Реклама
Реклама
Реклама

Віза до Австрії на 5 років: опис і оформлення

  1. Австрійська віза на 5 років в актуальною класифікації
  2. Проблеми при отриманні австрійського «мультишенген» на 5 років

Австрія - країна цікава. Вона приваблює не тільки любителів зимового екстриму, яких в період різдвяних канікул збирається в Альпах запаморочливо багато, і не тільки поціновувачів класичної музики, охочих побувати на батьківщині своїх кумирів. Є чим зайнятися в Австрії і «простим смертним», які не можуть похвалитися наявністю подібних захоплень. Відень весною - це щось! Практично кожен турист везе із цього дивного міста незламну любов до нього. І прагне повертатися до предмету свого обожнювання ще багато-багато разів.

Кожен раз займатися оформленням австрійської візи - це втомлює, та й результат зусиль може виявитися не таким, як очікує претендент на отримання дозвільного документа. Тому володар візи до Австрії на 5 років може вважатися істинним щасливцем.

Австрійська віза на 5 років в актуальною класифікації

На даний момент існує тільки 3 типи дозвільних документів, які можуть дати право побувати в Австрії:

  • А - віза аеропортова, потрібна транзитним пасажирам, що пересуваються повітряним транспортом. На щастя, для росіян вона неактуальна;
  • З - шенгенська віза, короткострокова. Видається для туризму, приватних візитів, ділових поїздок, лікування, транзиту, участі в заходах, програмах обміну. Не може дозволяти перебувати в Австрії та інших країнах Шенгенської зони більше 90 діб в півріччя. Дійсна для всіх держав Угоди. Росіянами цей дозвільний документ запитується найбільш часто;
  • D - національна віза Австрії, довгострокова. По ній можна перебувати в Австрії від 3 до 6 місяців без отримання ВНЖ. Її власникові дозволений транзит через інші держави Угоди, причому термін перебування на їх території не може перевищувати 5 діб. Видається за особливими правилами.

Віза до Австрії на 5 років класифікується як дозвільний документ типу С (шенгенська віза). Вона завжди є багаторазової , Тобто кількість поїздок її володаря в Австрію та інші держави Шенгену обмежується тільки лише його бажанням і можливостями. Тут немає ні найменших протиріч: так, вона є короткостроковою, тому що поняття «візовий коридор» не можна плутати з кількістю днів перебування в Шенгенській зоні. Необмежену кількість поїздок може бути здійснено протягом п'яти років, однак перебувати в країнах Угоди дозволяється сумарно не більше 90 діб за будь-які 180. Причому вважати ці терміни досить складно, особливо тим, у кого обмаль досвіду. Однак помилятися не можна, так як це вважається тяжким гріхом проти Візового кодексу ЄС і карається позбавленням права поїздок до Європи на термін від одного року. При цьому діючу візу, зрозуміло, анулюють.

Проблеми при отриманні австрійського «мультишенген» на 5 років

Основна проблема криється в тому, що європейці в більшості своїй вельми неохоче видають мультивізи на такі солідні терміни. Заявник повинен мати досвід отримання і коректного використання не менше ніж 2 річних або 2-3-річних віз, а також представити незаперечні докази того, що в Австрію йому виїжджати необхідно регулярно. Ну і, зрозуміло, має значення наповнення пакета супровідних документів і, на жаль, суб'єктивна думка співробітників консульства. Запитати таку візу може практично кожен, але дати її чи ні - це вирішує пан консул.

Якщо вам дуже потрібен австрійський «мультишенген» на цілих 5 років, компанія 101visa із задоволенням оформить його для вас. Ви отримаєте свою візу і тільки після цього оплатіть наш сервіс!