Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | Незважаючи на постійну боротьбу, Житомир не може очиститися від ігрових автоматів

Серед усіх міст України, один з найактивніших борців з ігровими автоматами було місто Житомир. Війну з автоматами там почали ще з 2007-го року. Тоді міська рада Житомира заборонив установку ігрових автоматів безпосередньо на міських вулицях, які встановлювалися без дозволів. Основною причиною називали безконтрольних доступ дітей. Також заборонили установку автоматів в магазинах і супермаркетах без спеціального приміщення, а також в освітніх і лікувальних установах і будинках, що належать до комунальної власності. Після чого почалося активний демонтаж ігрових автоматів, вулиці і торгові зали були очищені, а ігрові автомати «загнані» в спеціальні приміщення.
У березні 2008-го року був проведений черговий рейд по діячам грального бізнесу. Було виявлено більше 400 ігрових автоматів , Які працювали без дозволу. На підставі проведених розслідувань, було складено понад 50 протоколів за порушення правил проведення господарської діяльності. Основні порушення, які фіксувалися в протоколах: невідповідність приміщення ліцензійним умовам, відсутність торгових патентів, відсутність ведення обліку грошей, відсутність журналів обліку та багато іншого. Тоді була вилучена і демонтована частина автоматів, але часто конфіскувати ігрові автомати міліції не дозволяли. Так, після сплати штрафу, що порушували підприємці повертали собі вилучені автомати і продовжували працювати в тому ж режимі. Штраф у 340 гривень не міг зупинити бізнесменів.
В кінці 2008-го року Житомирська міська рада прийняла ще одне важливе постанову, яка забороняла розміщення ігрових об'єктів (залів з ігровими автоматами і подібних закладів) на перших поверхах житлових будинків і в підвалах. Причиною називали захист міських жителів від шуму, дотримання порядку, а також зняття виник соціальної напруги, оскільки кількість звернень жителів Житомира почала різко збільшуватися. Всі раніше видані дозволи були анульовані, а видача нових призупинилася. за даними мерії Житомира , В місті з 100 ігрових закладів понад 60 перебували в житлових будинках.

У травні 2009-го року, після пожежі в Дніпропетровську, була проведена ще одна масована перевірка всіх залів ігрових автоматів і казино, в результаті яких було прийнято ще кілька рішень про закриття ігрових закладів, однак до цього вся основна робота по зачистці міста вже була пророблена .
Однак ні постійний перевірки, ні постійні протистояння «одноруким бандитам», ні навіть прийняття закону про заборону будь-якого ігрового бізнесу на території України не позбавило Житомир від «ігровий напасті». Уже в поточному році в Житомирській області було викрито три зали ігрових автоматів, що працюють нелегально, і вилучено обладнання на 400 тис. Грн. Такі ігрові заклади розміщувалися в приватних будинках і працювали без будь-яких ліцензій і сертифікатів.

Цікаво, що при одній з останніх перевірок, найбільша кількість ігрових автоматів в одному приміщенні (42 одиниці) було вилучено саме в Житомирі. А в цілому по Україні, за весь період дії антигрального закону було конфісковано майже 3 тисячі «одноруких бандитів».