Реклама
Реклама
Реклама

Довіреність на отримання банківської карти Ощадбанку зі зразком

  1. Термін дії
  2. Нотаріальна довіреність
  3. Юр. особа
  4. Фіз. особа
  5. Поради

Увага! Посилання на скачування зразка довіреності знаходиться в тексті.

Давайте для початку розберемося, що таке доручення на отримання банківської карти? Це певний документ, в якому зазначено, що деякий особа має право користуватися, а також надавати фінансові або будь-які інтереси перед банком або іншою фінансовою установою.

В першу чергу в документи вказується самої головна особа або довіритель, від імені якого і буде працювати папірець. Довіритель в свою чергу вказує повноваження і права, якими може користуватися довірена особа. І тут дуже важливий нюанс - потрібно дуже чітко і правильно вказати права і обов'язки, а також деякі обмеження довіреної особи.

І тут дуже важливий нюанс - потрібно дуже чітко і правильно вказати права і обов'язки, а також деякі обмеження довіреної особи

Також необхідно вказати дату початку дії документа, в іншому випадку він почне діяти після отримання паперу законного представника. Довіреність на отримання карти Ощадбанку працює тільки в сторону довірителя, а права і деякі дії і обов'язки довірчого особи не зачіпається.

Термін дії

  • Якщо в договорі не зазначено термін, то діяти він буде рівно рік з моменту вступу в силу за законами Росії.
  • Можна також вказати термін дії, який не повинен перевищувати 3-х років.

Довіреність на отримання банківської картки повинен бути чітко і точно складений. І є два варіант:

  • Записаного письмово.
  • У нотаріуса.

Обидва варіанти мають місце бути. Найголовніше не наробити помилок і чітко прописати обов'язки і права довіреної особи. Якщо ви хочете, щоб відповідальна особа тільки отримало пластик, то в довіреності це також потрібно це вказати. Можна визначити і права на зняття готівки, переклади, оплату різних послуг і т.д.

Нотаріальна довіреність

Довіреність на отримання банківської карти найкраще робити у Нотаріуса. Звичайно вам доведеться трохи заплатити за дану послугу, але крім всього ви отримаєте грамотну консультацію, а також допомогу в складанні. При собі обов'язково потрібно мати паспорт, а також паспортні дані особи, який буде отримувати пластик або буде за вас нею користуватися.

Аналогічно вам потрібно вказати себе і довірена особа, плюс паспортні дані обох осіб. найкраще додати ксерокопії для підтвердження. Грамотно складіть папір і пропишіть всі права - що може, а що не може робити довірений.

ПРИМІТКА! Заповнення паперу від юридичної і від фізичної особи різні і про це варто знати заздалегідь.

Юр. особа

Часто довірчий документ оформляють для отримання маси зарплатних карток однією особою, а після він в певному порядку видає їх на підприємстві. Дуже часто аналогічно отримують корпоративні карти прив'язаних до юридичної рахунку. Завантажити приклад або шаблон можна тут - зразок довіреності на отримання банківської карти Ощадбанку .

Обов'язково вкажіть:

  • Чіткі повноваження і права;
  • дату;
  • Найменування банківських продуктів;
  • Термін дії довіреності;
  • Повні паспортні дані довіреної особи.

Далі папір підписується головним бухгалтером і керівником, і ставиться печатка. Найкраще заздалегідь зателефонувати в банк і попередити вашого персонального менеджера, що картки прийде отримувати одну особу. При отриманні необхідно пред'явити паспорт.

Фіз. особа

Якщо ви складаєте від себе, то вам не обов'язково ходити до нотаріуса, якщо ви просто хочете отримати пластик. Для цього можна сходити в будь-яке відділення Ощадбанку і попросити співробітника банку дати вам бланк форми номер 322.

Далі вам потрібно вказати місто, ПІБ довірителя і ПІБ довіреної особи. Після, вказуєте паспортні дані обох і пишіть повноваження:

  • Отримання банківської карти і назва.
  • Зняття коштів і готівки.
  • Переказ грошей на рахунок.
  • Оплата житлово-комунального господарства, мобільного зв'язку, телебачення і т.д.
  • Отримання конверта з ПІН-кодом.
  • Якщо особа довгий час буде користуватися пластиком, можна також вказати повноваження на перевипуск продукту.

Після цього потрібно поставити дві розпису, дату і розшифровку. Краще вказати термін дії довіреності і початку його дії. Якщо у вас виникнуть труднощі зі складання, то зверніться до співробітників банку і вам допоможуть.

Поради

  • Не варто звертатися до нотаріуса, якщо у вас є тільки одне прохання до другого особі - отримати банківську карту. Досить вказати тільки цю інструкцію.
  • Якщо ви хочете розширити повноваження, до зняття готівки, то варто чітко і точно розписати: дату отримання і зняття, суму (можна вказати числом, а можна повну або у відсотках від нарахованої пенсії чи іншої виплати), факт передачі і терміни. Якщо повноваження будуть ширше, то варто звернутися до юриста або нотаріуса, щоб скласти грамотний документ.
  • Перш ніж підписувати папір, уважно почитайте її і подумайте на рахунок додаткових пунктів. Не обов'язково підписувати тут і зараз. Візьміть папір додому і подумайте.

Якщо довірена особа сама не може скласти довіреність, то це може зробити хтось із близьких або грамотний юрист. Після прочитання його можна підписати, якщо умови влаштовують довірителя.

Давайте для початку розберемося, що таке доручення на отримання банківської карти?