Реклама
Реклама
Реклама

В СВІТ РК назвали порушенням авіатарифи без безкоштовного провозу ручної поклажі

6 Июня 2018 00:23 234 6 Июня 2018 00:23 234   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - Комітет цивільної авіації Міністерства з інвестицій та розвитку РК прокоментував впровадження деякими казахстанськими авіакомпаніями тарифів без можливості провезення багажу. Про це передає кореспондент МІА «Казінформ».

«З огляду на дедалі частіші скарги з боку пасажирів на впровадження останнім часом деякими казахстанськими авіакомпаніями тарифів без можливості провезення багажу, інформуємо, що згідно з чинним законодавством Республіки Казахстан на повітряному транспорті встановлюється безкоштовний провіз ручної поклажі і багажу вагою не більше 20 кг незалежно від виду і розміру тарифу. При цьому, загальна вага ручної поклажі, що вноситься в салон повітряного судна, і його граничні розміри встановлюються перевізником. Застосування казахстанськими авіакомпаніями тарифів без надання права безкоштовного провозу багажу є порушенням норм чинного законодавства РК », - йдеться в повідомленні Комітету цивільної авіації, опублікованому на офіційній сторінці в Фейсбуці.

Як наголошується, в разі порушення і відмови від перевезення багажу пасажири можуть оскаржити дії авіакомпанії в судовому порядку або звернутися до Комітету цивільної авіації для залучення авіакомпанії до відповідальності.