Реклама
Реклама
Реклама

Податкові органи Алтайського краю роз'яснюють порядок сплати майнових податків

16 жовтня 2012 р 10:37

Заява, що додається до податкового повідомлення, потрібно заповнювати тільки в разі потреби.

До 1 листопада всі мешканці краю повинні сплатити майнові податки: за землю, транспорт і нерухомість, нагадують в Управлінні ФНС Росії по Алтайському краю .

Майнові податки сплачуються за платіжними квитанціями, які направляються податковими органами на адресу платників податків. У разі неотримання податкового повідомлення і платіжних документів слід звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації майна.

Якщо в повідомленні виявлена недостовірна інформація про належне майно, необхідно повідомити про це в інспекцію, заповнивши доданий до повідомлення відривний корінець-заяву . Його можна відіслати до податкового органу поштовим відправленням, або принести особисто, або надіслати в електронному вигляді інтернет-звернення. Якщо направляється інтернет-звернення, важливо вказати податковий орган, який надіслав повідомлення, місце знаходження майна та ПІБ людини, на кого зареєстровано дане майно.

Як відзначають в МИФНС Росії №14 по Алтайському краю, незважаючи на те, що другий рік поспіль майнові податки пред'являються по одному терміну сплати 1 листопада і направляються єдиним податковим повідомленням, велика кількість питань виникає у платників податків саме по самій формі повідомлення і відображення інформації в ньому .

Так, кількість розділів повідомлення безпосередньо залежить від факту пред'явлення податку до сплати. Якщо платник податків повністю льготируется по одному з трьох податків, відповідний розділ в єдине повідомлення не включається. Якщо у платника податків на дату обчислення податку існує переплата з податку, суми якої достатньо для зарахування в рахунок поточного нарахування, відповідний розділ також буде відсутній.

Ще один важливий момент: оскільки податки пред'являються до сплати роком пізніше, тобто за минулий податковий період, обов'язок зі сплати податків зберігається у платників податків навіть в тому випадку, якщо на момент отримання документа фізична особа вже не є власником об'єкта, за яким обчислений податок, але у відповідному податковому періоді володіло протягом усього року або певну кількість місяців в календарному році. Період, за який обчислений податок, вказується в першій графі кожного розділу. Кількість місяців володіння, за які обчислений податок, також вказується в кожному розділі.

Існує помилкова думка платників податків про те, що їм прийде одне, загальне від всіх податкових органів, повідомлення. В єдиному податковому повідомленні одночасно включені розрахунки податків за об'єкти оподаткування земельним, транспортним податками і податком на майно, розташовані на території, яку обслуговує одним територіальним податковим органом. Так, якщо об'єкти нерухомого майна розташовані в межах міста Барнаула в різних районах, які обслуговує один податковий орган, платник податків отримає одне єдине податкове повідомлення. Якщо об'єкти розташовані в різних районах, що обслуговуються різними інспекціями, на адресу платника податків направляються різні єдині податкові повідомлення.

В 1, 2 і 3 розділах повідомлення відображається розрахунок податку на транспорт, землю і майно. Нерідко трапляється ситуація, коли за один об'єкт, що знаходиться в частковій власності у кількох власників, податкова ставка, по якій обчислений податок, і, відповідно, суми податку різко відрізняються. Це безпосередньо пов'язано з фактом володіння одним із власників іншими об'єктами, а також до розміру частки (відповідно з величиною вартості). Якщо у платника податків виникають сумніви в правильності визначення інвентаризаційної вартості, з цього питання йому необхідно звертатися в органи технічної інвентаризації, так як податкові органи є лише користувачами тієї інформації, яка надається органами, які ведуть технічний облік об'єктів, і не наділені повноваженнями щодо внесення будь-яких виправлень в бази даних.

Всі жителі краю зможуть звернутися з питаннями на сайт податкової служби, де діє форум з майнових податків або на телефони «гарячої лінії»: (385-2) 297-360, 297-363.

Довідка: Платники податків Індустріального і Ленінського районів міста Барнаула можуть звернутися (пр-т Соціалістичний, 47), а також в крайової МФЦ за адресою: Павловський тракт, 58г.

Жителі Залізничного та Центрального і Жовтневого районів міста Барнаула - в свою інспекцію (пр-т Соціалістичний, 47) і (вул. Профинтерна, 48а).


16 жовтня 2012 р 10:37   Заява, що додається до податкового повідомлення, потрібно заповнювати тільки в разі потреби