Реклама
Реклама
Реклама

Умови оренди банківського сейфу

  1. До таких документів, як правило, відносяться:
  2. Ризикуєте заплутатися або щось не врахувати?
  3. Читайте ще

Розрахунки через банківські комірки при купівлі та продажу квартир

Розрахунки через банківські комірки при купівлі та продажу квартир

Раніше, ми розповідали як провести операцію з нерухомістю з використанням банківських сейфів, розповідали про процес розрахунків через осередки, які ризики виникають у продавця і покупця при розрахунках за договором купівлі-продажу, як відбувається продаж квартири, розповідали про процедуру проведення операції через банківську комірку по операціях з нерухомістю, розповідали якими Розрахунковими центрами краще скористатися.

Тут ми поговоримо про те, які документи потрібно передбачити в умовах доступу до банківському сейфі, щоб розрахунки за продану квартиру або кімнату були безпечними.

Отже, покупець заклав в сейфовую осередок грошові кошти в рахунок оплати квартири, а продавець повинен пред'явити в Банк документи, щоб забрати ці гроші. Стоїть питання: «Які документи потрібно пред'явити в банк по операціях з нерухомістю за продану квартиру або кімнату за договором купівлі-продажу?»

»

До таких документів, як правило, відносяться:

  • Виписка з Єдиного державного реєстру нерухомості (ЕГРН), що підтверджує перехід прав власності від Продавця до Покупця; Виписку з ЕГРН може отримати як покупець, так і Продавець, для цього досить після реєстрації переходу права власності заповнити заявку на отримання виписки з ЕГРН з печаткою Росреестра .

  • Договір купівлі-продажу, зареєстрований в Росреестра. Тут Вам потрібно бути уважним. Якщо Ви є Продавцем, то після реєстрації переходу прав власності в Росреестра, Ви отримаєте договір, на якому НЕ БУДЕ відміток Росреестра, що підтверджують реєстрацію переходу прав власності. Таку оцінку ставлять тільки на екземплярі Покупателя.Чтоби не бути залежним від бажання Покупця, краще цей документ не прописувати, або прописати його просто «Договір купівлі-продажу від« ... »... .. 20 ... року, підписаний Покупцем і Продавцем»

  • Довідка за формою 9 (виписка з будинкової книги), що підтверджує відсутність зареєстрованих осіб в Квартирі за адресою відчужуваного майна. Цей документ потрібно пред'явити для того, щоб Покупець був упевнений, що Квартира переходить йому вільної від прав проживання третє ліц.Продавцу варто звернути увагу, що в Санкт-Петербурзі зняття осіб з реєстраційного обліку займає деякий час, на яке у Продавця (якщо він прописаний в продається майно) заберуть паспорт. Без паспорта в осередок не потрапити. Тому важливо подбати про зняття з обліку зареєстрованих осіб заранее.Для того, щоб виписатися (і в тому числі виписати дітей) немає необхідності документально підтверджувати, куди буде проводитися наступна реєстрація. Зараз виписують за адресою вибуття, продиктованим усно (в тому числі і дітей, якщо ці діти не є власниками). Однак, щоб угода не була оскаржена в подальшому, переконайтеся куди саме виписуються діти з займаної площі. Отримувати дозвіл органів опіки на зняття з реєстраційного обліку не потрібно (якщо діти не є власниками).

  • Акт прийому-передачі Квартири, підписаної Продавцем і Покупцем. Якщо Ви точно знаєте, що Квартиру буде приймати третя особа, подбайте заздалегідь, щоб була доверенность.Очень часто Продавець не може отримати гроші, тому що Квартиру прийняв хтось інший (син, дочка покупця та ін. Особи), а в умовах доступу до грошей прописаний саме Покупець, як особа, яка приймає продається майно.

  • Якщо Продавцями Майна були діти або Майно продавалося / купувалося за умови одночасної купівлі / продажу іншого житла, необхідно буде пред'явити документи, що підтверджують, що перехід прав власності перейшов по ВСІХ об'єктів (потрібно прописати обов'язкове пред'явлення свідчень або ЕГРН по всіх угодах в ланцюжку). Решта документів (форма 9 і акт) надаються за домовленістю сторін.

  • Розписка про отримання грошових коштів.
    Цей документ краще писати на угоді і закладати в клітинку (не ставити умовою пред'явлення). Забирає пакет з розпискою покупець при пред'явленні тих же документів, що і продавець для отримання грошей. Якщо Ви поставите його як умова пред'явлення, постане питання про гарантії для Покупця, що розписку він отримає.

Дуже важливо в Договорі оренди банківської комірки по операціях з нерухомістю передбачити, що буде, якщо угода з яких-небудь причин не відбулася (наприклад, вказати, що Покупець назад отримає свої гроші) і які документи потрібно буде для цього пред'явити.

Дуже важливо в Договорі оренди банківської комірки по операціях з нерухомістю передбачити, що буде, якщо угода з яких-небудь причин не відбулася (наприклад, вказати, що Покупець назад отримає свої гроші) і які документи потрібно буде для цього пред'явити

Гроші в осередок обов'язково запаковуйте в невскривающійся пластикові пакети з Вашим підписом (продаються такі пакети, як правило, у відділеннях «пошта Росії»). Це захистить Ваші цінності від шахрайства з боку співробітників Банку (в договорі завжди буде прописано скільки пакетів закладено, Розрахунковий центр буде нести відповідальність за повернення цих пакетів з Вашої ж підписом).

Наостанок, ще раз підкреслимо, що тільки грамотно організована операція з юридичного супроводу угод з нерухомим майном допоможе Вам уникнути великих фінансових втрат, Продавцю отримати гроші, а Покупцю Майно, вільний від заборгованостей, від претензій третіх осіб, перевірене Службою безпеки на предмет всієї історії Квартири або кімнати, а юристами на попередження всіх юридично небажаних наслідків.

Читайте також:

Супровід угоди купівлі продажу квартири

Розмір державного мита за реєстрацію прав з нерухомістю

Терміни державної реєстрації угод з нерухомістю

Документи, необхідні для продажу квартири або кімнати


Акредитив по операціях з нерухомістю

Ризикуєте заплутатися або щось не врахувати?

УВАГА!

Всі статті на нашому сайті унікальні і розміщені вперше! Текст публікації є суто інформаційним і не може бути використаний як доказ в суді. ТОВ «СПІК» пише статті на основі власного досвіду і знань, числові показники, які використовуються без посилання на джерело, грунтуються на оцінці фахівців ТОВ «СПІК». Формулювання, що відносяться до законодавства, навмисно спрощено, що, можливо, тягне за собою спотворення сенсу при розборі нюансів в окремих випадках. У складних або нетипових ситуаціях необхідно керуватися тільки законодавством РФ, при необхідності проконсультуватися у юриста з описом конкретної ситуації. Права на статті захищені законодавством, в тому числі відповідно до 4 частини ГК РФ.

Копіювання тексту повністю або частково дозволено тільки за згодою ТОВ «СПІК» (дозвіл даємо безкоштовно) і з ОБЯЗАТЕЛЬНОЙ індексованих посиланням на джерело: https://spikcompany.ru

Важливі теги:

супровід угоди купівлі продажу квартири

як відбувається продаж квартири

як відбувається продаж квартири

Читайте ще

Читайте ще

Увага!

Всі статті на нашому сайті унікальні і розміщені вперше! Текст публікації є суто інформаційним і не може бути використаний як доказ в суді. ТОВ "СПІК" пише статті на основі власного досвіду і знань, числові показники, які використовуються без посилання на джерело, грунтуються на оцінці фахівців ТОВ «СПІК». Формулювання, що відносяться до законодавства, навмисно спрощено, що, можливо, тягне за собою спотворення сенсу при розборі нюансів в окремих випадках. У складних або нетипових ситуаціях необхідно керуватися тільки законодавством РФ, при необхідності проконсультуватися у юриста з описом конкретної ситуації. Права на статті захищені законодавством, в тому числі відповідно до 4 частини ГК РФ.

Копіювання тексту повністю або частково дозволено тільки за згодою ТОВ "СПІК" (дозвіл даємо безкоштовно) і з ОБЯЗАТЕЛЬНОЙ індексованих посиланням на джерело: https://spikcompany.ru