Реклама
Реклама
Реклама

Що ж змушує людей змінювати свою пристрасть або просто зрадити?

  1. І ось що кажуть вчені:
  2. Чому деякі люди продовжують спілкування з обманщиком?
  3. А що мені за це буде?
  4. Як прощають обман?
  5. демотиватор

В ході експерименту виявили 4 категорії людей, які зраджували ідею всього життя з якоїсь причини: довірчий (наївний), оптимістичний, песимістичний і заздрісний

В ході експерименту виявили 4 категорії людей, які зраджували ідею всього життя з якоїсь причини: довірчий (наївний), оптимістичний, песимістичний і заздрісний.

Експеримент ставив людей в неоднозначну ситуацію, оскільки шукали справжні психологічні причини зради. У хід йшли примусові допити і очні ставки, різного роду психологічні маніпуляції і торг. Це робилося для того, щоб зрозуміти мотиви зміни своїх переваг в брендах, у людей, які роками були лояльними певної марки товарів. У ситуаціях були задіяні особисті переконання, минулі відносини, пристрасті, звички і особисті уподобання, а відкриття показали цікаві факти про психологію людей в цілому.

І ось що кажуть вчені:

Чи не міряєте всіх людей по собі, тільки тому що ви зрадили когось через гроші, це не означає що і вас тепер зрадять через гроші. Вас зрадять так, як ви навіть не очікуєте.

Основна риса зради - це саме несподіванка, несподівано отримати, як кажуть, "ніж у спину" від близької людини. 20% песимістів, виявлених опитуванням, вважають, що знизивши свої очікування від людей і цураючись їх зовсім, не розкриваючи свій внутрішній світ, можна уникнути ситуації, де ви є зрадником або вас зраджують. Чужі люди не можуть зрадити, зрада - це відчуття всередині нас, це почуття образи і нікчемності, що ваші потреби не були комусь важливіше їх власних, і чужих незнайомих людей воно просто недоступно. Якщо ви когось якимось чином зрадили, значить вам довіряли і до вас ставилися краще, ніж ви цього заслуговували.

Чому деякі люди продовжують спілкування з обманщиком?

Тут винні ті самі 26% оптимістів. Вони вірять, що не все ще втрачено, люди зробили помилку і заслуговують право на ретракцію. Це свого роду шанс, кривдникові надається можливість щось виправити і відновити втрачений зв'язок, а скривдженому змінити свою думку про цю людину. Є чудова англійська приказка: вас зрадив один раз дурень, вас зрадили двічі - ви самі ідіот.

Ця приказка розкриває всю сутність подвійного, а то і потрійного зради. Вас зрадили, припустимо через гроші, вдруге через обставини, потім через обіцянок, даних комусь ще або чого-небудь ще розтакий. Це 15% наявного - довірчого типу, адже добро і правда всередині їх самих, і вони готові розповісти всю правду першому зустрічному, зраджуючи друзів заради ідеї, аби в світі панували мир і добро.

А що мені за це буде?

Решта, а це більшість людей цієї планети, за твердженням дослідження, зрадники - заздрісники. Вони готові на угоду і це не завжди, заради грошей. Саме популярна причина була в егоїзмі, тобто бажання перевищити себе і зробити своє життя кращим, навмисно погіршуючи умови життя близької людини. Прямо як в кіно, поліцейський обіцяє тобі два роки умовно, якщо здаси подільників, які сядуть надовго. Виходить, що більшість близьких людей кинуть вас під поїзд, якщо у вас на двох один паспорт і один квиток.

Як прощають обман?

Всього 5% людей становило п'яту групу, без назви (other), яка представляла людей з поєднанням вищезазначених якостей, вони швидше за все переходили від ситуації до природного способу спілкування при допиті і маніпуляції, вони або замикалися і робили вигляд, що їм все одно, або старанно міняли тему.

А справа ось у чому, наболіла тема питання перестає хвилювати людини. Навмисне абстрагування полегшує моральну доля обманщика, тому зрадником він себе не відчуває так і зрадити його неможливо в помсту, це не цікаво. Довіра до людини, завдяки зраді, назавжди вже втрачено і цілком природно, що вони нікого не підпустять до чогось потаємного просто так, незалежно від того, є кому-то в цьому вигода чи ні.

демотиватор

Близька людина дбає про збереження вашої ниточки з'єднує один одного, захищає ваше внутрішній спокій і впевненість, і цілком природно на це розраховувати Близька людина дбає про збереження вашої ниточки з'єднує один одного, захищає ваше внутрішній спокій і впевненість, і цілком природно на це розраховувати. Кожній людині, свої інтереси набагато ближче, ніж чужі, навіть якщо це близькі люди. Кажуть, якщо настане кінець світу, то і основний інстинкт виживання включиться по повній, де кожен за себе. І тільки справжні почуття і як з'ясувалося, виховання, роблять людей самовідданими і порядними. А в основному, кожен дбає про себе і свої пріоритети, а зраджують, тому що відчувають, що можна розміняти вас, як монету, щоб вирішити важливіші для себе проблеми.

Невідомо, який вибір зробили маркетологи, але абсолютно точно, що в пристрастях і переконаннях своїх люди схильні змінюватися, якщо на карту поставлено над власними інтересами, і роблять вони це не замислюючись.

схоже

А що мені за це буде?
Як прощають обман?
Чому деякі люди продовжують спілкування з обманщиком?
А що мені за це буде?
Як прощають обман?