Реклама
Реклама
Реклама

Британія конфіскує власність арабських шейхів і російських олігархів

Лондон - більше не «пральня» для засобів, отриманих нечесним шляхом. Британські політики приймають законопроект, згідно з яким вводяться жорсткі антикорупційні заходи, а саме вилучення кримінальної власності Лондон - більше не «пральня» для засобів, отриманих нечесним шляхом

Другий за площею після Букінгемського палацу особняк «Вітанхерст». Фото: Марина Лисцевої / TASS

Великобританія буде конфісковувати кримінальну власність. Йдеться про власність іноземних корумпованих чиновників, і купленої на капітали кримінального походження.

Минулого тижня в британський парламент був внесений законопроект «Про кримінальні фінансах», який вводить в закон поняття «багатство непоясненого походження». Законом передбачена конфіскація подібних станів, оскільки в основному ці гроші вкладаються в нерухомість, то мова йде саме про неї.

Рішення це давно назрівало, так як такий запит суспільства, і політики на нього не можуть не реагувати, говорить керівник Центру з вивчення проблем взаємодії бізнесу і влади, доцент Вищої школи економіки Павло Толстих.

Питання з технологією перевірок поки точно незрозумілий, але те, що вони будуть проводитися, сумніватися не доводиться. Нових іноземних інвесторів це не відлякує, так як після «Брекзіта» постійно росла до того нерухомість подорожчала на 5 і більше відсотків, а фунт подешевшав майже на 20, каже експерт з британської нерухомості, керуючий директор LondonDom.com Єгор Шишковський.

Згідно кадастровим оцінками, британська нерухомість на суму більш ніж 170 млрд фунтів зареєстрована на офшорні компанії. Справжні її власники не розголошуються. Очікується, що саме вона буде перевірятися в першу чергу. Фахівці припускають, що в рамках боротьби з корупцією і відмиванням грошей в Лондоні можуть бути арештовані сотні будинків і квартир. Крім того, новий законопроект дозволяє арешт банківських рахунків, коштовностей і творів мистецтва, що мають сумнівне походження.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?