Реклама
Реклама
Реклама

Суд з банком під час процедури банкрутства фізичної особи

  1. Судовий наказ до банкрутства фізособи Як правило, після шести або більше місяців невнесення платежів,...
  2. Банкрутство фізичної особи, якщо є рішення суду про стягнення боргу
  3. Банкрутство фізичних осіб - реальний вихід

Судовий наказ до банкрутства фізособи

Як правило, після шести або більше місяців невнесення платежів, кредитор, зневірившись вмовляннями повернути гроші, подає в суд. Найперша стадія судового стягнення боргу - це звернення за судовим наказом. В цьому випадку діє спрощена схема безумовного прийняття судом розрахунку боргу. Заява розглядається суддею мирового суду одноосібно. Сама ділянка мирового суду може перебувати як за місцем проживання позичальника-боржника, так і за місцем знаходження банку-кредитора, навіть в іншому місті. Це називається «договірна підсудність», яка визначена кредитним договором або умовами видачі кредиту, кредитної карти.

Про те, що винесено судовий наказ, ви можете дізнатися, як з надійшла з суду вам поштою копії цього наказу, так і відстежуючи їх наявність на прізвище і ініціали на сайті відповідного світового суду. Судовий наказ дуже популярний у стягувачів, тому що за його винесення сплачується половина суми покладеної держмита. Але за економією варто і мінус такого підходу - можливість скасувати такий наказ боржнику, просто заявивши заперечення, наприклад, про незгоду з сумою боргу. І наказ скасовується. Просто?

А тепер підводні камені. Ви можете не знати про судовий наказ, не встигнути відстежити його винесення і заперечити ... І сам по собі наказ уже є виконавчим листом, який стягувач може направити судовим приставам або безпосередньо в банк, де у Вас відкритий зарплатний рахунок. Тому, якщо ви вийшли на стежку неплатежів, перше, що необхідно робити, це стежити за можливим винесенням щодо вас судового наказу.

Суд з банком до банкрутства фізичної особи

Якщо було винесено судовий наказ, який Ви благополучно змогли скасувати, то далі піде більш серйозне дію - подача банком заяви в районний суд в порядку позовного провадження. Якщо наказ був скасований, то подається позов зі сплатою повної суми держмита. Тут, як і при винесенні наказу, суд може бути або за місцем проживання позичальника, який тепер називається відповідачем, або за місцем знаходження банку. Про призначення судового засідання Вас можуть проінформувати порядком з суду, а можуть і забути в метушні кількості судових розглядів, а також через недбалість працівників суду або пошти. Хоча і передбачено, що позов має бути розглянутий за два місяці після надходження до суду, найчастіше судові процеси по стягненню кредитної заборгованості тривають довго, за будь-якої мінімальної активності відповідача: сходили на попереднє засідання, попросили суддю відкласти основне засідання для ознайомлення з матеріалами справи або для отримання юридичної допомоги, подали заперечення, з якими повинна ознайомитися друга сторона. А час іде ... Яке грає Вам на руку. Адже тільки коли відбудеться суд по суті, і виплату боргу присудять (а це неминуче), тільки після вступу в законну силу рішення суду, стягувач може отримати виконавчий лист і віднести його приставам. А рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

А рішення може бути оскаржене в апеляційному суді

Але проблему наявності боргу протидією судового стягнення не вирішити, можна тільки відстрочити неминуче - за боргами доведеться платити. Вихід? Звичайно, банкрутство фізичної особи!

Банкрутство фізичної особи, якщо є рішення суду про стягнення боргу

На підготовку до процедури банкрутства в нашій компанії піде мінімум часу. Навіть якщо на руках у кредитора буде рішення суду або вже виконавчий лист, то під час процедури банкрутства фізичної особи всі заходи щодо стягнення з Вас боргу припиняться або навіть припиняться. В процедурі реструктуризації боргів (При банкрутство фізичної особи) знімуться арешти на майно, перестануть відбирати половину заробітної плати і відкриють виїзд за кордон. Якщо ж Вас визнають банкрутом, що може статися і на першому судовому засіданні при введенні процедури реалізації майна , Тоді виконавчі листи підлягають передачі фінансового керуючого, який затверджений у справі боржника.

У будь-якому випадку, серед всіх судових розглядів, справа про банкрутство має найвищий пріоритет. Всі інші судові накази, позовні заяви не принесуть стягувачу результату, а то і зовсім залишаться без розгляду в судах загальної юрисдикції. Тому, банкрутство не тільки звільняє від боргів по завершенню, але вже на початковому етапі дозволяє не боятися інших судових справ, які можна просто ігнорувати. Можна зосередити свою увагу і зусилля тільки на головній справі, яке принесе результат швидше, ніж ви думаєте.

Що робити, якщо банк подав до суду вже після подачі заяви в суд про банкрутства

Якщо заява про визнання неспроможним (банкрутом) прийнято арбітражним судом до провадження раніше, ніж позовну заяву банку про стягнення з Вас суми боргу подано в районний суд, то по Вашому клопотанню суд загальної юрисдикції зобов'язаний припинити виробництво за позовною заявою банку. Як ми говорили раніше, справу про банкрутство має більш високий пріоритет.

Для цього пред'явіть в суді загальної юрисдикції копію одного з наступних судових актів арбітражного суду:

  • Ухвала про прийняття заяви про банкрутство фізичної особи до виробництва;
  • Визначення про визнання заяви про банкрутство фізособи обгрунтованим і введення процедури реструктуризації боргів громадянина;
  • Рішення суду про визнання громадянина-підприємця банкрутом і введення процедури реалізації майна;
  • Визначення про завершення процедури реалізації майна та звільнення громадянина від подальшого виконання вимог кредиторів.

Що робити, якщо іпотечна квартира вже реалізується судовим приставом

Якщо кредитор після 2-х відбулися торгів по реалізації іпотечної квартири (будинку) не встиг направити приставам лист з наміром залишити майно за собою до моменту введення процедури реалізації майна, то виконавче провадження підлягає закінченню. А іпотечна квартира вже буде реалізовуватися фінансовим керуючим в рамках процедури банкрутства. У Вас з'явиться додатковий час, протягом якого Ви будете проживати і користуватися іпотечною квартирою. Цей термін можна при професійному підході затягнути як мінімум на рік.

Банкрутство фізичних осіб - реальний вихід

Як ви зрозуміли, ніщо не може зупинити Вас на шляху до фінансової свободи, якщо Ви вирішили скористатися процедурою банкрутства фізичної особи. Навіть спроби кредиторів звернутися до суду або до судових приставів. Якщо Ви ще не зважилися на процедуру банкрутства, і банк пішов до суду за Вашим боргу - не затягуйте ... Суд прийме рішення і зобов'яже Вас виплатити повною суму боргу. Рішення суду виконуватимуть судові пристави, наділені набагато більшими повноваженнями, ніж колектори і представники банків. Зателефонуйте і запишіться на першу безкоштовну консультацію сьогодні!

Просто?
Вихід?