Реклама
Реклама
Реклама

Управління мусульман Грузії засудило ATV за відеокліп в храмі

фото - Управління мусульман всієї Грузії

ТБІЛІСІ, 8 вересня - Новини-Грузія. Управління мусульман всієї Грузії розкритикувало азербайджанський телеканал ATV за відеоролик, який співробітники каналу зняли в грузинському храмі Курмухі імені Святого Георгія, на нинішній території Азербайджану.

Після протесту Патріархії Грузії телеканал ATV припинив трансляцію відеоролика. За сюжетом кліпу, чоловік і жінка б'ють палицею по голові ченців, які втрачають свідомість, переодягаються в їх вбрання і входять в храм. У схованці храму вони знаходять якесь скарб, після чого жінка тікає, а чоловік залишається і відбивається від увійшли в храм духовних осіб.

«Управління мусульман всієї Грузії засуджує факт використання храму Курмухі, розташованого в районі Кахи Азербайджанської Республіки, в якості знімального майданчика дизайн-групою телекомпанії ATV. Молитовня - це те місце, де підноситься молебень, прославляється Всевишній, і неприпустимо її використання в інших цілях », - йдеться в заяві.

Управління мусульман Грузії закликало відповідні відомства відреагувати на те, що трапилося.

Напередодні телекомпанія ATV розповсюдила заяву, зазначивши, що демонстрація даної відеозапису не мала на меті зачепити чиїсь релігійні почуття, а повинна була продемонструвати історичні місця і природу Азербайджану.