Реклама
Реклама
Реклама

Сонячна батарея для ноутбука: як можна її використовувати для зарядки пристрою?

  1. нюанси вибору
  2. Зарядні пристрої для ноутбуків
  3. AP UC-4
  4. SC-PSPS10A
  5. Voltaic Fuse 10W
  6. Купити або зробити самому?
  7. «Сонячні» ноутбуки
  8. SOL
  9. NC215S

Сьогодні ноутбук- це один з найпопулярніших робочих інструментів. Його можна взяти в ділову поїздку або на прогулянку, на нараду або просто на зустріч друзів. Звичайно, сучасні ноутбуки здатні працювати автономно досить довгий час, але що робити, якщо цього ресурсу не вистачає? Ідеальний вихід - сонячна батарея для ноутбука.

Таке зарядний пристрій можна використовувати де завгодно, причому практично незалежно від погодних умов. Проте вибрати цю зарядку не так просто, як іноді здається.

нюанси вибору

Оскільки сонячна зарядка для ноутбука в комплект постачання не включається, її доведеться купувати окремо Оскільки сонячна зарядка для ноутбука в комплект постачання не включається, її доведеться купувати окремо. І ось тут головне не помилитися і вибрати саме те, що потрібно. Перш за все, не варто купувати пристрій, який заряджає ноутбук безпосередньо. У цьому випадку немає ніякої гарантії, що перегрів фотоячеек (а це дуже поширене явище) чи не спровокує різке зростання напруги харчування. А це, в свою чергу, призведе до виходу з ладу «начинки» цифрової техніки.

Найоптимальніший варіант - зарядка з акумулятором. В цьому випадку сонячна енергія буде збиратися в акумуляторі і стабільно подаватися на ноутбук. Наявність вбудованого стабілізатора гарантує надійну і безперебійну роботу пристрою.

Причому вихідна напруга зарядки в будь-якому випадку повинно лише на пару вольт перевищувати необхідну для ноутбука. У цьому випадку він буде отримувати необхідну енергію, а ймовірність «смертельного» стрибка напруги фактично зведеться до нуля.

Зарядні пристрої для ноутбуків

Сонячні батареї для ноутбуків представлені виробниками в великому асортименті. Це можуть бути і відносно прості моделі, і цілі зарядні комплекти, забезпечені навіть додатковим інвертором.

AP UC-4

Це автономне зарядний пристрій, призначений для абсолютної більшості ноутбуків (з годує напругою 16-24В). Воно забезпечує як мінімум дві години додаткової роботи. Також може використовуватися для зарядки КПК та іншої USB-сумісної техніки. Оснащене великою кількістю додаткових адаптерів. купити можна тут .

SC-PSPS10A

Це зарядний пристрій являє собою двохпанельний модель, призначену для зарядки і ноутбуків, і іншої цифрової техніки (включаючи мобільники). Забезпечує вихідну напругу 5V / 9V / 12V / 16V / 19V.
Замовити можна тут .

Voltaic Fuse 10W

Ця зарядна система відмінно підійде і для міських, і для похідних умов
Ця зарядна система відмінно підійде і для міських, і для похідних умов. Вона забезпечена додатковими кріпленнями і може встановлюватися на рюкзаках, наметах, велосипедах і т.д. Відрізняється наявністю ударопрочних і водонепроникних геліопанелей з напругою виходу 5/12/16 / 19В. Дана система призначена як для ноутбуків, так і для мобільників, камер та іншої дрібної цифрової техніки. У комплект входить ряд зарядних адаптерів для ноутбуків, телефонів і т.д.
придбати можна тут .

Купити або зробити самому?

Зрозуміло, багатьох цікавить питання, а чи варто витрачатися на сонячну батарею для зарядки ноутбука, або ж простіше зробити її своїми руками? Звичайно, можна і зробити, при наявності певних навичок і умінні моделювати електронних схем. Однак різниця в ціні між готової зарядкою і саморобним аналогом, по суті, не так вже й велика. Тому купити її набагато простіше, швидше і зручніше, не кажучи вже про те, що в цьому випадку сонячна зарядка матиме гарантію виробника. А значить, ноутбук не постраждає від раптового перепаду напруги.

«Сонячні» ноутбуки

Ще зовсім недавно самі ноутбуки були небаченим досягненням прогресу. І ніхто навіть уявити не міг, що вони будуть працювати не тільки від звичайних батарей, а й від сонця. Сьогодні ж вже кілька компаній представили свої розробки, вразивши більшість любителів високотехнологічних гаджетів.

SOL

Це ноутбук на сонячних батареях від канадської фірми WeWi Telecommunications. Він оснащений розкладними геліопанелямі, які забезпечують до 10 годин функціонування пристрою. На підзарядку їм потрібно всього лише дві години. Технічні характеристики моделі цілком на рівні. ЖК-дисплей 13,3 дюйма має розширення 1366х768, всередині встановлений процесор Intel Atom D2500 (два ядра, частота 1,86ГГц) і інтегрована карта Intel GMA3600 (підтримка FullHD). Оперативна пам'ять - 2-4ГБ. В якості ОС була обрана Ubuntu.

Головна особливість даної моделі - повна відсутність можливості зарядки від електромережі. Іншими словами, SOL працює тільки від сонячних променів. Створений він був спеціально для околоекваторіальних країн з високою інсоляцією. Крім того, компанія планує випуск і водонепроникної різновиди цього ноутбука.

NC215S

Це нетбук від компанії Samsung, доповнений сонячної батарей для ноутбука. Вона інтегрована в передню панель і забезпечує близько години автономної роботи. Загальний період роботи акумулятора при цьому досягає 14,5ч, так як пристрій відрізняється мінімальної енергоємністю. Нетбук оснащений процесором Intel Atom N570 і графічним чіпом Intel GMA 3150, оперативна пам'ять - 1 ГБ.

Звичайно, сучасні ноутбуки здатні працювати автономно досить довгий час, але що робити, якщо цього ресурсу не вистачає?
Купити або зробити самому?
Зрозуміло, багатьох цікавить питання, а чи варто витрачатися на сонячну батарею для зарядки ноутбука, або ж простіше зробити її своїми руками?