Реклама
Реклама
Реклама

Сушарка для білизни в ванну

  1. Які бувають сушарки для білизни у ванній
  2. Як вибрати сушилку для ванни?

На жаль, не у всіх квартирах існує можливість сушити випрану білизну за балконом або в лоджії. Багато господинь просто не люблять вивішувати вологі речі за вулицю, оскільки ті просочуються неприємним запахом або взагалі довго висихають в прохолодну погоду. Тому для деяких залишається єдиний вихід - сушити «прання» у ванній кімнаті, щоб не захаращувати житлові приміщення і не псувати їх зовнішній вигляд. Та й висихає білизна в опалювальному приміщенні набагато швидше, ніж в холодному балконі. Але і тут не все так гладко. Як правило, більшість використовують найпростіший варіант - мотузки, натягнуті над стелею. Речі, вивішені на них, звисають на голови домочадців. При цьому багатьом жінкам з невисоким зростом важко дотягуватися до шнура, щоб кожен раз зняти або повісити білизну. Та й з естетичної точки зору такий спосіб висушування виглядає, щонайменше, на «трієчку». І якщо ви прагнете навіть у ванній кімнаті дотримуватися основи декору, напевно не раз виникало питання про те, як сушити білизну у ванній. Вихід є: про це і піде мова в статті.

Які бувають сушарки для білизни у ванній

Спеціально для випадків, коли для вас зовнішній вигляд і зручність є пріоритетними, створені білизняні сушарки для ванної. Вони являють собою конструкції, що складаються з металевих трубочок, на які вішається білизна, а також пластмасових сполучних елементів. Можна сказати, сушарки працюють за принципом «бабусиних» натягнутих мотузок, проте виглядають набагато ефектніше. Вони бувають:

  • підлогові;
  • стельові;
  • настінні;
  • консольні;
  • електричні.

Підлогова сушилка для білизни в ванну зручна тим, що не вимагає монтажу. Досить розставити її на підлозі і розкрити ніжки зразок прасувальної дошки. До того ж таку сушарку можна використовувати не тільки у ванній, але і на балконі або в іншій кімнаті. Правда, займає вона чимало місця, а тому для малогабаритних ванних не підходить.

Стельова сушарка для ванної кріпиться до стелі. Вона дуже зручна завдяки механізму намотування струн: опустивши струну за допомогою поперечини, на неї потрібно помістити білизна і знову підняти. Таким чином, допомога чоловіка не знадобиться.

Що стосується сушарки для ванної настінної, то вона подібна за зовнішнім виглядом з стельової. Однак відрізняється типом монтажу: вони кріплять нема на стелю, а на стіну.

Прекрасно підходять для сушіння білизни у ванній невеликих розмірів консольні пристрою. Вони являють собою металеву гармошку, закріплену на стіні, яка при необхідності розсується на невелику відстань.

Для ванних кімнат, в яких відсутнє центральне опалення, можна придбати електричну сушарку . У ній, крім металевих трубочок, куди розвішується білизна, є нагрівальний елемент, який працює від мережі.

Як вибрати сушилку для ванни?

В першу чергу при виборі сушарки для ванни важливо передбачити габарити пристрою. Для маленьких приміщень в більшій мірі підійдуть консольні і стельові сушарки. Зрозуміло, що в великій ванні можна встановити будь-який вид.

Не менш важливим вважається аспект зручності експлуатації сушарки для білизни. У цьому сенсі виграють стельові, настінні і консольні пристрою. Однак їх слід попередньо закріпити в стіні або стелі, а це означає свердління стін і необхідність у допомозі чоловіка. Тоді як для підлоги сушаркою можна користуватися відразу.

Звернути увагу слід і на ступінь навантаження сушарки для білизни. Максимальні навантаження витримує стельова (до 21 кг) і для підлоги сушарки.

При покупці цього пристрою для сушіння білизни рекомендуємо враховувати і матеріал, з якого виготовлений механізм. Це може бути:

  • покритий емаллю метал;
  • алюміній;
  • нержавіюча сталь.

Найбільш міцними виробами вважаються сушарки з нержавійки або алюмінію. А ось у пристроїв з металу, покритого емаллю, під дією вологи швидко втрачає зовнішній вигляд: емаль тріскається, і метал покривається іржею.

Якщо ж вам не підходять ні одна з пропонованих магазинами сушарок, ексклюзивну можна виготовити і своїми руками.

Як вибрати сушилку для ванни?