Реклама
Реклама
Реклама

Сонячні батареї в проектуванні і будівництві приватних будинків в Україні: "за" і "проти"

  1. КІЛЬКА СЛІВ ПРО СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ПРИ ПРОЕКТУВАННІ І БУДІВНИЦТВІ БУДИНКІВ
  2. ПЕРЕВАГИ СОНЯЧНИХ БАТАРЕЙ ПРИ БУДІВНИЦТВІ БУДИНКИ НА УКРАЇНІ
  3. НЕДОЛІКИ СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ У ПРОЕКТУВАННІ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ
  4. Також корисні матеріали по темі:

У зв'язку з цим, вчені зайнялися пошуком альтернативних джерел енергії. Одним з безкоштовних варіантів енергії вважається сонячна. До того ж, вже існують сучасні методи її обробки та застосування в повсякденному житті за допомогою сонячних батарей, тому проектування та будівництво будинків з таким джерелом енергії в світі користується популярністю. З ними ви зможете істотно економити сімейний бюджет, так як за електрику вам не потрібно буде платити.

КІЛЬКА СЛІВ ПРО СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ПРИ ПРОЕКТУВАННІ І БУДІВНИЦТВІ БУДИНКІВ

Сонячна енергія є поновлювану енергію, що не забруднює навколишнє середовище, не створює парникового ефекту і завжди є поруч. Сьогодні все більше людей впевнені, що якщо об'єкт розташований далеко від центрального електропостачання, то ефективніше і надійніше буде використовувати сонячні батареї.

Встановлюють сонячні батареї на даху приватного будинку, багатоквартирних будинків, готелях, різних технічних об'єктах і інших місцях. Оцінити по гідності цей альтернативний вид джерела енергії можуть тільки ті, хто вже ним скористався. Варто відзначити, що на питання, які будинки можна побудувати з сонячними панелями, можна сміливо відповісти - будь-які.

Варто відзначити, що на питання,   які будинки можна побудувати   з сонячними панелями, можна сміливо відповісти - будь-які

ПЕРЕВАГИ СОНЯЧНИХ БАТАРЕЙ ПРИ БУДІВНИЦТВІ БУДИНКИ НА УКРАЇНІ

Головним достоїнством обладнання виступає відсутність будь-яких рухомих частин. До того ж, сонячні батареї - це надійне, стабільно працююче обладнання, практично не має обмежень по терміну експлуатації. Об'єднавши між собою кілька сонячних панелей, що утворюють площа в 10 м.кв. можна отримати до одного кВт електричної енергії.

на стандартний індивідуальний проект будинку буде потрібно об'єднати панелей загальною площею в 20 м.кв. Пам'ятайте, що чим більше площа, тим більша кількість енергії ви зможете отримати.

Монтаж на даху свого будинку сонячних батарей - це гарантія того, що ви уникнете різних неприємних аварій і поривів, які властиві традиційними електромереж. Завдяки цьому, ви не будете сидіти без світла в холодній хаті, так як ви більше не залежите від поставляється електрики.

Проектування і будівництво будинків з сонячними батареями, передбачає розташування обладнання на даху вашого житла. До того ж, ви тільки витратите кошти на покупку і монтаж панелей, так як вони не потребують регулярного обслуговування.

До того ж, ви тільки витратите кошти на покупку і монтаж панелей, так як вони не потребують регулярного обслуговування

НЕДОЛІКИ СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ У ПРОЕКТУВАННІ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ

Безперечно, будь-який з методів має свої негативні сторони, які хвилюють кожну людину, який планує скористатися альтернативним джерелом енергії. Головним мінусом є висока вартість обладнання, а не ціна на приватний будинок і його будівництво. Як правило, багато хто відмовляється від даного способу, так як всю суму за панелі їх монтаж потрібно оплатити відразу, а період окупності досить тривалий. На жаль, сьогодні придбати сонячні батареї може далеко не кожна людина. З огляду на, що у великих мегаполісах, як Харків ціни будівництво будинків і так чималі.

Ще одним недоліком обладнання є низький рівень потужності на відміну від традиційного джерела енергії. Крім цього, купуючи панель вам необхідно продумати її синхронізацію напруги з тим, яке проходить по стандартному каналу підстанції на вашій території. Для вирішення даного питання доведеться витратити чимало коштів. Якщо вас хвилює питання, скільки коштує побудувати будинок на території України з сонячними батареями, то тут все залежить від розмірів майбутньої споруди і ваших вимог до неї.

Одним словом, що якщо фінансові можливості дозволяють, то встановлювати сонячні батареї варто, так як Україна відчуває дефіцит електроенергії і будівництво будинку з альтернативними джерелами - це правильне вкладення коштів.

Якщо вас цікавить ремонт квартир ключ , То фахівці компанії «Метроплекс» вам нададуть таку послугу.

Також корисні матеріали по темі:

Будівництво будинків і котеджів в Харкові
Плюси і мінуси самостійного будівництва приватного будинку
Скляні дахи в проектах приватних будинків
Чи вигідно будувати приватний будинок під ключ в кредит
Побудувати будинок під ключ - експерименти з простором