Реклама
Реклама
Реклама

Як навчити дитину грати в шашки: правила гри, 2 варіанти

  1. англійські шашки
  2. Атланбадж (турецькі шашки)
  3. Бельгійські шашки (піддавки)
  4. італійські шашки
  5. Придбати цю книгу
  6. Ще по темі "Правила гри в шашки для дітей":
  7. питання про шашки
  8. Настільні ігри для 11 років
  9. Гра в шашки
  10. Настільна гра "Морський бій"
  11. в шашки грає хтось?
  12. Не любить програвати
  13. Як грати в нарди
  14. Як навчити дитину грати в шахи?
  15. Наш звіт про шашки.
  16. Шашки - шахи
  17. як грати в шашки дорослому з дитиною?
  18. Гра в шашки.
  19. Як навчити грати разом?
  20. Любителям настільних ігор.
  21. Шахи, шашки
  22. Ми з донькою (3.8) почали грати в шашки.
  23. Як привчити дитину до спокійних ігор або книгам.

зміст:

Шашки - різновид стародавньої гри алькерк. Вони були дуже популярні в середньовічній Європі. як і в шахи , Грати в шашки сьогодні можна з комп'ютером. Але для цього треба хоча б навчити дитину правилам цієї настільної гри. Освоїти правила гри в шашки допоможуть картинки. Є різні версії цієї гри. Вони розрізняються ходами, фігурами, кількістю полів на дошці.

До змісту

англійські шашки

Кількість гравців: 2

Що потрібно для гри: дошка 8 на 8 квадратів і по 12 шашок на кожного гравця

Фігури на дошці треба розставити так, щоб правий нижній кут був білим і порожнім.

  1. Гру починають білі фігури. Шашка переміщається по діагоналі на найближче вільне поле.

Шашка переміщається по діагоналі на найближче вільне поле

  1. Щоб з'їсти фігуру противника, потрібно перестрибнути через неї на вільне поле. Якщо є можливість з'їсти фігуру, це обов'язково треба зробити.

Якщо є можливість з'їсти фігуру, це обов'язково треба зробити

  1. За один хід можна з'їсти кілька шашок.

За один хід можна з'їсти кілька шашок

  1. Якщо гравець довів свою фігуру до протилежного краю дошки, він перевертає шашку (а). Вона стає дамкою і може рухатися по діагоналі вперед або назад (б).

Вона стає дамкою і може рухатися по діагоналі вперед або назад (б)

  1. З'їсти дамку може будь-яка шашка.
  2. Виграє той, хто прибрав з дошки всі шашки супротивника.

Є два правила шашок, які зазвичай дотримуються, хоча вони і неофіційні. 1. Гравець зобов'язаний з'їсти шашку супротивника, якщо у нього є така можливість. Якщо він цього не робить, його шашку прибирають з дошки. 2. дамки можна пересувати на будь-яку кількість полів. Але, з'ївши шашку супротивника, дамка повинна зайняти поле позаду з'їденої фігури.

До змісту

Атланбадж (турецькі шашки)

Східна Європа

Кількість гравців: 2

Що потрібно для гри: дошка 8 на 8 квадратів і по 16 шашок на кожного гравця

  1. Гравці по черзі пересувають шашки вперед або убік. Ходити назад або по діагоналі не можна.

Ходити назад або по діагоналі не можна

  1. Коли шашка потрапляє на протилежний край дошки, вона стає королем.

Коли шашка потрапляє на протилежний край дошки, вона стає королем

  1. Щоб зовні виділити короля, на нього ставлять шашку такого ж кольору. Король може рухатися вперед, назад або убік на будь-яку кількість квадратів.

Король може рухатися вперед, назад або убік на будь-яку кількість квадратів

  1. Щоб з'їсти фігуру противника, треба перестрибнути через шашку на вільне поле позаду неї. За один хід можна з'їсти кілька фігур. Звичайним фішках не обов'язково є фігури супротивника, але король повинен з'їсти стільки фігур, скільки може.

Звичайним фішках не обов'язково є фігури супротивника, але король повинен з'їсти стільки фігур, скільки може

  1. Виграє той, хто прибрав з дошки всі шашки супротивника.

До змісту

Бельгійські шашки (піддавки)

Франція і Англія

Правила такі ж, як в англійських шашках, з однією важливою відмінністю: виграє той, хто першим втратив всі свої шашки!

До змісту

італійські шашки

Італія, кінець XVI століття

Правила такі ж, як в англійських шашках, але з однією відмінністю: дамку може з'їсти тільки інша дамка. Перемагає той, хто з'їсть все чужі фігури.

Якщо перед гравцем стоїть вибір між двома ходами, він повинен вибрати той, який дозволить йому з'їсти якомога більше шашок супротивника. Якщо кількість шашок однаково, то гравець повинен з'їсти найбільш цінні фігури.

Авторська стаття

Оріол Ріполл

Придбати цю книгу

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Ще по темі "Правила гри в шашки для дітей":

Шашки?

Шашки?. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями Сенс гри пояснити не виходить, що не дивно. Але от цікаво, а з якого віку дитини реально можна навчити грати?

питання про шашки

Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і ... Заздалегідь підготуйте шашки - для цього вам знадобляться пластмасові шпажки, шматочки ананаса і виноград в шашки грає хтось? дитя вимагає навчити його грати в шашки.

Настільні ігри для 11 років

В одній грі багато варіантів, супер для дорослих і дітей (для дорослих азарт). Розглядаючи настільні ігри в культурно-історичному аспекті, вчені відзначають їх вона ж з кимось грає, тому написала гри, в які можна удвох, а краще втрьох грати.

Гра в шашки

Вчора син в гостях пробував грати на компі в шашки. Гра йому сподобалася. Прийшли додому і я вирішила пояснити йому правила (на прикладі гри з про шашки і шахи. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і ...

Настільна гра "Морський бій"

Настільна гра "Морський бій". Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і питання в тому, як грати. "Грати" за допомогою дорослого просто дотримуючись правил гри, або грати застосовуючи стратегії. при всьому тому ...

в шашки грає хтось?

в шашки грає хтось ?. Допоможіть. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Я сьогодні рилася на сайтах, шукала правила. Начебто скрізь усе дохідливо написано, але не зрозуміла одну річ. Шашка ходить на одну ...

Не любить програвати

Ми зараз з дитиною сидимо вдома через вітрянку, і часто граємо в шашки і гри з фішками. І я вже не знаю, що робити ... він зовсім не вміє програвати! У шашках - спробуй я з'їсти більше фігур, ніж він! Доводиться піддаватися ... Поки я домоглася тільки того, щоб ...

Як грати в нарди

Як грати в нарди. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями, хвороби і фізичне Може у кого є ссилочку на більш менш зрозумілу інструкцію-самовчителю по грі в нарди?

Як навчити дитину грати в шахи?

Дочка навчилася сама, просто спостерігаючи за грою старших дівчаток в підмосковному пансіонаті і Де, як навчитися (щоб потім дитя навчити) грати в шашки і шахи? шахи в ЮЗАО? де навчити дитину гра. Виховання дитини від 7 до 10 років: школа, відносини з ...

Наш звіт про шашки.

як грати в шашки дорослому з дитиною? Моя освоїла шашки в 6 років і буквально за 2-3 заняття про шашки і шахи. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування Я сьогодні рилася на сайтах, шукала правила. про шашки і шахи.

Шашки - шахи

Шашки - шахи. Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і Де, як навчитися (щоб потім дитя навчити) грати в шашки і шахи? Дуже хочеться, а із знайомих ніхто не вміє :( Підкажіть, будь ласка!

як грати в шашки дорослому з дитиною?

Іграшки та ігри. Дитина від 3 до 7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями Ви зі своєю дитиною зібралися в шашки грати? Якщо так, то рано! Я сьогодні рилася на сайтах, шукала правила. про шашки і шахи.

Гра в шашки.

Гра в шашки .. Допоможіть. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Пам'ятаю тільки, що шашки ходять на одну клітку по діагоналі, а коли доходять до протилежного боку, то стають дамки і ходять вже ...

Як навчити грати разом?

Пограти в одну і ту ж гру, використовуючи різні правила. Ну ось лото, наприклад. Варіанти: 1. я буду ведучою, 2. ти будеш провідною, 3. тепер давай не буде взагалі, граючи в нові ігри за правилами, пробувати різні варіанти. Це допоможе в подальшому в іграх з іншими дітьми.

Любителям настільних ігор.

Купили синові магнітні шашки -шахмати-нарди "в одному флаконі". Грали в стандартні комп'ютерні нарди.Судя по всьому дитячий варіант. Досить захоплююче. Але там правила не написані (в синкіной грі теж), і ще там уже можливі ходи позначаються.

Шахи, шашки

Шахи, шашки. Навчання чогось. Ранній розвиток. Методики раннього розвитку: Монтессорі, Доман, кубики Зайцева, навчання читанню, групи, заняття з дітьми. Так він хвилин 20 пердвігал фігури по дошці. Якщо у кого-небудь досвід спілкування дітей з шахами, шашками?

Ми з донькою (3.8) почали грати в шашки.

Вирішила я дитини навчити грати в шашки. Пам'ятаю тільки, що шашки ходять на одну клітку по діагоналі, а коли доходять до протилежної Розставте разом з дитиною шахи і спробуйте зіграти з ним першу в його житті партію. Хай живе гра без всяких правил!

Як привчити дитину до спокійних ігор або книгам.

Він вважає за краще грати зі мною в рухливі ігри, а не сидіти спокійно дивитися картинки і слухати що я намагаюся йому прочитати. Це відноситься до спокійних ігор взагалі. Коли я намагаюся дістати кубики з буквами або кольорові кубики і хочу позайматися з ним, навчити його ...

11.11.2017
Оновлене 11.11.2017

Як навчити грати разом?
Шашки?
Але от цікаво, а з якого віку дитини реально можна навчити грати?
Заздалегідь підготуйте шашки - для цього вам знадобляться пластмасові шпажки, шматочки ананаса і виноград в шашки грає хтось?
Ахи в ЮЗАО?
К грати в шашки дорослому з дитиною?
7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і Де, як навчитися (щоб потім дитя навчити) грати в шашки і шахи?
К грати в шашки дорослому з дитиною?
7. Виховання, харчування, режим дня, відвідування дитячого садка і взаємини з вихователями Ви зі своєю дитиною зібралися в шашки грати?
Як навчити грати разом?