюючи нестерпним блиском всі кольори веселки. Ваш погляд обов'язково приверне безтурботне ніжно-блакитне небо з пір'ястими хмарами, таке, на перший погляд, звичайне і разом з тим надзвичайно красиве і спокійне. Все навколо променисто, наповнене повітрям і світлом. У цій кімнаті все дихає поезією правди. Кожен, хто виявиться в даній кімнаті знаходить щось своє, близьке і рідне ... »

4 частина: Скільки коштує задоволення?

Для того щоб реклама була ефективною, вона повинна бути виправдана економічно. Загальна правило - чим дорожче об'єкт, тим дорожче реклама.

Для недорогих об'єктів з невеликою комісією краще використовувати безкоштовні можливості)))

1 - Повністю безкоштовні ресурси для великої кількості оголошень: restate.ru, realty.yandex.ru, eip.ru

2 - 1 оголошення безкоштовно, 2 і більше розміщуються на платній основі: avito.ru, Bsn.ru, emls.ru

3 - завжди платні: cian.ru - 1 рубль на добу, gdeetotdom.ru, Bn.ru - 240 або 350 руб. за тиждень розміщення 1 оголошення.

Всім вдалих продажів)))

У цих непростих умовах виникає питання що, де і як рекламувати об'єкти, що продаються і як підвищити ефективність реклами?
Астина: Де рекламувати?
Астина: Як рекламувати?