Реклама
Реклама
Реклама

Мобільна війна

Як повернути гроші за неякісний стільниковий телефон

Як повернути гроші за неякісний стільниковий телефон

Мобільні телефони - це бич нашого часу, вважають у відділі по захисту прав споживача. Скарг на дефективних або померли раніше гарантійного терміну стільникові надходить найбільше. А продавці не поспішають повертати покупцям гроші за поганий товар і навіть часом відмовляють в заміні. «Ремонтуйте» - найпоширеніша відповідь, який ви отримаєте в магазині, хоча це суперечить закону.

- Але ж в законі чітко визначено: за телефон і взагалі будь-яку побутову техніку (крім комп'ютера, пральної машини-автомата, холодильника, морозилки, автомобіля, катера, мототехніки), якщо у неї виявлено нестачу, мені повинні повернути гроші або замінити товар на рівноцінний , - прояснює ситуацію начальник відділу по захисту прав споживачів адміністрації Благовещенська Людмила Семеровой. - Покупець має повне право не погоджуватися на ремонт.

Телефон не входить до переліку складної побутової техніки, хоча продавці, користуючись нашою правовою безграмотністю, наполегливо туди його вносять. Ваші дії, при виявленні дефекту, прості. Приносьте товар продавцеві, він зобов'язаний прийняти телефон і провести перевірку якості в сервісному центрі. Якщо результат вас не влаштує, ви маєте право вимагати проведення експертизи - в тому випадку, якщо гарантійний термін ще не минув, продавець робить її за свій рахунок. Результат будь-якої експертизи можна оскаржити: в Благовєщенську працюють чотири експертних організацій з різних видів товарів, є такі організації в Хабаровську і Владивостоці.

За цією схемою і діяв власник мобільного «мішка» Степан Ургін.

Продавець подивився і сказав, що з телефоном все нормально, він герметичний. Експертиза, яку провели в Благовєщенську на вимогу покупця, також не підтвердила наявність дефекту.

Тоді Степан за свої гроші відправив телефон в Хабаровськ - результати не сподобалися продавцеві. І повертати гроші він категорично відмовився. Тоді Ургін звернувся до суду, який призначив третю експертизу - вже у Владивостоці. Вона винесла остаточний вердикт: чи не герметичне примикання. В результаті Феміда зобов'язала норовливого власника магазину відшкодувати потерпілому всі збитки.

- В цілому йому виплатили близько 100 тисяч рублів: вартість телефону, експертиз, дорогу - адже він сам возив телефон на перевірку, а також компенсацію за завдану моральну шкоду і неустойку - за те, що ця справа так довго вирішувалося, - розповіла Людмила Володимирівна .

Повернути складну побутову техніку (комп'ютер або пральну машину) набагато складніше. Замінити неякісний товар можна тільки протягом 15 днів після покупки. Якщо недолік виявився пізніше, споживач має право тільки на ремонт протягом гарантійного терміну.

- Однак, якщо сервісний центр дає висновок, що товар не підлягає ремонту або протягом гарантійного терміну був неодноразово (більше 30 днів) в ремонті, якщо навіть після ремонту недолік проявляється знову і знову або для усунення потрібен тривалий час і дорогі запчастини, тоді покупець може вимагати відшкодування грошей або заміни.

Споживач повинен бути зубасті!

У січні за зверненнями жителів Благовєщенська відділом по захисту прав споживачів було складено 8 позовних заяв до суду.

- На неякісні телефони, одяг, взуття. В одному випадку туроператор відмовився повертати передоплату за путівку, хоча за законом споживач має право в будь-який момент відмовитися від послуги і вимагати назад гроші, за винятком того, що вже було на нього витрачено. Також подано позов на будівельну організацію. За договором при здачі квартири, якщо її фактична площа не збігається з заявленою, одна зі сторін зобов'язана відшкодувати різницю. Житлоплощу виявилася менше запланованої, однак забудовник відмовився доплачувати благовещенцам близько 100 тисяч рублів.

Ще одна справа, швидше за все, вирішиться не на користь споживача. У квартирі мешканки обласного центру було прописано чотири людини. У якийсь момент керуюча компанія стала писати, що їх прописано двоє, і розрахунок вівся, відповідно, теж на двох. На зміну суми жінка не звернула уваги, і за сім років у неї накопичився борг більше 30 тисяч рублів.

- Найцікавіше, що заборгованість вона погасила. І потім їй хтось сказав, що термін позовної давності - тільки три роки, і вона переплатила за «зайві» чотири!

Амурчанка пішла в Енергокомфорт з вимогою повернути їй переплату. Природно, вони відмовили, і жінка подала заяву до суду.

- Ми не завжди можемо допомогти людям. Наприклад, часто приходять зі скаргами на агентства з пошуку житла: обіцяли знайти квартиру і обдурили. Читаємо договір: де вказано, що вам повинні за тиждень підшукати двокімнатну квартиру в центрі міста з щомісячною оплатою? Ніде! Це договір не про вселення, а про надання інформації. Або дзвонить жінка - замовила в телемагазині ліки, а їй прийшла біологічно активна добавка (БАД): «Мені не потрібна добавка за 15 тисяч! Допоможіть повернути гроші! »Допомогти в цій ситуації неможливо. По-перше, лікарські препарати не підлягають поверненню, по-друге, в рекламі було зазначено, що це БАД. Споживач повинен бути «зубасті», - вважає начальник відділу по захисту прав споживачів адміністрації Благовещенська Людмила Семеровой, - і готовим захистити себе, якщо раптом його права будуть порушені. А щоб таких ситуацій не виникало - будьте уважні!

Рейтинг скарг на товари

Мобільні телефони - 29.

Взуття - 14.

Одяг - 9.

Холодильники - 6.

Пилососи - 4.

Комп'ютери - 3.

Пральні машини - 2.

Рейтинг скарг на послуги

Установка дверей - 9.

Послуги ЖКГ - 7.

Послуги зв'язку - 5.

Будівельні - 2.

Транспорт - 1.

Джерело: відділ по захисту прав споживача адміністрації Благовещенська. Цифри - кількість звернень за січень 2011 року.

173 звернення за січень прийняв відділ по захисту прав споживача адміністрації Благовещенська (за цей же період минулого року - 142). Складено 78 (103) претензій і 8 (2) позовних заяв.


Читаємо договір: де вказано, що вам повинні за тиждень підшукати двокімнатну квартиру в центрі міста з щомісячною оплатою?