Реклама
Реклама
Реклама

Чи працює карта Маестро за кордоном


Поїздки за кордоном з карткою в кишені перестали бути рідкістю, адже це набагато зручніше, ніж їхати з готівкою. Вам не доведеться шукати обмінні пункти і втрачати гроші на конвертації, а також декларувати свої доходи, якщо хочете взяти велику суму на покупки. При цьому важливо уточнити у вашому банку, чи буде працювати за кордоном картка, яку ви берете, зокрема, Маестро?

Плюси і мінуси використання картки за кордоном

У застосуванні пластика, як і в оплатою готівкою за кордоном є свої переваги і недоліки. Якщо раптом у вас вкрадуть, або ви втратите готівку, то гроші підуть від вас назавжди. У випадку з карткою ви тільки на час втратите доступ до власних коштів, але на рахунку вони збережуться.

Інші переваги полягають в наступному:

  • зручність розрахунку пластиком, коли не потрібно шукати обмінник і вибирати відповідні купюри.
  • немає необхідності декларувати валюту, ввезену в зарубіжну країну (стосується сум понад 10 тисяч євро).
  • У будь-який час вам можуть поповнити рахунок ваші друзі або родичі, якщо раптом ви зіткнулися з непередбаченими фінансовими проблемами.

Які картки діють за кордоном

Карти, що відносяться до російських систем, при виїзді за кордон не діють, тому ми їх навіть не розглядаємо. Хоча є деяка можливість розплачуватися карткою платіжної системи Мир, але про це пізніше. Найбільшою популярністю користуються Visa і MasterCard .

Візу приймають в більш ніж 200 країнах в світі. На частку цієї платіжної системи припадає більша частина карток по всій земній кулі, трохи менша частка у МастерКард. Розплатитися пластиком Visa можна більш ніж в 20 млн торгових точок.

Якщо у вас привілейована карта, типу Gold або Platinum, то можна розраховувати на додаткові знижки, нарахування балів і бонусів, які можна використовувати під час проведення різних покупок і оплаті послуг.

Якщо ви відправляєтеся в Єврозону, то краще відкрити карту в Євро, а якщо в Сполучені Штати, то в доларах. Що стосується інших країн, таких як, Туреччина, Індія, Єгипет, Таїланд та ін., То найкраще відкрити в доларах, так як через цю валюту і проводиться конвертація.

Зовсім не обов'язково відкривати саме валютний рахунок. Більшість людей, які вирушають у подорож за кордон, використовують звичайні картки, відкриті в рублях. Це пов'язано з тим, що щоб поповнити валютну карту, вам все одно доведеться обмінювати рублі на валюту, і ви в будь-якому випадку понесете втрати на різниці курсів.

Карту-якого банку краще взяти з собою

  • Сбербанк . Він стягує комісію за оплату за кордоном тільки з карток Visa - до 1,5%. При розрахунках по МастерКард комісії не передбачені.
  • Россельхозбанк . Має найбільш низьку оплату за користування пластиком - 0,75%. Бажано відкрити Visa Classic або MasterCard Standard.
  • Тінькофф . Ці картки також популярні серед тих, хто любить подорожувати. Оплата за конвертацію - 2%.

Поради для тих, хто виїжджає за кордон:

  1. Уточніть, чи є якісь обмеження по зняттю грошових коштів.
  2. При розрахунках через термінали можуть знадобитися ваші ідентифікаційні документи (наприклад, паспорт).
  3. Не забудьте перед поїздкою перевірити термін дії пластика.
  4. Якщо ви збираєтеся за кордон, то не варто розраховувати тільки на одну кредитку. Бажано мати при собі ще готівку і кілька інших карток різних міжнародних платіжних систем.

У будь-якому випадку вам слід все розрахувати. Іноді вигідніше відразу купити валюту і їхати з готівкою. Відкривати рахунок у валюті варто лише тоді, коли у вас є накопичення в ній.

Загальна інформація про банківські картки

Міжнародних платіжних систем існує кілька. Більше половини ринку належить Візе (Visa). На другому місці система MasterCard - близько чверті. Третє - за American Express. Є й інші, які не отримали такого широкого поширення в світі і відсутні в Росії. Детальніше про види карт читайте на цій сторінці

У кожній з них визначено кілька рівнів надання сервісу: від початкового до VIP. Наприклад, у платіжній системі Visa статус зростає наступним чином:

  1. Electron - початковий рівень;
  2. Classic - класична;
  3. Gold - золота;
  4. Platinum - платинова;
  5. Platinum Прем'єр.

Аналогічна ієрархія в системі MasterCard:

від Maestro (початкова)

- Standart (класична)

- Gold (золота)

до Platinum (платинова).

Чим вище статус карти, тим більше у її власника привілеїв. Зі збільшенням статусу збільшує і вартість обслуговування.

Особливості картки Маестро

Карта Maestro, як і Electron, відноситься до початкового рівня. Вона обслуговується всюди, де вказано логотип MasterCard. Торгова марка Maestro належить і супроводжує цій системі.

Що необхідно враховувати власникам:

  1. Вимога обов'язкової авторизації доступного залишку при проведенні розрахунків, тобто щоразу проводиться запит доступного балансу. Допустити перевитрата ви не зможете.
  2. Зняття готівки можливо тільки в Ощадбанку Росії (емітента карт) і в його дочірніх банках.

Отже, за кордоном картка Maestro працює при безготівкових розрахунках повсюдно, і в дочірніх банках - при знятті готівки.

Що змінилося в 2017-2019 році?

Нагадаємо нашим читачам про те, що з минулого року в Ощадбанку більше не випускають пластик Маестро, його замінили для всіх бюджетників і пенсіонерів на платіжну систему Мир. Тепер, якщо у вашій картки закінчився термін дії, вам її перевипустять з новою системою, і точно також, якщо ви замовляєте її вперше, на лицьовій стороні буде красуватися значок СВІТ.

Що це означає для споживача? Соціальні карти Ощадбанку не діють за кордоном, також ними можна оплачувати покупки в зарубіжних інтернет-магазинах. Тому якщо у вас є подібний продукт, і ви збираєтеся виїжджати за кордон, вам слід подбати про оформлення додаткової картки більш високого рівня і іншої платіжної системи

При цьому важливо уточнити у вашому банку, чи буде працювати за кордоном картка, яку ви берете, зокрема, Маестро?
Що змінилося в 2017-2019 році?
Що це означає для споживача?